Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já byla otevřná v 32 tt na dva prsty, to se mi rozběhl porod, v nemocnici ho rozehnali a mrňoch se narodil 2 dny před termínem ![]()
Poprvé jsem se otvírala od 30. týdne - porod, 36+5, podruhé podobně, podod 41+1…
dost jsem odpočívala a nikam necestovala …, zkrátka jsem ležela a šlo to
![]()
to zvládneš, bude to OK
Anonymní píše:
Poprvé jsem se otvírala od 30. týdne - porod, 36+5, podruhé podobně, podod 41+1…dost jsem odpočívala a nikam necestovala …, zkrátka jsem ležela a šlo to
![]()
to zvládneš, bude to OK
Diiky moc ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:Diiky moc
Poprvé jsem se otvírala od 30. týdne - porod, 36+5, podruhé podobně, podod 41+1…dost jsem odpočívala a nikam necestovala …, zkrátka jsem ležela a šlo to
![]()
to zvládneš, bude to OK
Jo a ještě jsem měla fakt rychlý porody!první 2 hod, druhy 4 hod!!
Držím palečky
Anonymní píše:Anonymní píše:Jo a ještě jsem měla fakt rychlý porody!první 2 hod, druhy 4 hod!!Anonymní píše:Diiky moc
![]()
to zvládneš, bude to OK
Držím palečky
Tak to je dobre doufam ze to bude taky tak ![]()
No me zacali strasit predcasnym porodem uz od 24 tt - nastesi pak rekli, ze to je v pohode, ale ve 32tt mi zacali pravidelkne kontrakce po 20 minutach. No ja si naivne puvodne myslela, ze jsem jen neco spatneho snedla a tak jsme to nechala do druheho dne az druhy den mi doslo, ze to je pravidlne co 20 minut. Tak jsem jela do porodnice a tam si me hned nechali, ze jsou to skutecne kontrakce a ze jsem dost otevrena (bohuzel uz nevim kolik) Dali mi kapacku a kontrakce presli. Musela jsme tam lezet do 36tt s tim, ze opravdu hrozi, ze porodim kazdym dnem. Kdyz me propousteli tak rikali, ze klidne se jeste ten den mohu vratit, jak jsem otevrena a jelikoz maly byl polohou KP tak rikali, ze musim jet hned - no a jeste rikali, ze dle toho, jak jsme otevrena bude porod rychly ![]()
No to byl jako prvorodicka a jeste KP jsem porodila za necele 3 hodiny od praskunit plodove vody a za necele dve hodiny od prvni citelne kontrakce. No a rodila jsem 10 dni pred terminem - takze vlastne v terminu ![]()
Ono to jeslti je clovek otevreny nebo ne nemusi az tak moc znamenat nekdo je opravdu otevreny hodne brzy a nic se nedeje.
Tak drzim palce at miminko donosis do terminu ![]()
Já taky byla, hrozili, že porodním a prd, 3dny před termínem ![]()
Otevírání ve 30 tt, vyvolávaný porod ve 39!:-) Ale ležela jsem.
U prvního porodu asi v 35. týdnu cca na dva prsty, možná jsem to přehnala s úklidem ![]()
Porod byl ve 40+0, takže u mě dobrý.
Držím pěsti.
Začla jsem se otvírat snad kolem 20.tt
Jelikož mě nikdo neupozornil, že mám být v klidu, chodila jsem po výletech, např.jsem lezla na Pravčickou bránu - a porodila jsem ve 41.tt ![]()
Klid, už jsi s těhu dost daleko ![]()
Ahojky chtela jsem se zeptat jestli se nektera z vas otvirala v 34 tydnu a kdy pak porodila diky