Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky,
Uvažuji o roletach den noc do bytu, ale trochu se bojím, že i na den bude v bytě málo světla a také nechci, aby j nám bylo vidět.
Ty pruhy tam musí být pořád nebo lze nastavit třeba jen svetloulinky proužek po celém okně, aby to propouštělo hodně světla jako záclona a zároveň nebylo dovnitř vidět?
@ZustanSeMnou píše:
Holky,
Uvažuji o roletach den noc do bytu, ale trochu se bojím, že i na den bude v bytě málo světla a také nechci, aby j nám bylo vidět.Ty pruhy tam musí být pořád nebo lze nastavit třeba jen svetloulinky proužek po celém okně, aby to propouštělo hodně světla jako záclona a zároveň nebylo dovnitř vidět?
Dá se nastavit světlý proužek, o tom to přece je. Nemáš celý den zataženo. Dá se najít plno vzorů a materiálů, různé světlosti, síly… (silně doporučuji si to jít ale někam osahat naživo, protože já jsem si to po tom přesně rozmyslela
). Přijde mi, že s klasickou záclonou to prostě srovnatelné není. Sice hezké z venku, ale jinak „čumíš“ celý den na pruhy. Trošku jak ve vězení. Možná mi to nějaký dlouhodobý uživatel vyvrátí… ![]()
Máme je a skoro pořád vytazene opravdu přes pruhy je na mě malo světla, plus vytáhnout zatáhnout trva, takze to skoro nedelame. Jinak bílé i zatazene trochu svetla propusti, takze na spani bez zavesu je lepsi tmava varianta a naopak pokud to chcete na ty pruhy pres den treba v kuchyni tak jedine bile, jinak nic neuvidite.
Rolety den a noc NEDOPORUČUJI, abych vysvětlil: interiér udělají opravdu krásný na pohled určitě ano ale tím to končí! Máme úplné zatmění a takovou tmu neudělají ani náhodou jako třeba staré dobré žaluzie a když jsme u těch žaluzii vrátili jsme se k ním, jelikož rolety den a noc nesplňují, co mají a to úplnou tmu a taky den není den, nepropusti tolik světla jako žaluzie musíte je dát úplně nahoru a to už vám každý vidí do pokoje prostě a jednoduše rolety den a noc už nechceme a taky důležitá věc, díky těmto roletám neotevřete okno dokořán nepustí vás kazeta v které je namotaná roleta a to kdybychom věděli, tak si je ani nepořizujeme.
Rolety den a noc NEDOPORUČUJI, abych vysvětlil: interiér udělají opravdu krásný na pohled určitě ano ale tím to končí! Máme úplné zatmění a takovou tmu neudělají ani náhodou jako třeba staré dobré žaluzie a když jsme u těch žaluzii vrátili jsme se k ním, jelikož rolety den a noc nesplňují, co mají a to úplnou tmu a taky den není den, nepropusti tolik světla jako žaluzie musíte je dát úplně nahoru a to už vám každý vidí do pokoje prostě a jednoduše rolety den a noc už nechceme a taky důležitá věc, díky těmto roletám neotevřete okno dokořán nepustí vás kazeta v které je namotaná roleta a to kdybychom věděli, tak si je ani nepořizujeme.
Nechtěla bych je. Má je kamarádka a nevyhovují mi vubec. Při návštěvě neustále vytahují, protože se mi zdá přes den málo světla, a v noci trpím jako zvíře, protože je v pokoji světla moc. Není nad klasiku.
@market.km píše:
Máte prosím někdo tyto rolety? Jaké je zastínění? Jde mi o to, zda jsou vhodné na spaní na téměř uplně zastínění. Děkuji.
Dobrou alternativou můžou být zatemňovací zavěsy. My je máme a slouží dobře. V ložnici sice není tma jako v hrobě, ale je tam dost tma na to, aby se pohodlně spalo. V podstatě světlo zvenku jde spíš škvírami mezi látkou a zdí, než by to propustila ta látka. Jen se dívám, že se vyrábí asi hlavně jednobarevné - https://www.biante.cz/…t-standardni . Takže, kdo si potrpí na vzory, má asi smůlu.