Rodný list a podobně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
193
13.4.12 21:12

Rodný list a podobně

Ahojte maminy, kamarádka včera předčasně porodila a poprosila mě abych ji zjistila jak je to s rodným listem zda ho posilají poštou a nebo si ho musí vyzvednout…?
Malý je v inkubátoru a má možnost s ním zůstat až do přibrání normální váhy v nemocnici..
Prosím o radu i jak je to se zdravotní pojišťovnou…
A když ji vezmu papíry se socky na porodné a rodičák zda jak to vyplní to můžu za ní podat nebo to musí podat osobně..
Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31274
13.4.12 21:14

s RL je to různé, někde posílají, jinde je potřeba vyzvednout.
Na vyzvednutí RL je lhůta 30 dní.
Jinak RL i pojišťovnu může oběhnout i tatínek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
13.4.12 21:15

a papíry od sociálky netuším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.4.12 21:19

No jenže tatínek není v rodném listu, nestihla zajít na matriku..přeci rodila o 2měsíce dříve..:( ale je jen nahlášený v porodnici…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
13.4.12 21:22

Jeje, tak poporadku…rodny list ma kazda nemocnice jinak. V den porodu odevzdas papiry a me prisel za cca tyden domu postou. Ale treba ve Vrchlabi ti ho prinesou policajti do porodnice :P takze zjistit v porodnici. Zdravotni pijistovna… vzp musis hlasit cca do 8 dnu po porodu na poocce. Muze i manzel. Porodne a rodicak se resi o hodne pozdeji. Porodne do roka od narozeni a rodicak cca po pul roce. Pokud ma narok na materskou, tak ji papiry, pokud porodila drive nez ji je dal gynekolog da porodnice a posle doporucene zamestnavateli.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.4.12 21:25

Je studentka..skrz předčasného porodu nestihne odmaturovat..takže nemá nárok na mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
13.4.12 22:04

na RL at se zepta v porodnici. papiry na soc by ji mohl vyzvednout i nekdo jiny, alespon u nas to tak je. nebo to zaridi ona pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
13.4.12 22:56

já na pojišťovnu jen volala (já tam původně volala jen pro info, s čím tam mám manžela poslat - ale stačilo to nakonec nahlásit jen po telefonu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jannie11
21.8.13 19:48

Poradite nekdo co musi mit tatinek sebou za doklady pri vyzvednuti RL miminka? a pokud nahlasuji na pojistovnu dite po telefonu?

• Citovat
  • Upravit
193
21.8.13 20:45

Op a rodny list a na pojistovne chteji podpis takze pres tel je to zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková