Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy, mám takovou otázku. Chtěla bych se zeptat, co všechno kontroluje dětská sestřička nebo doktorka, když přijde k Vám domu na kontrolu prcka?? Myslím třeba místnosti, skříně apod. Předěláváme si malý domeček a bojíme se, aby vše bylo jak má a o prcka jsme nepřišli. Moc děkuji za odpovědi.
Myslim, ze jen zdravotni stav mimina. V lednu budu chytrejsi, az zabehne i k nam.
Jen mimino..
a když řekneš že předěláváte kvůli mimču tak ok.
a nebo si s malým k dr. zajdi..
@bricka kontoluje zdravotní stav miminka. Jestli má postýlku. Nic extra neboj se. Spíš je tam pro tebe aby ti poradila.
Přijde kontrolovat miminko, ne dům!
Jediné, co mi doporučila bylo oddělat záclonu, protože malý měl žloutenku, tak aby byl víc na světle. Domů se chodí, abys s takovým špuntem ty nikam nemusela, ne aby tě někdo buzeroval, že nemáš vyžehleno!
To se vůbec neboj. Pokud to nevypadá opravdu jak dračí doupě a miminko má postýlku tak jim to je v podstatě jedno. Kazdej dneska predelava nebo rekonstruuje ![]()
Nám zkontrolovala postýlku, jestli máme monitor dechu, doporučila zvednout pod hlavičkou (podložit postýlku knížkama) a jinak jsme řešily péči o mimino.
Ale když přišla k ségře, tak chtěla vidět všechny místnosti, kam bude mít dítě přístup. Kontrolovala, jestli je doma uklizeno - kráva, ségra byla po císaři a první, co musela udělat po příchodu z porodnice bylo, že uklidila celý barák. Ale bylo to před 13. lety, teď už jsou snad doktoři soudní.
Jen mimino
, sestřička se akorát podivila, že ho máme v obýváku v kočárku, tak jsem jí říkala, že se někde na poště zasekl objednaný košík na mimčo, tak se zasmála a ok.
Někde myslím ani nechodí, s druhým prckem jsem šla rovnou do poradny - kdybych chtěla, přišla by k nám, ale nebylo třeba. (Domlouvaly jsme se telefonem, tak se ptala, jestli třeba nejsem po císaři nebo tak, jestli zvládnu sama dojít.)
Předpokládám, že se u vás dá normálně bydlet - je tam aspoň jeden pokoj v obyvatelném stavu. A koupelna.
U vas vsech chodi dr domu? U nas ne a jsem rada. Jeste aby mi koukala po baraku ![]()
Příspěvek upraven 20.11.16 v 11:25
@bricka Klid, kontroluje hlavně dítě. Takže ho svlečeš, doktorka ho prohlídne jako v ordinaci, poslechne a zase jdou.
Doma Ti to okouknou maximálně v tom smyslu, aby vyhodnotily, zda jste potenciální rizikový/problémový rodiče. Takže pokud bude doma zahulíno, zablešíno, smrad a plíseň, tak jim blikne kontrolka. Ale jestli bude doma běžný provozní bordel nebo byt v rekonstrukci, tak se nic neděje.
Tak já mám teda už 8-mi letou dceru ale dr u nás doma nebyla, volala jsem když nás pustili domů a šli jsme my do ordinace
teď čekáme druhý a myslim že to bude stejný že domů prostě nechodí. Vlastně jsem docela překvapená protože neznám nikoho ke komu by tu šel dr domu
Příspěvek upraven 20.11.16 v 11:27
No tak jděte s dítětem na kontrolu dětskému do ordinace a je vyřešeno.
Sestra prisla jen kvuli kontrole novorozence, neni tam od toho, aby kontrolovala dum ci vybavu ditete. Po tom ji je prd. PS kontrola muze probehnout i u pediatra, k vam domu vubec nemusi, ja si to zaplatila jako nadstandard v sobotu, abych nemusela do ordinace, bylo to pohodlnejsi.
@bricka jen mrkne na dítě, přišla doktorka se sestrou, malou převážily, zeptali se jestli je nějaký problém s jídlem a kdy se mam ukázat u nich v ordinaci. seděly jsme v kuchyni, do pokojíčku bylo otevřeno tak hned obdivovali dětské obrázky v pokoji ![]()
@bricka pouze zdravotní stav miminka. U nás přišla v době rekonstrukce a neříkala na to nic. Postýlku, skříň atd vůbec neviděla, protože jsem měla připravený stůl na přebalování v kuchyni.