Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny ![]()
Mám takový hloupý dotaz, ale raději se poptám, než abych něco zapomněla. Je to naše první dítě a termín máme za měsíc. Pomalu si připravuju tašku do porodnice a tak mě zajímá co si s sebou vzít, zvláště pro miminko? Někde čtu, že stačí oblečení na cestu domů a jinde zase, že si mám vzít celý balík plenek ![]()
Přijde mi, že toho mám zabaleného zbytečně moc ( 2 body s kr.rukávem, 2body s dlouhým rukávem, dupačky, ponožky, papučky, čepičku, kombinézku, vlhčené ubrousky, dětskou hygienu) a zabalila jsem si 12 jednorázových plen. Co mi doporučujete?
Mám si zabalit i dětskou osušku?
Mockrát děkuji za reakce ![]()
já si sebou beru jen balik plen a pak věci na cestu domu to znamená i vlhčené ubrousky, jo a body s krátkým rukávem je zbytečné určitě, malé mimi se samo nezahřeje tak by mu byla zima, a dětskou hygienu tu na pobyt tam snad dostanem ne?
Nejlíp uděláš když se koukneš na stránky porodnice, jestli tam o tom něco nepíšou.
U nás třeba celý balík plínek nutnost (případně si můžeš vzít na první den a druhý den ti někdo doveze), oblečení na pobyt jsme nepotřebovali, jen na cestu domů, to může donést manžel až pro vás přijede, spolu s autosedačkou, látkové plenky na blinkání taky ne, kosmetiku taky ne. Osušku nepotřebuješ, pokud ti dají látkové plenky, do toho dítko utřeš.
Opravdu je to co porodnice to něco jiného, nejlíp se zeptat tam. Anebo napiš kde budeš rodit, a určitě ti někdo poradí jak to tam chodí.
Pro dítě jsem neměla s sebou nic, jen balík plen a vlhčené ubrousky.Zbytek jako oblečení,potřeby ke koupání..ti dají v porodnici. Oblečení na cestu domů jsem měla připravené doma a manžel mi ho přinesl den před odchodem z porodnice.
Já si pro mimi brala tenké rukavičky, čepičku a ponožky, k tomu ještě vlhčené ubrousky a dudlíky (nepoužila jsem), vše ostatní v porodnici bylo. Oblečení na cestu domů přivezl tatínek v den propuštění.
U nás v porodnici dávali oblečky jejich i kosmetiku.Takže jsem měla s sebou jen balík plen, ubrousky a manžel potom dovezl oblečení na cestu domů.
Milá Amoletko. Řešila jsem před půl rokem to samé, ještě to mám v živé paměti. Pro miminko jsem vzala balík plen (hodily se, malá hodně kakala), vlhčené ubrousky, dudlík, Bepanthen (nebo cokoliv jiného na zadeček) a to bylo vše. V porodnici jsme měli erární oblečení i zavinovačku a látkové pleny (ty jsem ocenila při koupání - ukáže Ti sestřička). Zkus mrknout na webovky porodnice, třeba tam mají nějaké doporučení. Než jsme jely domů, manžel dovezl pro malou z domova nachystané oblečení.
Koukni se na stránky porodnice, nebo se zeptej někoho, kdo tam rodil. U nás nedoporučovali vlastní oblečení. Vše nám tam dávali. Včetně látkových plen a osušky. Naopak jednorázovou plen jsme od nich moc nedostali. Vlastně jen tu první a pak když jsem byla na jipce. Možná dostal tak 3
I když pak byl u sester, tak si pro ně chodily ke mně. Měla jsem balík a muž mi přivážel ještě další (byli jsme v porodnici týden kvůli žloutence).
Oblečení na cestu domů jsem si nebrala. Přivezl ho pak chlap společně s autosedajdou.
Koukla jsem ti na profil - jestli budeš rodit ve Frýdku, tak tady to máš napsané
Záleží na porodnici.. Já rodila v Praze v Motole a na miminko jsem s sebou nepotřebovala vůbec nic..
Jééé, mě vůbec nenapadlo se mrknout na stránky porodnice ![]()
Mockrát děkuji, už jsem si to našla…takže celou tašku můžu zase vybalit ![]()
Ještě podle mé zkušenosti si vem sebou papírový utěrky. Po porodu se dost krvácí a je lepší si spodek utřít jednorázovou papírovou utěrkou, než špinit ručník. Měla jsem nástřih, takže jsem se musela sprchovat po každém WC. To v seznamu nepíšou. ![]()
Měla jsem také nabaleno, přitom jsem byla v porodce i na exkurzi, ale používají kosmetiku Johnson, ta údajně na každému sedí. Občas se stane, že dojdou látkové pleny a oblečení, takže pro jistotu, Opravdu látkové pleny došly, protože vedle bylo takové trdlo, co jsem dlouho neviděla
Bylo mi absolutně jedno, že mám velkou tašku, však tam jela autem a zpět také
Balík plen je nutností, nevíš, jak moc bude mimi smolit a nezapomeň vložky pro sebe ![]()
@vitecek píše:
Pro dítě jsem neměla s sebou nic, jen balík plen a vlhčené ubrousky.Zbytek jako oblečení,potřeby ke koupání..ti dají v porodnici. Oblečení na cestu domů jsem měla připravené doma a manžel mi ho přinesl den před odchodem z porodnice.
Měla jsem to úplně stejně. Jen jsem s sebou měla ještě bepanthen, pro jistotu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.