Rodit normálně nebo císařskym řezem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
8.11.11 08:57

Tak kamarádka taky rodila 3 děti naprosto v pohodě přirozeně a čtvrté bylo otočené zřejmě jako u Tebe jen napůl a doktor jí doporučil císaře.
Já rodila obě děti císařem, první akutní, druhý plánovaný. Spinálu se neboj, to je pohoda, operace jako taková byla „úžasná“, miminko hned vidíš, dají ti ho oňuchat. Pak jsem byla jeden den a noc na JIP a poté normálně na šestinedělí, mimčo jsem měla asi od 3. dne od porodu stále u sebe. Sice těch následujících pár týdnů není procházka růžovým sadem, ale rozhodně se to dá zvládnout.
A rozkojení se taky neboj, já prvního kojila 19 měsíců a malou už kojím 11 měsíců taky a bez problémů. To kojení, mám ten pocit, nespouští přirozený porod jako takový, ale odloučení placenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
8.11.11 08:58

Já bych to určitě ještě konzultovala s jiným lékařem z porodnice,jestli má stejný názor. A jinak bych se přiklonila k sekci,jde fakt o hodně a představa,že dítě tahají kleštěma nebo bude přidušené,bych fakt neriskovala. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
8.11.11 09:03

Ahoj já jsem také těhotná po 3.Ale své první dítě jsem rodila KP …Dopadlo to výborně měla jsem rychlý porod.A při druhém těhotenství se mi malá otočila ažv 36 tt nevím kolikátý jso,ale nezoufej.Třeba se miminko ještě otočí.Ale pokud se opravdu bojíš jdi na CS .Budeš klidnější a miminko bude rychle venku.A ty se brzo zhojíš.Segra měla dva CS a v pohodě.Držím vše co mám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
8.11.11 09:06

Zakladatelko tady máš stránku projed si to až dolů, jsou tam vypsaná rizika pro tebe a pro mimčo taky. Tady ti každý bude psát zkušenosti s císařem i spontáním a každý má nějaké. Vyprdni se na to a raději se porad s lékařem. My ti houby povíme jak tam malý je nebo není a co se stát může a nemůže. Já jsem rodila spontáně a císaře se bojím, ale v tomto případě bych šla jednoznačně na císaře.

http://www.obsgynae.net/…em-panevnim/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.11.11 09:08
LadyRebeka píše:
Zakladatelko tady máš stránku projed si to až dolů, jsou tam vypsaná rizika pro tebe a pro mimčo taky. Tady ti každý bude psát zkušenosti s císařem i spontáním a každý má nějaké. Vyprdni se na to a raději se porad s lékařem. My ti houby povíme jak tam malý je nebo není a co se stát může a nemůže. Já jsem rodila spontáně a císaře se bojím, ale v tomto případě bych šla jednoznačně na císaře.http://www.obsgynae.net/…em-panevnim/

To je fakt. Rady a zkušenosti jsou určitě dobré, ale nakonec, je to tvůj porod, tvé dítě, a NIKDO tam v tvé kůži nebudeme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
8.11.11 09:09

Já to mám podobný,za týden budu rodit taky 3 dítě.1 jsem měla přirozenou cestou,2 císařem v celkové narkóze a ted budu mít taky císařa,protože je malej natočenej naopak.Ale tentokrát jsem se rozhodla,že budu chtít být při vědomí,hodně maminek to tu píše,že to nic není a asi se to snáší líp jak celková narkoza.No mám z toho strach taky.Ale s kojením to bylo v pohodě ze začátku mi malou na kojení nosily a pak už jsem jí mohla mít u sebe,krásně pila až do 14.měsíců :-D Ale ted jsem s císařským řezem nepočítala,chtěla jsem rodit normálně,ono jsou to sice bolesti ale támhle za 2 hodky můžete vstát a mít prcka hned u sebe,což po císařu ne no mě to teda bolelo dost a trvalo 2 dny než jsem mohla slézt z postele.Ale jsme ženy,tak to musíme kvůli těm naším drobečkům vydržet :-D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
8.11.11 12:24
Emilie píše:
LadyRebeka píše:
Zakladatelko tady máš stránku projed si to až dolů, jsou tam vypsaná rizika pro tebe a pro mimčo taky. Tady ti každý bude psát zkušenosti s císařem i spontáním a každý má nějaké. Vyprdni se na to a raději se porad s lékařem. My ti houby povíme jak tam malý je nebo není a co se stát může a nemůže. Já jsem rodila spontáně a císaře se bojím, ale v tomto případě bych šla jednoznačně na císaře.http://www.obsgynae.net/…em-panevnim/
To je fakt. Rady a zkušenosti jsou určitě dobré, ale nakonec, je to tvůj porod, tvé dítě, a NIKDO tam v tvé kůži nebudeme …

Tak, tak. Někdo má špatné zkušenosti s CS někdo zase ne, to je těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
8.11.11 13:11

Holky moc vám děkuji za názory pomohlo to asi než riskovat miminko tak ten císař bude lepší pak dám vědět jak to dopadlo. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
8.11.11 14:59

Přeji rychlý a co nejméně bolestný porod i poporodní stav, ať se rozhodneš jakkoli samozřejmě zdravé miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.11.11 15:02

Zakladatelko,rodila bych císařem.
A „Skalpel,prosím“ neuslyšíš,mu mého CS nikdo nic neříkal :wink:
Myslím,že pro mimi je tato volba lepší,a i když je to operace,je pořád lepší plánovaný CS než akutní.
A jak je zde psáno,mimi ti ukáží,a na kojení dovezou.
Problémy s kojením jsem neměla,kojila jsem 13m.
Problémy s kojením jsou i u přirozeného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.11 15:04

Tak tu byla před chvílí ségra a bavily jsme se o jedné známé, která půjde v pondělí na plánovaný CS, protože je mimčo koncem pánevním. A ségra říkala, že když měla rodit ona a malá byla ještě ve 37tt KP, v porodnici jí řekli, že pokud je prvorodička, není důvod pro císaře, že prý by to bylo zbytečný :nevim: . Nakonec se miminko ještě stihlo otočit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
9.11.11 10:06

Tak ja mam konec panevni, prcek se neotocil a asi za tyden uz ani neotoci a jak muj Mudr, tak v porodnici mi rekli, ze u prvorodicky je to jasna indikace k sekci. Tolik odbornici…ja osobne bych nechtela KP rodit normalne, je to rizikove, navic, ja se tak narodila a mam diky tomu dozivotne znicene kycle a ramena a to, ze jsou doktori co to umi a neumi…tenkrat se to jinak nerodilo, doktor to umel a tomuhle proste neumeji zabranit, takze za me radeji cisar…pro me sice nepohodli, ale zaruka, ze mimco nebude mit znicene kycle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
9.11.11 10:08
pansy píše:
Tak ja mam konec panevni, prcek se neotocil a asi za tyden uz ani neotoci a jak muj Mudr, tak v porodnici mi rekli, ze u prvorodicky je to jasna indikace k sekci. Tolik odbornici…ja osobne bych nechtela KP rodit normalne, je to rizikove, navic, ja se tak narodila a mam diky tomu dozivotne znicene kycle a ramena a to, ze jsou doktori co to umi a neumi…tenkrat se to jinak nerodilo, doktor to umel a tomuhle proste neumeji zabranit, takze za me radeji cisar…pro me sice nepohodli, ale zaruka, ze mimco nebude mit znicene kycle :think:

Já rodila svého prvního syna KP..A mě bylo zas řečeno že záleží na tom kdo tam zrovna bude,.Jak se budu otvírat atd…Přijela jsem na 5 cm a a za chvíli jsem byla na 10 a synek se narodil celkem v pohodě. :think: a jsem ráda.A asi taky záleží jak je miminčko veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
9.11.11 10:13
Já rodila svého prvního syna KP..A mě bylo zas řečeno že záleží na tom kdo tam zrovna bude,.Jak se budu otvírat atd…Přijela jsem na 5 cm a a za chvíli jsem byla na 10 a synek se narodil celkem v pohodě. :think: a jsem ráda.A asi taky záleží jak je miminčko veliké.

Tady na velikosti určitě záleží. mě tehdy říkali, pokud je mimčo do 3,5kg může se to zkusit. Obzvláště pokud co nejdéle praskne voda, pánev vypadá OK, průběh porodu vypadá v pohodě, nejlépe druhorodička a tak. Já měla odhad 4kg a vodu prasklou několik hodin, prvorodička, takže jsem byla jasná.

• Citovat
  • Upravit
7907
9.11.11 10:22
myšanda26 píše:
Já rodila svého prvního syna KP..A mě bylo zas řečeno že záleží na tom kdo tam zrovna bude,.Jak se budu otvírat atd…Přijela jsem na 5 cm a a za chvíli jsem byla na 10 a synek se narodil celkem v pohodě. :think: a jsem ráda.A asi taky záleží jak je miminčko veliké. Tady na velikosti určitě záleží. mě tehdy říkali, pokud je mimčo do 3,5kg může se to zkusit. Obzvláště pokud co nejdéle praskne voda, pánev vypadá OK, průběh porodu vypadá v pohodě, nejlépe druhorodička a tak. Já měla odhad 4kg a vodu prasklou několik hodin, prvorodička, takže jsem byla jasná.

Jurášek měl 3 kg tak to šlo celkově jsem byla ok.Vodu píchli,,ráda na to vzpomínám.Řekla bych že byl lepší než porod druhého dítka.Ikdyž byl taky rychlý. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí