Výbavička do porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3578
12.4.12 17:18

Ahojky
Měla jsem s sebou balík plen plus vlhčené ubrousky.To jsem potřebovala a použila.Pak jsem měla taky dětskou kosmetiku,ale tu jsem v porodnici nepoužila.Oblečení pro mimi na cestu domů,ale jak píšou ostatní to ti může přivézt potom až manžel.Stačí ho jen manželovi nachystat,třeba k autosedačce,aby náhodou nezapoměl.Jo a ten bepanthen je taky super,ani ne tak pro mimčo jako spíš pro tebe na bolavé a popraskané bradavky na začátku kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.12 17:20

Ještě v některých porodnicích dávají kufřík se vzorečky krému - my tam měli právě rybilku, sudocrem, vlhčené ubrousky pampers, jednu jednorázovku.

• Citovat
  • Upravit
2947
12.4.12 17:22

Hlavně si vem vlhčené ubrousky, budeš je potřebovat, ty jsme nedostali. a jinak třeba krémik, kterej chceš používat na prdku malé(ho) :) a jinak já jsem plenky svoje používala, protože ty co nám dávali, mi přišli na malou mooc velký… měla jsem pampers 1 a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.4.12 17:30
@PetkaK píše:
Ještě v některých porodnicích dávají kufřík se vzorečky krému - my tam měli právě rybilku, sudocrem, vlhčené ubrousky pampers, jednu jednorázovku.

My dostali při odchodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.12 17:34

@kozisek Aha :mrgreen: - my hned jak nám dali malou v té jejich postýlce, tak ve spodním košíku jsme měli kufřík.

• Citovat
  • Upravit
2400
12.4.12 17:50

holky a co bude mít miminko za oblečení na sobě, když nemám mít svoje ? nějaký erár ? to bych nechtěla ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.4.12 17:54
@dada12 píše:
holky a co bude mít miminko za oblečení na sobě, když nemám mít svoje ? nějaký erár ? to bych nechtěla ..

Jj, erár. Ono je to těžké, když mají děti svoje a třeba si ublinkne, pokaká, tak oni neradi vidí, že se to tam válí, ale těžko na to přijdou. :nevim: Navíc domů přijdeš a nemusíš hned prát - tedy já musela, ale to je jiná kapitola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.12 17:59

@dada12 Pokud nechceš erár, tak si můžeš nabalit, to ti asi nikdo nezakáže, ale pak dojdeš domů a hned zase pereš. Můžeš mít i svoje oblečení pro sebe jestli chceš.

Já jsem ráda že jsem jí mohla převlíknout a nemusela to prát :oops:

• Citovat
  • Upravit
2947
12.4.12 18:12
@dada12 píše:
holky a co bude mít miminko za oblečení na sobě, když nemám mít svoje ? nějaký erár ? to bych nechtěla ..

Kdyztak ale na to svoje obleceni bacha, kdyz pak maji oni mimco, tak ti nemusi prijit zpatky, tedy na to jsem byla upozornena ja, nemaji to moc radi, ale to obleceni maji ciste a opravdu budrs rada, ze dojedes domu a budes odpocivat a ne hned prat! Me se treba mala po dvou dnech tak moc vykadila,ze nevim, jak bych to tam skladovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
12.4.12 18:13

Za mě:

• látkovou plenu pod hlavičku: 3 - 4 kusy
  • větší látkovou plenu na osušení po koupání: 1 ks
  • balík plen pro novorozence, vel. č. 1
  • balíček vlhčených ubrousků, které jsem používala i já
  • z kosmetiky nic, koupali jsme ji jen jednou a vše si sestra donesla
  • ponožky na nožky bylo jediné oblečení, co jsem v porodce potřebovala, oblečení mi dali jejich a i když jsem jednou oblékla svoje, tak se jim to moc nelíbilo :nevim:
  • jen bepanthen na prdýlku, u nás v porodce chtěli i domácí sádlo, snad ještě olejíček po koupání :think:
  • oblečení na cestu domů dle počasí: bodýčko, overálek, fusak, deku, čepičku, rukavičky, ponožky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
12.4.12 18:13

nojo, dost to pomůže co ? máte pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
12.4.12 18:49
@dada12 píše:

Toho se neboj, mají vše vyprané, voňavé… V porodnici kde jsem byla, mi dali zavinovačku a mimi jsem dávala jen nemocniční bodýčko a svoje ponožky, jinak byla malá zabalená v zavinovačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
12.4.12 19:09

V každé porodnici je to jinak, nám třeba pro děti dávali místo osušek látkové plínečky, po každém koupání se měnila čistá, oblečení na děti taky půjčili, každý den jsme dostali nové + jsme měli vždycky jedno náhradní, kdyby se pročůrali, nebo tak a mohlo se tam zajít i během dne vyměnit i mýdlo na zadeček tam měli. Ale třeba kamarádky v jiné porodce musela mít vlastní oblečení na prcka, ale zase dostávala zadara vložky po celou dobu pobytu.
Musíš si opravdu zjistit, jak je to v tvé porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.4.12 19:23

Tak my dostali vše v porodnici.Akorát ubrousky jsme měli mít svoje.Jinak oblečení,plínky,kosmetiku všechno jsme dostali.Ale určitě balík plen sebou,nám ten jeden co dávali nestačil.A bepanten,dostali jsme jen vzorek,tak je lepší mít sebou svůj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.4.12 20:29

Já jsem si sebou do porodnice brala tašku jak na týdenní dovolenou - měla jsem svoje vložky, pleny, oblečení, látkový pleny, tampony do podprsenky, vlhčený ubrousky,… No nevím co všechno! Nakonec jsem nepotřebovala vůbec nic a nejvíc by se mi hodila nějaká knížka, kterou jsem si už nezabalila :-( Je nejlepší se jít informovat přímo do porodnice, kde budeš rodit. Přeji rychlý a úspěšný porod :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková