Rodit normálně nebo císařskym řezem?

2882
8.11.11 00:54

rodit normálně nebo císařskym řezem?

Ahoj všem :mavam:
jsem po třetí těhotná. Předchozí těhotenství i porody byli naprosto bezproblémoví ani jsem nevěděla jak jsem porodila a ted se na na třetí porod moc těšila.
Doktor mi však minulí týden na prohlídce řekl že je malá špatně natočená. Dnes jsem byla opět na kontrole a pan doktor říkal že už se neotočí protože je tam nějak zaseklá a do příštího týdne se mám rozhodnout jestli porodim normálně nebo jestli naplánujem císaře. Bojim se že se při porodu stane něco malý doktor mě sám upozornil že při takovém porodu jsou větší komplikace dítě se přidusí, vykloubí se nožičky, ručiččky atd. Císařský řez je prý zas víc nebezpečný pro mě a navíc by se dělal jen pod epiduralem z čehož mám hrůzu. 6ivě si představuju jak slyšim skalpel prosím :roll: :oops: Taky mi jde o to že po císaři asi nedostanu malou hned k sobě a slyšela jsem že ženy po císaři maji větší problémi z kojením než ženy co rodí přirozeně. Svoje děti jsem kojila sedm měsíců a ted to plánuji stejně. Prosím tedy maminky jestli by jste mi nenapsali zkušenosti a názory. Moc vám předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11933
8.11.11 02:05

Ahoj, tezke rozhodnuti. Za sebe bach volila sekci. Mam ji za sebou, kojila jsem skoro 11m, druhy den co jsem byla uz doma jsem vytirila atd, nerikam ze to neboli ale kdyz pak vidis to sve miminko tak se na bolest zapomene a ciperne vyskoci z luzka.
Byla jsem jen umrtvena a team lekaru byl velice super. Je to rychlovka do peti min je dite venku.
V porodnici co jsem rodila jsem nebyla ani na jip a malyho jsem mela po prevozu na sve luzko -asi hodina po porodu- stale u sebe. Kdyz zacal plakat cinkla jsem na sestry a podali mi ho na kojeni a pak zase dali zpet do postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
8.11.11 03:06

Taky bych volila sekci. Rizikovější pro tebe to není, nebo minimálně ne o moc, někde jsem na toto téma viděla studii… a pro dítě (pokud je zadečkem dolů) je podle té studie přirozený porod 4× (!!) rizikovější.

Porod kluků jsem měla sekcí a s kojením problém nebyl, mlíko se mi udělalo 3. noc po porodu… toho bych se fakt nebála, zvlášť když už jsi dvě děti odkojila.

Pokud se hodně bojíš epidurálu, podle mě se lze domluvit na celkové anestezii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.11.11 04:57

tak za mne … počkala bych do začátku porodu (někdy se miminko přetočí těsně před porodem), zkusila si nechat poradit od PA cviky, třeba obrácené polohy z těhotenské jogy, na úpravu polohy miminka … pokud by se nepříznilvá poloha nezměnila, tak je lepší SC. Po SC některé nemocnice umožňují nadstandard (nemusíš na JIP) a miminko, máš-li třeba partnera s sebou, můžeš mít skoro hned u sebe a s partnerovou pomocí tak přikládat kdykoli!Mám,bohužel,dvě sekce a kojila jsem oba do 15m …PS: Skalpel neuslyšíš ;), ale zaplakající miminko ano :D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
8.11.11 06:33

Věřím,že je to těžké rozhodnutí,ale já bych v Tvém případě volila sekci…
Mám za sebou dva porody,jeden spontální 30ti hodinový,dcerka měla 4150g a kojika sem jí 7měsíců.
A druhý porod byl plánována sekce,měla jsem placentu přes branku,a to trvalo asi hodinu.měla jsem epidurální anestezii,ale žádný skalpel,jsem neslyšela.celou dobu si se mnou moc krásně povídal anesteziolog…jestli víme co to bude,jak se těší sestřička.atd.malého jsem u sebe měla 3den,jinak mi ho vozili často na kojení.a kolika jsem 8měsíců.
Přeju moc moc štěstíčka a zdravičká Vám oběma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.11.11 06:40

Já bych volila to, co je nejlepší pro dítě - nad následky pro tebe bych moc nerozmýšlela. Ono tohle je stejně strašně individuální, někdo po císaři ještě dva měsíce skoro nechodí, zatímco někdo je po dvou dnech v pohodě a nemůže si to vynachválit.
Ale myslím si, že by bylo dobré počkat s tím co nejdéle, třeba se miminko ještě otočí, člověk nikdy neví. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
8.11.11 07:20

Když jsem měla mnalého otočeného koncem pánevním, tak jsem šla na sekci. Normální porod je rozhodně lepší, ale kvůli malému bych neváhala a šla do toho znova. Měla jsem sice pozdní nástup laktace, ale to jsem měla i u přirozeného porodu a kojila jsem do 10ti měsíců. Doktorka mi vysvětlovala, že hlavní riziko je v tom, že když se sekne hlavička u normálního porodu, pořád jde mimču kyslík pupeční šňůrou, ale když jde nožkama, má pupeční šňůru ucpanou v porodních cestách hlavičkou, takže jde o vteřiny. Držím pěsti, třeba si to prcek ještě rozmyslí, pokud ne neber to jako nějaké své selhání, ale jako to nejlepší pro miminko.

• Citovat
  • Upravit
24320
8.11.11 07:40

Rodila bych normalne vzhledem ze uz jsi vicerodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.11 07:56
kattkka píše:
Rodila bych normalne vzhledem ze uz jsi vicerodicka.

Já mám pocit, že právě vícerodičkám se přirozený porod KP nedoporučuje :think: . Ale jistá si nejsem…

Musí to být těžký rozhodování. Já rodila přirozeně, příště chci samozřejmě zase. Ale v tomhle případě bych radši zvolila císaře. Co kdyby se něco podělalo :nevim: . Nevím, měla bych strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.11.11 08:17

Kp kristy: prave ze naopak u vicerodicek jo u prvo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.11 08:23
kattkka píše:
Kp kristy: prave ze naopak u vicerodicek jo u prvo ne.

Asi jo…

Ale stejně bych do toho nešla. Třeba není mimčo úplně KP, ale nějak vzpříčené. Fakt bych se bála a rozhodnutí musí být těžký jako prase :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.11.11 08:25

i přes mé zkušenosti s císařem bych šla na císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
8.11.11 08:36

těžko říct, nejvíc záleží na váze miminka a taky na zkušenostech lékaře. Kdysi jsem tu viděla jedno video z porodu koncem pánevním a bylo to úplně v pohodě…zeptala bych se doktora co by dělal v mé kůži on a co si myslí že je nejlepší :kytka:

koukala jsem že ve studiu pro ženy u Magdalény Mikuolandové dělají na špatné polohy nějaká cvičení

Cvičení při nevhodné poloze plodu před porodem
Otočení plodu v poloze koncem pánevním, několik týdnů před porodem. Po vyšetření zajišťuje porodní asistentka s dlouholetou praxi a zkušeností.

Objednání emailem a na tel: 602 471 208 Praha, 725 742 019 Říčany, 725 742 019 Karlovy Vary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 08:42

Já si myslím že by jsi to zvládla přirozeně :wink: navíc ještě není konec, mimčo se může otočit.,
Co se týče sekce- měla jsem akutní po 38h nepostupujícího porodu a vyvolávání, takže celková narkóza. Měla jsem předtím i epidurál (po něm to bylo o to horší), malého mi ukázali hned co jsem se probrala, manžela poslali domů (nevím proč tam ty 3hodiny nemohl počkat), první přiložení proběhlo až po 24 hodinách… :roll: kojila jsem 14dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.11.11 08:48

Za mně sekce.

Mám za sebou dvě, a v obou případech a pokusech o přirozený porod jsem jen trpěla jak pes (26 hodin a ani ťuk). Jsem samozřejmě extrém, já jen, že prostě jsem nerodila (ač kontrakce jely na 150%) a vypadalo to, že ani neporodím. Prostě problémy a ve chvíli, kdy začal mít lehké problémy i syn, nebylo o čem přemýšlet. Jako nebylo to akutní, ale prostě nebylo co řešit. Převoz na operační sál. Takže já jen že máš indikace, že by problémy být mohly a mé oba porody, to bylo prostě podle mně naprosto zbytečné mučení. Mimochodem, rekonvalescence po operaci jsem v porovnání s „přirozeným porodem“, resp. pokusem o něj, považovala za příjemný odpočinek na lůžku … a už cca za 10 hodin po operaci jsem si normálně došla po svých do sprchy … )

Děti jsem viděla podle jejich stavu, staršího prakticky po těch cca šesti hodinách, mladšího teda až po třech dnech, páč byl nedonošenej a v jiné části nemocnice a já byla ještě na hadičkách … kojení přesně naopak, u staršího jsem se pořádně nerozkojila nikdy, s mladším prakticky ihned a ještě jsem měla dost pro zbytek ulice … :nevim: (za mně, myslím si, že mi pomohl ten „odklad kojení“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí