Rodičovský příspěvek přes partnera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.21 15:45

Rodičovský příspěvek přes partnera

Ahoj holky! 😀

Ráda bych se chtěla poradit ohledně rodičovského příspěvku.

Pracovní poměr mi skončil v prosinci 2020 jsem stále na mateřské a od února bych měla začít pobírat rodičovský příspěvek.

Chci rodičovský příspěvek vybrat co nejrychleji, mohu o nej zažádat přes partnera, tedy že se vypočítá s partnerových příjmů?

A kdybych ho vybrala během jednoho roku pak se musím přihlásit na pojišťovnu jako osoba starající se o nezletilé dítě?

Nebo si mám ten rodičovský příspěvek prodloužit na ty 3 roky a třeba po 12 měsících tu poslední část peněz si rozdělit do těch zbylých měsíců do těch 3 let.

Jde mi o to zda mohu po dobu 12 měsíců brát třeba mateřskou placnu 23 000 Kč a pak ten zbytek peněz si rozdělit do těch 27 měsíců? Což by měsíčně vycházelo 888 Kč měsíčně.

Snad je můj dotaz pochopitelný.

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20857
29.1.21 15:48

Staci kdyz partner dolozi z prace sve prijmy a muzete vybirat podle nej a klidne si rok vybirejte treba 20tis mesicne a pak si to stahnete na 2 roky na 500. Muzete s tim hybat jak chcete. Castky jsem nepocital pro rejpaly :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
29.1.21 15:54

Minimalní měsíční částka RP je 50 kč, ještě nedávno teda to tak bylo. Takže můžeš vybrat vše za rok a poslední platbu si rozložit do 4 let dítěte. Jen ten muž musí mít dostatečné příjmy, aby to šlo udělat. Ale kolik, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
29.1.21 16:50

A z jakého důvodu to chceš vybrat za rok? Když otěhotníš s dalším dítětem, můžeš si rodičovský ještě upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 16:55
@Christienka píše:
A z jakého důvodu to chceš vybrat za rok? Když otěhotníš s dalším dítětem, můžeš si rodičovský ještě upravit.
  1. Chceme hypotéku
  2. Nevím kdy budeme plánovat další mimčo
  3. Jak upravit? Já myslela, že ho musím mít vybrány než budu mít druhé
  • Citovat
  • Upravit
20857
29.1.21 18:13

Ona myslela to, ze kdyz zjistis tehotenstvi, tak nez porodis druhy, tak na tu dobu si to zmenis.

Jinak hypoteka leda tak, ze si to ulozite jako vlastni vklad. Jako vysoky prijem vam to pocitat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.2.21 18:43

Zdravim a potrebovala bych radu i vysvětlení :wink: 😊
Moc nerozumim temu vzit rodicak prez partneruv prijem.co všechno k tomu vsechno potřebuji. dekuji moc za odpovědi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
22.2.21 19:04
@Smajl6 píše:
Zdravim a potrebovala bych radu i vysvětlení :wink: 😊
Moc nerozumim temu vzit rodicak prez partneruv prijem.co všechno k tomu vsechno potřebuji. dekuji moc za odpovědi 😊

potrebujes potvrzeni z prace o vysi prijmu (denni vymerovaci zaklad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
23.2.21 05:09

@Smajl6 on si v práci nechá udělat potvrzení o výši příjmů a to přiložis k žádosti o RP a podle jeho příjmů si můžeš dát víc než 10tis pokud je to mozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.2.21 11:15

@Smajl6 Z práce potřebuje partner Přílohu k žádosti o dávku (PPM), to odevzdá na OSSZ spolu s formulářem Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši RP, do toho formuláře mu OSSZ potvrdí DVZ a ty ho pak doložíš k žádosti na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.2.21 13:18

Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie