Kontrola miminka po porodu doma

10
20.11.16 11:14

Kontrola miminka po porodu doma

Ahoj maminy, mám takovou otázku. Chtěla bych se zeptat, co všechno kontroluje dětská sestřička nebo doktorka, když přijde k Vám domu na kontrolu prcka?? Myslím třeba místnosti, skříně apod. Předěláváme si malý domeček a bojíme se, aby vše bylo jak má a o prcka jsme nepřišli. Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
20.11.16 11:15

Myslim, ze jen zdravotni stav mimina. V lednu budu chytrejsi, az zabehne i k nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
20.11.16 11:19

Jen mimino..
a když řekneš že předěláváte kvůli mimču tak ok.
a nebo si s malým k dr. zajdi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
20.11.16 11:19

@bricka kontoluje zdravotní stav miminka. Jestli má postýlku. Nic extra neboj se. Spíš je tam pro tebe aby ti poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
20.11.16 11:20

Přijde kontrolovat miminko, ne dům! 8o Jediné, co mi doporučila bylo oddělat záclonu, protože malý měl žloutenku, tak aby byl víc na světle. Domů se chodí, abys s takovým špuntem ty nikam nemusela, ne aby tě někdo buzeroval, že nemáš vyžehleno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
20.11.16 11:22

To se vůbec neboj. Pokud to nevypadá opravdu jak dračí doupě a miminko má postýlku tak jim to je v podstatě jedno. Kazdej dneska predelava nebo rekonstruuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
20.11.16 11:23

Nám zkontrolovala postýlku, jestli máme monitor dechu, doporučila zvednout pod hlavičkou (podložit postýlku knížkama) a jinak jsme řešily péči o mimino.

Ale když přišla k ségře, tak chtěla vidět všechny místnosti, kam bude mít dítě přístup. Kontrolovala, jestli je doma uklizeno - kráva, ségra byla po císaři a první, co musela udělat po příchodu z porodnice bylo, že uklidila celý barák. Ale bylo to před 13. lety, teď už jsou snad doktoři soudní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.11.16 11:24

Jen mimino :nevim:, sestřička se akorát podivila, že ho máme v obýváku v kočárku, tak jsem jí říkala, že se někde na poště zasekl objednaný košík na mimčo, tak se zasmála a ok.
Někde myslím ani nechodí, s druhým prckem jsem šla rovnou do poradny - kdybych chtěla, přišla by k nám, ale nebylo třeba. (Domlouvaly jsme se telefonem, tak se ptala, jestli třeba nejsem po císaři nebo tak, jestli zvládnu sama dojít.)

Předpokládám, že se u vás dá normálně bydlet - je tam aspoň jeden pokoj v obyvatelném stavu. A koupelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
20.11.16 11:24

U vas vsech chodi dr domu? U nas ne a jsem rada. Jeste aby mi koukala po baraku :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.11.16 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.11.16 11:25

@bricka Klid, kontroluje hlavně dítě. Takže ho svlečeš, doktorka ho prohlídne jako v ordinaci, poslechne a zase jdou.

Doma Ti to okouknou maximálně v tom smyslu, aby vyhodnotily, zda jste potenciální rizikový/problémový rodiče. Takže pokud bude doma zahulíno, zablešíno, smrad a plíseň, tak jim blikne kontrolka. Ale jestli bude doma běžný provozní bordel nebo byt v rekonstrukci, tak se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
20.11.16 11:25

Tak já mám teda už 8-mi letou dceru ale dr u nás doma nebyla, volala jsem když nás pustili domů a šli jsme my do ordinace :think: teď čekáme druhý a myslim že to bude stejný že domů prostě nechodí. Vlastně jsem docela překvapená protože neznám nikoho ke komu by tu šel dr domu

Příspěvek upraven 20.11.16 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
20.11.16 11:26

No tak jděte s dítětem na kontrolu dětskému do ordinace a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
20.11.16 11:26

Sestra prisla jen kvuli kontrole novorozence, neni tam od toho, aby kontrolovala dum ci vybavu ditete. Po tom ji je prd. PS kontrola muze probehnout i u pediatra, k vam domu vubec nemusi, ja si to zaplatila jako nadstandard v sobotu, abych nemusela do ordinace, bylo to pohodlnejsi.

• Citovat
  • Upravit
59410
20.11.16 11:28

@bricka jen mrkne na dítě, přišla doktorka se sestrou, malou převážily, zeptali se jestli je nějaký problém s jídlem a kdy se mam ukázat u nich v ordinaci. seděly jsme v kuchyni, do pokojíčku bylo otevřeno tak hned obdivovali dětské obrázky v pokoji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
20.11.16 11:33

@bricka pouze zdravotní stav miminka. U nás přišla v době rekonstrukce a neříkala na to nic. Postýlku, skříň atd vůbec neviděla, protože jsem měla připravený stůl na přebalování v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí