Jak často jezdíte na rodinné výlety a akce?

Anonymní
4.9.13 00:34

Rodinné výlety a akce

Předem se omlouvám za anonym…

Jak často jezdíte na různé rodinné výlety nebo akce a jedete tedy skutečně jako rodina vy, partner a děti? U nás to totiž neexistuje, když vymyslím nějakou akci, tak manželovi se nikdy nechce, takže nakonec to buď zruším a nebo jedu sama. Třeba toto léto: 2× Dinopark, 1× ZOO, asi 5× koupaliště, 3× výstava nebo prostě takové pár hodinové akce… ani na jednom s náma manžel nebyl :cert: Přitom byl doma, radši seděl u telky nebo šel na pivo. Už mě fakt začíná štvát. Hlavně pak ještě ty řeči, kolik to všechno stálo peněz, znáte děcka, co vidí to chtějí, většinu jim teda nekoupím ale sem tam něco jo, třeba na tom koupáku hranolky nebo zmrzku + vstupné + jídlo a pití na celý den a hned je 500Kč ( v případě Dinoparku a ZOO) v háji. Jo, je to dost peněz, ale zas chci, aby děcka měly nějaké zážitky a neseděly jen na sídlišti za barákem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
4.9.13 01:01

Ahoj, docela mám doma to samé, když už něco vymyslím, tak řekne, že je unavenej (jako ano chápu, ale 1 x za měsíc by to přežil), že se mu nechce, že nemáme peníze, máme spoustu práce atd.. a že bych furt někde cestovala, přitom jsme skoro furt doma (bydlíme na vesnici), jsme hodně omezeni dopravou, máme jen jedno auto a to má většinou přítel v práci, takže musíme spíše využívat jen vlak a s 2 letým se moc nedá cestovat daleko.Ale už jsem se ho přestala ptát a jezdíme bud sami a nebo mám pár kamarádek s dětma, nemám sílu se ho furt doprošovat jeho smůla on přijde o zážitky s prckem, ale mrzí mě to když vidím jako okolo mě jezdí celé rodiny, ale někdy možná nejradši jdu i sama jen prckem, nejsme zas na nikom závislé a řídíme se dle sebe, nemám s tím problém vyrazit sama s dítětem, zorganizovat, atd.. to ne, ale je fakt že ted měl dovolenou a že bylo auto v servisu tak nemohl nikam jet a my jsme jeli tam a tam samo vlakem a on najednou že chce taky někam jet že nebude přeci furt doma (přitom jeho argument je vždy že je rád doma :-) a když se ho teda ptám jestli teda fakt pojede, tak stejně nakonec nejede, takže to fakt nemá cenu, bud na to přijde sám a nebo ne, nevím, jestli někdo má třeba nějaký fígl sem s ním. Ale je fakt jak píšu už jsme si zvykla jezdit sama s malým a s ním to je jako další dítě, nedávno jel s námi vlakem a to bylo furt, kde je, to jako budeme čekat a že už chce jet domů, no děs, at je radši doma. A to že počítáme fakt každou korunu tak i tak se snažím udělat výlet třeba po okolí, platíme jen vlak, většinu jídla beru sebou abych ušetřila, sem tam nějaké mini občerstvení, nebo atrakce, takže o tom to není, že nejsou peníze všechny výlety nejsou jen o drahých vstupenkách, ale musí se chtít to je to zásadní, ale tak max jedeme 1-2 x do měsíce, do zoo se chystáme už skoro rok, malému to slíbil a stále nic, to se asi dočká v 18. jenže je to moc daleko na to jet MHD a autem to ted nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
4.9.13 05:02

My většinou každej víkend. Nedovedu si představit, že bych jezdila s detma sama bez manželaa on přitom seděl doma. Jdeme buď všichni na vycházku po obědě nebo na celodenní výlet, využíváme hodně autobus i vlak i auto. Ale spíš jdeme někam do přírody (bydlíme u moravského krásu) a jenom málokdy na nějakou platící akci. Jídlo máme s sebou v batohu. Plus samozřejmě jezdíme společně na dovolenou a někdy nám jde manžel naproti když jsme odpoledne na vycházce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
4.9.13 07:07

Tak já často jezdím s malou sama, ale to jedu ve všední den, kdy je přítel v práci, přes léto byl s náma jen jednou :) jeli jsme do zoo, kde ještě nebyl, tak chtěl jet taky, tak s tím jsem počkala až na jeho dovolenou. Do dinoparku taky chtěl jet s náma, ale to nakonec nevyšlo, měl neschopenku… Že by seděl doma a já jela s malou se moc nestává, jen když jdeme třeba na koupák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
4.9.13 07:40

Mi přes léto jezdíme skoro každý víkend a vždy jako rodina, tj. všichni 4…
Sama bych nejela. Naštěstí manžel má výletování rád, takže i když všechny výlety vymýšlím já, tak vždy jede moc rád a užijeme si to.
Pochopila bych, kdyby byl o víkendu v práci, tak bych jela s dětma sama, doma bych neseděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.9.13 08:03

Celé léto jsme strávili na chatě, takže to jsme výletovali pěšky po okolí. Jinak na výlety jezdíme/chodíme aspoň jednou za víkend na odpoledne všichni, pokud teda nejsem v práci nebo po noční, což je poslední dobou dost časté. Ale nechat sedět chlapa doma a jet někam sama, to rozhodně ne. To už by musel být buď nemocný nebo mít něco důležitého do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
4.9.13 08:09

Já si nějak ani nedovedu představit, že bysme občas někam nezajeli. V létě, když to šlo tak jsme jezdili denně na koupaliště. Když jsem byla v práci manžel jel s malou sám. a chlap je taky rád za nějaký ten výlet, nebo prostě jen tak vypadnout na pár dní mimo :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.9.13 08:35

Téměř každý týden. KOla, houby, hrady, zoo, nějaký penzion, koupání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.9.13 08:37

Jezdíme pořád, pravidelně. Je fakt, že mám partnera (má dceru), vyrážíme na výlety společně. Zoo, Dinoparky, hrady, zámky, muzea, prostě cokoliv, abysme neseděli doma a aby děcka měly nějakou zábavu. I na dovolenou jsme vyrazili společně a bylo to super :palec: Nekoukám na peníze (jasně, není jich moc, je to tak jak píšeš, samotné vstupné, tu dítě chce hranolky, tu pohled, tu blbinu), ale prostě předem vypočítám a pokud už není tolik financí, tak jdem třeba aspoň na výlet - les, rozhledny a pod, kde není taková fin. náročnost. To, co píšeš, jsem zažila s ex. 3 roky totálního nezájmu, na výlety jsem jezdila jen sama s mladým a nebylo to ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
4.9.13 08:40

Ahoj Anonymko,
na výlety jezdíme sporadicky, do bazénu jednou za čas.
Co se týká peněz jedině ušetřit a potom nelitovat jejich útraty. Co s mužovou nechutí…to Ti neporadím. S pohodlností se dá jen stěží bojovat. Hodit řeč bez výčitek nikam nevede? Zkus to(promluvit si).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.13 08:53

Díky za názory holky :kytka:

Jako mi nevadí jezdit sama, mám auto, sednu, jedu. Ale se dvěma dětma je to občas záhul, hlavně třeba to koupaliště, tam by se mi občas nějaká ta pomoc hodila. Je fakt, že většinou jedu aspoň s kámoškou, jenže ta má taky 2 děti, sice přítele sebou, ale zas na nikoho nechci házet povinnost dohlížet na moje děti. Samozřejmě že mi je pohlídá, když si chci jít zaplavat sama a já pak zas hlídám ty její..
Spíš mě mrzí když vidím ty rodinky tak pěkně pohromadě, jak si užívají společně :,( Jsme spolu 9let a na dovolené jsme nebyli nikde, jen na chatě :nevim:
Peněz moc není, ale sem tam výlet nás fakt nezrujnuje, za vyloženě blbosti se snažím neutrácet. A když už fakt není, tak jdeme na výlet do přírody.
S chlapem jsem mluvila několikrát, je to jak mluvit do dubu. Furt jo jo, příště pojedu a nakonec prd z toho :cert:

ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
2616
4.9.13 08:53

Víkendy trávíme společně- výlety(do lesa, na nějakou akci pořádanou pro rodiny s dětmi viz. Den ve vzduchu nebo co se tak přes sezonu děje na nám. a jinde, divadlo pro děti, koupání rybník/bazén, na kola, na vodu, na kešky, vlakem, na parník, zoo, dinopark…), návštěvy(rodičů, kamarádů nebo někdo přijede k nám), někdy do restaurace na oběd

V týdnu-často přes den různě poletuju s dětmi sama a odpol. s tatínkem, když přijde z práce vlastně totéž, co o víkendu. Někdy jdeme jen s dětmi na procházku, na zmrzku, kolo, jindy do lesa, nebo na nějaký program, podle příležitosti. Doma jsme jen pokud je hnusně.

Takže kromě doby manželovy práce, občasného piva/kafe s kamarády a jiných nepravidelných aktivit, trávíme čas spolu a pokud možno aktivně mimo domov.

Nemáme zahradu, bydlíme v paneláku.

Edit a co se týče dovolených- v zimě jezdíme na pár dní na hory v ČR, v létě kromě spousty jednodenních výletů taky nějaké víkendovky. K moři podle toho, jestli nejsem zrovna těh. nebo jak velké jsou děti :-D. Pak několik dní až týden na chalupě na Šumavě, ale i tam vyrážíme denně na výlety…

Příspěvek upraven 04.09.13 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.9.13 08:58

Jo a ještě k financím- peněz není na vyhazování, dětem nekupujeme kraviny ani na výletě ani jinde, ale zmrzku, pohled, nějakou maličkost z výletu apod. jim samozřejmě vždycky koupíme. V dětství jsem seděla na zadku, nebyli jsme snad ani u rybníka, tak chci, aby moje děti měly zážitky. Navíc nás to všechny baví. Raději ušetřím jinde, než abych neměla na výlety a seděla s dětmi doma. A abych někam vyrážela stále sama a pán tvorstva meditoval před TV nebo PC, to bych ho nakopala do dirky. Zbytek jsou jen jeho kecy a výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
4.9.13 09:01

Ahojky, my jezdíme na výlety taky celá rodina, nasedneme do auta nebo na vlak a jedeme někam do přírody, s dětma buď malý okruh nebo kousek k nějakému cíli (hrad, keška..) a zpět, vyvětráme se, užijeme sebe navzájem, děti si v lese staví z klacíků domečky nebo jen tak dovádí. Nedovedu si život bez toho představit. Asi proto, že já coby dítě jsem s našima taky takhle jezdila. Takže logicky tyhle výlety většinou naplánuju já a manžel souhlasí. Výlet občas ozvláštníme vařením oběda v terénu, to děti milují. Buď si ohřejeme jen konzervu, nějaký dobrý hostinec či polívku, nebo uvařené jídlo z domova, třeba guláš. A hned je o zážitek víc. Hodně dělá i ten geocaching, děti rády hledají poklad a navíc díky tomu objevujeme nová místa. Co se týče platících akcí (ZOO, prohlídka nějakého zámku, muzeum,..), to tolik nepraktikujeme, máme radši klid nebo ty vlaky. I když např. modelové železnice nebo podobné klukovské atrakce samozřejmě navštěvujeme.
Takže doporučuju manžela motivovat, aby ho výlet bavil a tím pádem mu dal přednost před pohodlím doma u televize. Jestli má rád např. stará auta, vybrat místo s výstavou veteránů a mít to jako cíl cesty. Nebo by ho mohlo bavit dětem přichystat stopovačku v lese.. nebo zkuste geocaching, třeba se do toho zažere a pak už vás bude hodit po výletech sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.9.13 09:05

@Monysek8 :mavam: Ahoj Mončo!!! To jsme se tu sešly dobře, takový vejletnice :mrgreen: Hlásíme, že my taky tak, jako vy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.