Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky Maminky,
mám dotaz, taky jste ještě po šestinedělí špinily? Já mám už skoro týden po šestinedělí a pořád trochu špiním. Doktorka mi nabízela injekci pro zavinutí, ale večer by to asi bolelo, tak jsem jí zatím odmítla. Přitom děloha zavinutá je prý dobře, jen něco v ní je ještě malinko vetší. A to jsem dostala antikoncepci , tak vůbec nevím, jeslti jí začít brát když ještě špiním.
Děkuji za rady
dělala ti doktorka ultrazvuk, nic v té děloze už nemáš? asi bych tu injekci neodmítala, není to žádná hrozná bolest.
já krvácela celé šestinedělí, na konci kontrola, zůstala mi v děloze trocha placenty, musela jsem na revizi. po ní jsem krvácela ještě tři nebo čtyři týdny.
blbě jsem asi četla, takže něco v děloze je? musí to ven - buď samo po injekci nebo půjdeš na ten výškra (revizi). Nenechávej si dělat výškrab bez umrtvení, to je šílená bolest.
Ne v děloze nic nemám ultrazvuk mi už dělali 1týden po porodu a nic tam nebylo , doktorka říkala , že tam mam ještě zvětšeného něco malinko v tě děloze (což by prý špinění nemuselo způsobovat), ale děloha už je stažená dobře.
Já rodila akutní sekcí pro zhoršení nálezu na CTG, nebyla jsem otevřená, jen 1 cm a při propuštění dr. říkala, že můžu krvácet málo a celý šestinedělí. Už jsem 7 týdnů a tak ob den mám ještě nějakou tu kaňku. Leč na kontrole jsem ještě nebyla. Chtěla jsem to sloučit s jinou kontrolou, ale už na to prdím a jdu si tam zavolat.
Příspěvek upraven 27.07.15 v 14:05
Mě to skončilo 4 týdny po porodu ..
asi bych tu injekci vzala- když pomuže - za prvé by mě to krvácení už nebavilo a za druhé- raději to dozavinutí pojistila…
Přecijen ty bolesti snad nebudou tak velký a jeden večer to vydr, ne? ![]()
Penelop, na utzv po porodu pozor, ten není zas až tak průkazný.. děloha je po porodu hodně zbrázděná, často se tam něco schová. Mně po porodu říkali, že ji mám čistou, špinila jsem 8 týdnů a ejhle, zbytky placenty - revize - pořád špiním, malý bude mít 12 týdnů! jsem už po dvou kontrolách po revizi, poprvé tam ještě zbytečky byly, ted už jen troška krve, která odejde sama časem. je to otrava jak sviňa, pardon.
Injekce na vypuzení jsem zažila po prvním porodu, stejný scénář - utzv po porodu tvrdil, že děloha je čistá, 8 týdnů špinění, ale zbytky nebyly tak velké, takže jsem na ty injekce chodila co dva dny, dostala jsem jich snad 6 a odešlo to samo.
Nebolí to vůbec moc, přirovnala bych to k silnější menstruační bolesti.
Já po svých nynějších zkušenostech, kdy mám vložku mezi nohama už 3 měsíce, bych neváhala ani vteřinu!
Já jsem po porodu krvácela osm týdnů jasně červenou krví. Už jsem se taky bála, že něco není v pořádku, ale prý je to normální, protože jsem měla velikou placentu a v tom místě, kde ta placenta byla, je zkrátka obrovské místo, které se musí zahojit. Tu injekci bych asi vzala, nic ti to neudělá a ta bolest nebude určitě velká.
Já krvácela po klukovi taky asi 8týdnů, přerušovaně, chvíli špinění, za 3 dny zase krev a tak pořád dokola. Přešlo to ale za měsíc jsem dostala menstruaci a to jsem kojila co hodinu a půl až dvě. MS jak brno, bolesti a myslela jsem že snad znova rodím nebo co. Nicméně mudra řekla, že je to ok. Tak jsem to neřešila. Pak rok hrozný MS, šly ze mě kusy, ale pak se to pročistilo a už je to OK. Taky si myslím, že to bylo způsobené něčím, co tam v té děloze buď zůstalo, nebo narostlo v průběhu hojení rány po placentě. Jestli by to ta injekce vyřešila, zkus to, jinak to bude buď revize nebo třeba takový problémy, co jsem měla já. Držím palce ![]()
Já jsem takto špinila, pak to přestalo, pak zase a teď už mám regulérně ms
Nějak jsem si to malovala, že zase bude rok klid a houby ![]()
Ja jsem zitra 7 nedel od Cs.Pred propustenim utz a byl ok. O co ale jde, stale spinim.2-3dny klid a zas.Byla jsem na prohlidce, prohmatal me a pry jsem zavinuta
..Bojim se aby ve me nebyl zbytek.Ale nic me neboli.Jak
dlouho jste spinily?..Fak predstava ze jdu na vyskrab je desna
Mě dělali po porodu ultrazvuk, jestli tam náhodou něco nezustalo a to by tě bolelo břicho, spíš se dlouho čistíš
Já jsem špinila 3 měsíce po porodu a nic to nebylo, dr. mi na to jen řekla, že někdo se čistí delší dobu.
Ahoj ![]()
V neděli to bylo 6 týdnů od porodu a já pořád špiním
už je to teda tak 4 týdny jen nažloutlý silnější výtok, žádná krev, ale i tak mě to překvapuje… po prvním porodu jsem taky špinila dlouho, ale už si to přesně nepamatuju. Na kontrole jsem ještě nebyla, říkala jsem si, že počkám aspoň týden, ale volala jsem sestře a ta mě celkem vystrašila.. prý ať přijdu raději už zítra, aby v děloze nebyly nějaké zbytky
Žádné bolesti nemám, teplotu taky ne.. už to není krvácení, ani narůžovělé špinění.. opravdu je to spíš silnější výtok.
Co myslíte? Je možné že tam zbyly nějaké kusy placenty? (I když ta vypadala vcelku a na utz 3.den po porodu se taky nic nenaslo..)
Ja jsem taky takhle špinila ještě asi týden po šestinedělí a pak to plynule přešlo v menstruaci. :-/ Já bych neplašila, pokud je to,,jenů bezbarvý výtok a nic tě jinak netrápí…