Dvojčátka - přirozený porod

2182
2.11.11 16:45

Dvojcatka- prirozeny porod

Zdravim maminky dvojcatek :mavam:
Jsem 35+2 a obe miminka jsou hlavickou dolu, proto se predpoklada, ze budu rodit prirozene. Pokud se nevyskytnou nejake komplikace. Vim, ze spousta dvojcatek bylo narozenych cisarem, ale je taky spoustu miminek, ktere prisly na svet prirozenou cestou a prave jejich maminky prosim o nejake zkusenosti a prispevky, jak jejich porod probihal
dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
2.11.11 16:57

Já hrozně moc obdivuji maminy dvojčátek, které rodily přirozeně. Já bych do toho nešla. Riziko je obrovské. Byla bych podělaná až za ušima. Mé holky jsou CS, takže neporadím.
Přeju ať vám všechno dobře dopadne… :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
2.11.11 17:02
martext píše:
Zdravim maminky dvojcatek :mavam:
Jsem 35+2 a obe miminka jsou hlavickou dolu, proto se predpoklada, ze budu rodit prirozene. Pokud se nevyskytnou nejake komplikace. Vim, ze spousta dvojcatek bylo narozenych cisarem, ale je taky spoustu miminek, ktere prisly na svet prirozenou cestou a prave jejich maminky prosim o nejake zkusenosti a prispevky, jak jejich porod probihal
dekuji moc :kytka:

Má máma mě a ségru rodila před 26lety a šlo to bez problému a rychle a to jsem každá měla cca 2,60 a druhá kolem 2,80 :pankac: .Tak snad to bude taky taková pohoda jakou měla ona :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
2.11.11 17:02

v porodnici chtěli abych rodila přirozeně já chtěla SC s následnou sterilizací … bála jsem se rodila jsem předčasně a stát se mohlo cokoliv,takhle jsem byla v klidu..zkus si promluvit s porodníkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.11.11 17:03
peggy.sl píše:
Já hrozně moc obdivuji maminy dvojčátek, které rodily přirozeně. Já bych do toho nešla. Riziko je obrovské. Byla bych podělaná až za ušima. Mé holky jsou CS, takže neporadím.
Přeju ať vám všechno dobře dopadne… :palec: :mavam:

Peggy prosím můžeš ta rizika specifikovat?
Nic o tom nevím, ale moc mě to zajímá, dvojčata si přeju, tak kdyby náhodou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.11.11 17:04

Martex, máte jednu nebo dvě placenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.11.11 17:11
Aghata píše:
peggy.sl píše:
Nic o tom nevím, ale moc mě to zajímá, dvojčata si přeju, tak kdyby náhodou :lol:

Mám dvě kamarádky, které bohužel na přirozený porod doplatily. Plod B byl v obou případech přidušený a děti mají DMO, jedné kamarádky syn je ve třech letech na úrovni sedmiměsíčního dítěte, a dcera od druhé kamarádky je na tom mnohem hůř. :cry:
U porodu dvojčat je riziko hypoxie strašně velké.
Znám taky hodně případů, kdy se A narodilo vaginálně, B se otočilo příčně a musel se udělat akutní císař.
Já mám za sebou dva porody přirozeně, ale u dvojčat jsem chtěla sekci za každou cenu. Myslím, že v tomto případě jde hrdinství stranou a důležité pro mně bylo zdraví dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
2.11.11 17:19
Aghata píše:
Martex, máte jednu nebo dvě placenty?

Mam dvojvajecne s dvema placentama, tlak je v normalu a vse je v naprostem poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
2.11.11 17:23
peggy.sl píše:
Aghata píše:
peggy.sl píše:
Nic o tom nevím, ale moc mě to zajímá, dvojčata si přeju, tak kdyby náhodou :lol:
Mám dvě kamarádky, které bohužel na přirozený porod doplatily. Plod B byl v obou případech přidušený a děti mají DMO, jedné kamarádky syn je ve třech letech na úrovni sedmiměsíčního dítěte, a dcera od druhé kamarádky je na tom mnohem hůř. :cry:
Znám taky hodně případů, kdy se A narodilo vaginálně, B se otočilo příčně a musel se udělat akutní císař.
Já mám za sebou dva porody přirozeně, ale u dvojčat jsem chtěla sekci za každou cenu. Myslím, že v tomto případě jde hrdinství stranou a důležité pro mně bylo zdraví dětí.

No prave toho pretoceni Becka se bojim, ale bylo mi receno, ze se dite fixuje proti pretoceni… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.11.11 17:25

Peggy, to je blbý výsledek. Nicméně i jednočetná těhotenství někdy končí stejně smutně, pro porodní kompllikace je dítě postižené … myslím, že v tom případě hodně záleží na porodníkovi, jeho zkušenostech a schopnostech.

Martext a ty jsi nakloněna právě vaginálnímu porodu? Jsem zvědavá, jestli se ti ozvou ty, které jsi oslovila, taky si moc ráda přečtu pozitivní zkušenosti :-) A ještě se optám, upozorňují tě dopředu, že je potřeba porodit do 38.tt, že pokud to nebude spontánně, tak porod vyvolají … nebo už toto neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.11.11 17:27
martext píše:
peggy.sl píše:
Aghata píše:
peggy.sl píše:
Já mám za sebou dva porody přirozeně, ale u dvojčat jsem chtěla sekci za každou cenu. Myslím, že v tomto případě jde hrdinství stranou a důležité pro mně bylo zdraví dětí.
No prave toho pretoceni Becka se bojim, ale bylo mi receno, ze se dite fixuje proti pretoceni… :think:

To je jasné, že tě musí uklidnit. :-D
Zvaž všechna pro a proti a potom se dobře rozhodni. Já bych se ani tak nebála přetočení jako přidušení.
Moje A mělo třikrát pevně omotanou pupeční šňůru okolo krku, B okolo nohy. Nechci domyslet jak by to dopadlo při přirozeném porodu.
UTZ máš prakticky pořád poslední jsem měla den před porodem a stejně nic neviděli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.11.11 17:30
Aghata píše:
Peggy, to je blbý výsledek. Nicméně i jednočetná těhotenství někdy končí stejně smutně, pro porodní kompllikace je dítě postižené … myslím, že v tom případě hodně záleží na porodníkovi, jeho zkušenostech a schopnostech.Martext a ty jsi nakloněna právě vaginálnímu porodu? Jsem zvědavá, jestli se ti ozvou ty, které jsi oslovila, taky si moc ráda přečtu pozitivní zkušenosti :-) A ještě se optám, upozorňují tě dopředu, že je potřeba porodit do 38.tt, že pokud to nebude spontánně, tak porod vyvolají … nebo už toto neplatí?

Já vím, že ani porod jednoho dítěte nemusí dopadnout dobře, to konec konců čteme i tady v deníčcích, ale prostě dvojčata rodit přirozeně je podle mně risk.
Je to můj názor, neznamená to, že je správný.
Já jsem asi srab a znovu říkám, že všem ženám, které jdou do přirozeného porodu fandím a obdivuji je. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
2.11.11 17:31

já rodila teda císařem, ale jen kvůli tomu, že mám jednovajky s jednou placentou…tam hrozilo udušení Béčka, protože dojde k odloučení placenty a druhej plod na tom je špatně…ale juinak byly holky obě hlavama dolů a jedna níž v pánvi a druhá vejš…doktor smutně říkal, že škoda, že maj jen jednu placentu…mohla jsem rodit normálně :cry:

každopádně mám kamarádku, která rodila dvojvajky přirozeně…byl to pro ní druhý porod a praskla jí voda v jedenáct v noci a v půl druhý byly oba kluci venku…bylo to hodně rychlý a bez problému. a v porodce se mnou ležela holka, která rodila dvojvajky přirozeně i když měla jakousi formu epilepsie a porod proběhl jako u jednočetnýho těhotenství…dokonce taky rychleji… 8-o někde jsem slyšela jakousi teorii, že dvojčata se rodí rychleji, že se snad v těle odplavuje dvojnásob oxytocinu…ale to jsem fakt slyšela…to není z mý hlavy :nevim:

držim pěsti, ať to dopadne dobře a přála bych, abys mohla porodit přirozeně a obě děti byly v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.11.11 17:50

Ahojky, znám maminku ve svém okolí, která rodila dvojky přirozeně. Během asi 3 hodin bylo po všem a plo A i B jsou v naprostém pořádku i když teda zrovna maličcí nebyly.

Takže za mě opravdu se poraď s odborníkem, nech si vysvětlit všechna rizika a možnosti a zvaž i podle své intuice. Tělo ví co je nejlepší. Potažmo si domluv porod s nějakým zkušeným lékařem na odd.

Hlavně bych se nenechala vystrašit, opravdu tu rizika jsou, ale jsou i u klasického porodu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
2.11.11 18:24

Martext,

já bych měla tento měsíc taky rodit - ale jednojče :mrgreen:
ale mám kamarádku, která rodila taky dvojčata přirozeně :palec: taky do necelých 3hodin od odchodu plodovky byli na světě :mrgreen: doktoři si u ní podávali dveře, aby se podívali jak se rodí dvojčata!!! :mrgreen:

takže držím palce, ať to u vás proběhne obdobně :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky