Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky ![]()
Mám dotázek. Jsem přesně měsíc a den po porodu. Jenže 11 dní po porodu mě museli čistit a znovu zašívat (rozpadlo se to + zánět) ![]()
Od té doby to je přesně 20 dní a já mám stále stehy. Je to normální? 3.týden a nic nevypadlo?
Sice mi to dost povolilo, hlavně ten nástřih do boku. Ale hráz ještě dost tahá, možná kdyby to tam nebylo, tak by to bylo lepší…
Nicméně jsem byla min.týden u dr.a říkal, že je to v pohodě, že to vypadne…
Ale každý píše, že by to mělo vypadnout do 14 dnů ![]()
Mám jen strach aby to tam nezarostlo nebo tak a já zase měla problémy.
Od porodu (rodila jsem VEX) jsem jen trpěla jak bolestmi, tak po psychické stránce a nechci se zas do těch stavů dostat…
Díky za každou radu ![]()
Já měla stehy taky dost dlouho, neřeknu ti přesně, ale měsíc to určitě bylo.. neboj, vypadají ![]()
Ja jsem po operaci tahala zbytky stehu (hlavne uzliky) jeste po trech mesicich. Bud v klidu ![]()
No a jak půjdu na KO po šestinedělce, tak mi to dr. nevytáhne?
Bedrunko
Stehy můžou vypadnout i více než po měsíci. Pokud by tě to hodně tahalo, tak zajdi za gynekologem a on je vytáhne (nebolí to, většinou jsou už rozvolněné a tahají se snadno). Chce to hodně sprchovat, eventuelně odvar z dubové kůry, nebo heřmánku, či řepíku. Také hodně větrat, ale to už určitě všechno víš.
Mně stehy vypadli cca 5 týden po porodu, nevím, zda ty, co mám v pochvě vypadli taky, protože jsem to neskoušela a mám ji zašitou relativně hluboko. ![]()
Barča ![]()
Děkuji
Takže mám ještě čas…ufff a já už zase stresuju
No uvidíme, dr. mi pak poví jak to tam vypadá, pokud přes to houští něco uvidí ![]()
Ještě jednou díky všem holky ![]()
Určitě se nenervuj - mně poslední vypadl až kolem 8týdne po porodu
. Takže hodně sprchuj a pokud tě to netahá - tak vydrž.
Já byla šitá všude možně a stehy mi vypadly až po šestinedělí. Pokud jsi měla revizi, tak je normální, že stehy vypadnou až po šestinedělí, klidně i v osmém týdnu.
To tahání je taky běžné, je to známka toho, že se to hojí. Doktorka ti kdyžtak na kontrole řekne, kdyby bylo něco špatně, ale vem to tak, že až bude vše zhojené, stehy samy vypadnou.
ahoj, já jsem po porodu 4 týdný a před pár dny mi vypadl poslední steh…takže to že mají vypadnout do 14 dnů asi neni uplně přesný. ![]()
hold se hojíme trochu déle. zase lepší než aby se nám to znovu otevřelo ![]()