Rodinné konstelace - pomohlo to a v čem konkrétně?

17050
30.9.11 22:30

Rodinné konstelace

Ahoj,

zajímá mě, zda má někdo z vás zkušenost? Nebo od známých atd..

Zda to pomohlo a v čem třeba konkrétně.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1475
30.9.11 23:02

Mamka byla a říkala, že nevěřila svým očím. Prej to dokonale fungovalo, jak kdyby ti lidé (herci) s námi bydleli v jedné domácnosti-nechápala. Ukázalo jí to dost věcí, jenže ona je taková, že si to bere tak tejden a pak sklouzne ke starým kolejím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
30.9.11 23:02

My jsme byli před pár měsíci. Kvůli dcerce a jejím problémům. Byli jsme sami s manželem a dost mě to překvapilo. LIdé, kteří o nás nevěděli nic najednou cítili a popisovali to, co jsme prožívali a cítili my. Zjistili jsme kde je problém a ten jsme konečně vyřešili, za mě tedy ano nám to 100% pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
1.10.11 00:16

Nemám vlastní zkušenost, ale kamarádka měla dva potraty, jeden „běžný“ někdy do 12. tt a ten druhý po 20. tt, ukončení z důvodu rozštěpu páteře. Potom byla s nervama v háji a tak šla na rodinné konstelace. Tam se jí vysvětlilo, proč k těm potratům došlo a jak to všechno se vším souvisí. Moc jí to pomohlo, říkala. Teď má dva zdravé kluky a spokojeně žije. To její vyprávění bylo fakt zajímavé, já jsem dost „racionální“, ale tomuhle bych věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aady
1.10.11 07:51

Já nebyla přímo na skupině, ale byla jsem u kinezioložky sama, tu skupinu lidí v podstatě zastoupila ona sama a bylo to (pro mě) víc soukromé. Bylo to fajn, zjistila jsem spoustu věcí. Byla jsem tam hlavně kvůli neplodnosti a problémům s manželem, výsledky s manželem zdá se lepší, těhu zatím nevím, to odblokování samo je proces na cca 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Why
858
26.5.12 21:03

konstelace

Byla jsem a myslím, že dost záleží, kdo konstelaci vede. Užitečné jsou i knížky, na trhu jich je poměrně dost, od Berta Hellingera přes české autory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.12 22:12

Ahoj holky, prodělala jsem poporodní depresi, byla jsem i hospitalizována v PL. Byly mi doporučeny rodinné konstelace, máte některá z vás zkušenost???

• Citovat
  • Upravit
11370
22.10.12 23:15

Rodinými konstelacemi jsem si prošla a změna o tisíc procent. teď už vím, proč vše bylo jak bylo a jak se to dá krásně odblokovat. :) já dost těmhle věcem věřím a tak jsem do toho šla. Hodně lidí si vyposlechlou krutou pravdu a nechtělo se stím smířit a dělat se sebou něco. U mě přišli na sebemrskačství a další věci, které si táhnou všechny ženy v rodě už po 17 generací. Ale kdo nechce, neuvěří. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nishkam
30.10.12 13:58

Sice jsme byli na různých konstelacích :) souhlasím s tím, že každý měsíc dělat RK je zbytečně a taký s tím, že konstelace nepomůžu, pokud člověk sám nebude otevřený a připravený. RK není prášek na bolest ani metoda řešení problémů. Spíše způsob nahlédnou na věci jinak a lépe je pochopit. Pro mně bylo přínosem se podívat pomocí konstelací na původní rodinu (rodiče, prarodiče, sourozenci) a na současnou (manželství, partnerství, děti)

• Citovat
  • Upravit
11370
30.10.12 14:17
@Nishkam píše:
Sice jsme byli na různých konstelacích :) souhlasím s tím, že každý měsíc dělat RK je zbytečně a taký s tím, že konstelace nepomůžu, pokud člověk sám nebude otevřený a připravený. RK není prášek na bolest ani metoda řešení problémů. Spíše způsob nahlédnou na věci jinak a lépe je pochopit. Pro mně bylo přínosem se podívat pomocí konstelací na původní rodinu (rodiče, prarodiče, sourozenci) a na současnou (manželství, partnerství, děti)

jako konstelace jako taková mi hlavně otevřela oči a zjistila jsem, že svýho otce už prostě nepředělám. A od něho se odvíjelo hodně věcí, co mi blokovalo být šťastná. Od mámy tam bylo taky dost věcí, ale za to zas mohli její generační zátěže. Což taky byl oříšek. :-P kdyby dělali kostelaci mýmu otci, tak jsme tam ještě dneska, protože tam zjistil, že tam něco podělala moje babička, ale to by zas bylo jen o něm. :) prostě metoda super, ale pak chce to hlavně makat sám na sobě a vyvarovat se chyb co nadělali generace předtím a nechat své já otevřené růžové budoucnosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 13:17

Rodinné konstelace jsou skvělé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
8.4.17 11:54

Ahojky holky, tak příští víkend mne to čeká a chytám malinko nerva :D Je tady některá, co to podstoupila? Potřebovala bych jen malinko popsat, jak to probíhá, abych se lépe připravila. Strašně moc doufám v to, že mi to pomůže pochopit vše co se mi stalo a smířit se s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
8.4.17 12:39

@Lilinka 89 Je to výborné, ničeho se neboj. Základem je ovšem dobrý lektor/terapeut. Já bych ti nějak detailněji nepopisovala jak co probíhá…protože poprvé je to právě nejsilnější a nejhezčí v tom, že neví člověk do čeho jde. Já jsem si předtím nakoukla knížku, tak jsem měla nějakou „technickou“ představu, jak to probíhá, ale to člověk nechápe, protože to logicky plně pochopit nejde a jde o ten prožitek, který je nepřenosný. Hlavně buď v klidu, do ničeho se netlač, když se nebudeš na něco cítit, tak to nedělej a buď ostražitá, protože jak se říká, nic není náhoda…i to, když si tě někdo cizí vybere do role, kterou mu máš hrát (můžeš odmítnout), není náhoda, nějak to s tebou souvisí… A hlavní je dobře „definovat zakázku“, co vlastně chceš řešit, s tím by ti měl pomoci terapeut. Několikrát se mi stalo, že jsem měla představu co budu řešit, případně jsem čekala, jak to asi bude probíhat…a vše bylo jinak. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.4.17 13:30

Přeně tak, není se čeho bát, hlaně se nestyd říkat pradu a snažit se toho říct co nejvíc, at se terapeut(průodce konstelací)má čeho chytit.
každopádně, pokud je konstelace proedena zpráně, účinky jsou neuvěřitelně silné a účinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
9.4.17 10:18

@anupati @Dalibor7 Jé děkuji za uklidnění, potřebovala jsem to slyšet. Kolem mě právě nejsou lidé kteří se o takové věci zajímají, takže jsem pro ně spíš exot. A dokonce mi někdo řekl, že z toho lidé třeba spadnou k alkoholu atd… Já si myslím, že terapeutku jsem vybírala pečlivě a působí na mě opravdu velice dobře :palec: Vím, že jeden víkend vůbec nic změnit nemusí, ale vkládám v to veliké naděje. Určitě to podstoupím vícekrát, když bude třeba. Jsem strašně zvědavá, jak to ne mne zapůsobí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková