Rodila jste některá v dřepu?

634
22.11.16 18:15

Jestli máte někdo zkušenosti, také mne to zajímá maminky :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
22.11.16 18:16
@Taao píše:
Rodila jsem některá v drepu?

Ne, ale s ohledem na mé porody mám pocit, že v téhle poloze bych si natrhla pr.. :mrgreen: a zadělala na hemoroidy ještě víc, než normálně po porodu :lol:
PS: pokud teprve plánuješ první porod, doporučuji spíš nemít takové konkrétní představy, nikdy nemůžeš dopředu vědět, jak to pro tebe bude nejsnesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25117
22.11.16 18:21

V prvni dobe porodni jsem drep vyuzivala s nohama hodne od sebe jako podporu otevirani, pak uz se mi u toho klepaly kolena, takze konec byl spis na kocicku a vypuzovaci proces klasicky v pololeze s nohama v hacich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
22.11.16 18:25

Přímo v dřepu ne, ale při posledním porodu (3.normální porod) jsem rodila ve stoje, protože jsem nestihla dojít na sál. Miminko šlo ven samo aniž bych nějak tlačila a bylo venku na jednu kontrakci. PA ani nestihla nijak zareagovat, jenom mě s manželem každý podpíral z jedné strany. Miminko jsem chytila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
22.11.16 18:26

Prvního jsem rodila klasicky v porodnici na lehátka, nikdy víc. Vymizení kontrakci, absolutně mi nešel vytlačit, půlhodinové šití bez umrtvení.
Druhého jsem rodila doma, neplánovaně, ane nikdo mi do toho nekrcal a tělo šlo naprosto samo do dřepu, syna jsem musela brzdit a naprosto bez poranění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
22.11.16 18:27

Já jsem rodila v podřepu s jednou nohou na židli a porod byl úžasný a byla jsem naprosto bez poranění. Malý nebyl žádný drobek (skoro 4kg a hlava 36cm). Cvičila jsem i s Aniballem a měla nacvičeno 29cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.16 18:34

No já naopak musím říct, že mi tělo samo velelo si lehnout, u obou porodů. Mohla jsem tak všechnu sílu dát do tlačení a druhé dítě ze mě vyloženě vylítlo během 5ti minut od zaujmutí této polohy :mrgreen: Kdybych byla ve dřepu, tak beruška zřejmě prorazí díru do podlahy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
22.11.16 19:06

@Meredit První porod sem měla prakticky stejný. I když mě bolesti do kříže nutily se zvednout, nedovolili mi to a byla to hrůza. U druhého doufám v porod v dřepu nebo v kleku, popř. tak, jak si tělo řekne. I když tedy ne doma, ať už plánovaně nebo neplánovaně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.16 19:13
@Taao píše:
@Maiiia Nerozumim, co ti nedovolili, co byla hrůza?

No zřejmě zvednout se z porodního lůžka ne? Celkem běžná praxe, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
22.11.16 19:13

@Taao Odpovídala jsem Meredit na její příspěvěk. Nutili mě ležet, nesměla jsem se zvědnout (a neměla jsem sílu se s nima dohadovat) a jinak porod byl skoro stejny jako u Meredit, to byla hrůza (tedy ta 2. doba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.16 19:20
@Maiiia píše:
@Taao Odpovídala jsem Meredit na její příspěvěk. Nutili mě ležet, nesměla jsem se zvědnout (a neměla jsem sílu se s nima dohadovat) a jinak porod byl skoro stejny jako u Meredit, to byla hrůza (tedy ta 2. doba).

Tohle je to smutné na českém porodnictví. Rutinní postupy lékařů (ano, takhle nám tam nejlépe vidí a mají nejlepší možnost manipulace s miminkem i rodičkou) a neschopnost rodičky ozvat se a stát si za svým zájmem (samozřejmě pokud není v rozporu s jejím zdravím nebo zdravím mimča). Mě taky chtěli v obou případech „vnutit“ něco mě prospěšného, klystýr, analgetika, nástřih.. Vše jsem s díky odmítla a překvapivě porodila bez toho, abych se po*rala, zbláznila bolestí či měla šití.. Vím, z velké části jsem měla určitě štěstí, ale taky jsem k porodu přistupovala pozitivně, nedělala si žádné plány a očekávání, jen poslouchala svoje tělo v danou chvíli. A vše jsem se snažila nehystericky a asertivně řešit s PA, která u mě byla. A musím říct, že jak v Neratovicích, tak v Thomayerce jsem byla spokojená s přístupem porodníků. PS: nejsem žádná lesana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.11.16 19:22

Ve dřepu ne, ale 2krát jsem rodila v kleku, bývala bych v kleku porodila 4krát, ale 2krát jsem byla přinucena ulehnout na porodní lůžko a podstoupit řízené tlačení, i když jsem v té poloze neměla problém porodit, tělo samo jakoby nevědělo, co má dělat a nikdy se to neobešlo bez poranění… V kleku to bylo bez zranění (těžko ale říci, zda to ale nebylo jen proto, že jsem byla kvalitně sešitá a už dostatečně vytahaná :lol: :oops: ), tělo samo vědělo a tlačilo, děti vylétly celé najednou, kontrakci před tím praskla voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
22.11.16 19:57

Ano, bohužel, byť jsem jako prvorodička přijela otevřená na 9-10 stejně mě hned dali na monitor, asi na minutu :D Pak hned manuální dootevření, nohy nahoru, prasknutí vody a kapačku do žíly… Tím pádem naprosté zastavení porodu atd…
Fakt už nikdy víc.
Tedy omluva, narodila jsem v dřepu ale v kliku, v dřepu bych se asi neudržela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
22.11.16 20:19

@unuděná Bohužel je to tak. Mě dokonce rodila známá, co jsme se vídali na přednáškách (studentka), PA byla protivná můra, vlastně jsem s ní neměla ani možnost mluvit, na každou otázku něco bekla a utekla, smůla, no. Po 20 hodinách už jsem neměla na nic náladu ani sílu to řešit, doprovod přijel až když byl malý na světě. Jako prvorodička, jsem si nechtěla sepisovat nějaký plán, prostě jsem věřila zdravotníkům, tak jako doufám, že věří mí pacienti mě, když je ošetřuji. No, byla to chyba. Teď si porodní plán sepíšu a doufám, že manžel bude celou dobu u mě, už je poučený co chci a nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.11.16 20:25
@Taao píše:
No ale díky těm nástrihum přece žena není roztrhána ne? Stalo se to moji mamce i babi, že byli až ke konečníku.

Asi jak kdy. Já jsem preventivní nástřih odmítla a natržená jsem nebyla. To je právě na PA, aby zhodnotila pružnost hráze a velikost hlavy miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí