Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tak je to zachvili tady ![]()
V pondělí budu 37+0 a jsem hospitalizovana v Podolí na rizikovém oddělení. Mám zvýšené hodnoty jaterních testu i žluči a k tomu bílkovinu v moči. Takže dnes se doktoři rozhodli, že v pondělí by začali s vyvoláním. Miminko je již hotovo a od 37tt to prý už není brane jako předčasně narozené.
Mám strach z vyvolání, prý to vice bolí, vůbec nevím co mě čeká. Něco jsem si četla a jsou to kolikrát fakt samé hrůzy. A do toho ještě vidím tady ženské jak mají prasknutou vodu a nic se neděje i dva dny, pak další mají už dvě tablety a nic se neděje jen slabší kontrakce.. No holky spíš chci jen uklidnit popřípadě říci co mě čeká. Do toho mi budou podávat nějaké antibiotika na streptokoka.. Těším se ale zároveň bojím ![]()
Jsem 5m po vyvolani. No vadi mi rizika a to, ze vyvolane porody casto konci vexem nebo akutnim cs. Jinak co do bolesti nemuzu si stezovat. 1. Den rano tableta… cely den pohoda. 2.den uz jen ctvrt tablety a za 2h slabe kontrakce, pichnuti vody a pak uz bolestive kontrakce 4h a na tri zatlaceni dcerka na svete. Bohuzel pri druhem zatlaceni se mi zastavila kontrakce kdyz uz mela dcerka hlavu skoro venku, takze „pro jistotu“ pouzit vex a PA m8 dlanemi zatlacila na bricho. Vse probihalo v „souhře“ takze pohoda. Co bylo na prd? Prirozene neni na takovem porodu nic mic, je znat, ze je to trochu proti telu. Kvuli pouziti vexu jsem dcerka dostala az za 3h. Bezprostredne po porodu jsem ale byla spokojena paradoxsne cim dele je od porodu tim me nektere veci stvou
ale zalezi na porodnici
![]()
S bolesti te neuklidnim, ale ja nemam srovnani, oba porody vyvolane ale zase prvni porod 6,5 hodiny a druhy 1:55 minut od tablety, tak hodku a pul od prvni kontrakce. Bolest velka ale zase ta rychlost, po mi bylo jak kdybych ani nerodila.. Kazdy to ma jinak, nestresuj se, zavidim ti ze uz to budes mi za sebou me to ceka po treti az za deset tydnu.. :/
Jinak podruhe jsem taky lezela na rizikaci a holka se mnou, te vyvolavali snad pet dnu a porad nic, tak me to taky deptalo ze to bude na dlouho a pak mela doktorka vitr aby jsme nerodili ve vytahu cestou na porodni sal.
preju at to mas taky rychle!
@silviela no ale vodu musí píchnout ne? Když sama neodejde. Navíc já mám pořád normál nález na čípku nejsem vůbec otevřená nic… A co je to prosím ten vex? A to zatlaceni na břicho není nebezpečné? Pamatuji si nějakou reportáž, že se pak snad narodilo to dítě nějak bez kyslíku a pak zůstalo postižené.. O hammiltonu zatím nikdo nemluvil tak uvidíme.. @ppalea kéž bych to měla taky tak rychlé.. Ale co tu zatím vidím tak všem to trvá než, že by jim to zabralo hned ![]()
Ja mela v 37 tt v Podoli planovany cisar, vse bylo bez problemu..
@Deneriss Jo to já měla taky ten pocit, ještě jak jsem byla na pokoji s tou holkou se kterou dělali psí kusy a pořád nic a to přenášela skoro dva týdny a já byla 39+2 a pak jsem málem porodila v pokoji ve sprše…
Ještě že už jsem rodila a věděla jsem jak to boli když už je to u konce jinak by to fakt v té sprše bylo.. A to mi před tabletou doktor řikal že z toho nic nebude asi dlouho, že jsem úplně zavřená… Ale nestresuj se, to se nedá vůbec předem odhadnout, hlavně se snaž ještě něco naspat dokud můžeš.. ![]()
@Deneriss vex je takovy zvon.. setrna obdoba klesti, cely porod byl rizeny… tlaceni „na povel“… no a pichnout ji nemusi proste praskne sama ikdyby az u tlaceni, jen to spousta maminek nevi a je to bezna praktika ji pichnout pritom to mimnku nijak nepomuze…
me ani nerekli ze mi hamilltona delaji, je to mechanicke naruseni plodovych obalu -rizikem je zvysena moznost infekce.. a ano to tlaceni na bricho je velmi zavrhovane ale bohuzel velmi casto pouzivane, v mem pripade to bylo tak jak to ma byt -zadne skakani po brise, proste jen dlanemi zatlacila pri me kontrakci (ta souhra je nesmirne dulezita, nemeli by takhle pomahat mimo kontrakci a to prave casto delaji…)
Strasit te vubec nechci
jen si myslim, ze mnohe ukony nebyli vubec nutne, tabletky porod krasne nastartovali a ten zbytek byl zbytecny stres pro me i malou…
@JayLee Skoro pět kilo? To se ti narodil drobeček
Na takovou váhu gratuluju k tak rychlému porodu ![]()
@JayLee castecne musim souhlasit, u me to bylo za 4h za nami
a dcerka(prvni ditko) mela necele 4 kila takze taky drobek
bylo vtipne ze jsem nemela zadne brisko a najednou takovi macek ![]()
@JayLee My máme ještě 9 týdnů čas, snad se malej rozhodne tak v 38. přijít sám… už teď se cítím jak velryba ![]()