Rom nebo Ukrajinec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41
22.7.23 00:35

Rom nebo Ukrajinec?

Debatu bych chtěl začít tak, ze bych chtěl předem poprosit aby se lidé zdrželi extrémních názoru a odpovědi držet na nějaké úrovni.
Je to citlivé téma ale dost mě zajímá.
Proto se chci zeptat, kor co se ted delo v Brně a jinde.
Kdo vám více vadí a proč, nebo jakou máte zkušenost a na základě zkušenosti hodnotíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3751
22.7.23 01:12

Prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
22.7.23 01:21

Kdybych si musela vybrat, tak radsi teda Ukrajimec. Tam alespoň někdo občas pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
22.7.23 01:22

Když jsem byla malá tak jsme měli poblíž dům, kde bydleli převážně Romové takže jejich děti chodily na stejné hřiště a bála jsem se i chodit ven. Pořád samé konflikty. Teď chodím ven se svým dítětem, na hřišti jsou často ukrajinské rodiny s dětmi a vždy jsou milí a slušní, půjčí hračky, pohrají si se synem, tento týden jsme dostali bonbóny…Pochopitelně někdo zas může mít jinou zkušenost.
Ukrajinci sem chodili za prací už před válkou a většinou se rychle integrovali a integrují, posílají děti do škol…Romové jsou tu historicky mnohem déle a nic. Pokud se bojí o své dávky tak by neměli zapomenout, že Ukrajinci tady hodně pracují (už dávno) takže i přispívají do systému z kterého se platí dávky těm, co nepracují :lol:
Ale samozřejmě je i spousta slušných Romů, kteří pracují a vzdělávají děti a naopak nepřizpůsobivých Ukrajinců to se vážně nedá říct jednoduše. Měla jsem pak sousedy Romy (v jiném městě než to v dětství) a byli v pohodě.
A rozhodně nemám pochopení pro násilí, pobodání apod.
Hlavně by ale Romové neměli zapomínat, kteří politici z nich dělali roky nepřátele a teď jsou najednou na stejné lodi proti Ukrajincům? :think: Já bych na to tedy nezapomněla, jen se to někomu zrovna hodí do politického programu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.23 01:44

Znám mnoho vzdělaných a pracujících Ukrajinců.
Znám mnoho nedotknutelných, co jsou jen automat na ublíženost, lži, dávky a krádeže.
Neznám žádného Ukrajince, o kterém bych si myslel, že patří za mříže.
Těžká volba, těžká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
22.7.23 01:54

To záleží na konkrétním člověku. Mezi Romy bude neprizpusobivych větší procento.
Neznám Ukrajince, co by nemakal. Jejich největším problémem je asi chlast, občas hluk a obtěžování žen.
A taky je problémem, že blbci všude nejvíc vyčnívaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.23 02:10

Ukrajinci to lip umi s nozem a s bouchackou.
Cikani se spis poperou rucne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.7.23 04:34
@Relion píše:
Debatu bych chtěl začít tak, ze bych chtěl předem poprosit aby se lidé zdrželi extrémních názoru a odpovědi držet na nějaké úrovni.
Kdo vám více vadí a proč, nebo jakou máte zkušenost a na základě zkušenosti hodnotíte.

Ty mi vadíš nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
22.7.23 05:03
@Relion píše:

A co cikán Ukrajinec?

• Citovat
  • Upravit
4705
22.7.23 05:39

Kdysi jsem to sem psala - znám romskou rodinu, která fungovala naprosto v pohodě, oba rodiče pracovali, děti šikovné ve škole, kroužky, sporty.
Současně mám zkušenost se skupinami po městě se flákajících, uřvaných, obtěžujících - na rovinu říkám, že přecházím na druhou stranu ulice, obcházím obloukem, není mi to příjemné.
Když se bude chovat stejně skupina Ukrajinců, Japonců nebo třeba Švédů - udělám totéž.

Životní filozofie „pracę mi smrdí, ať makají druzí, ją přežiju z toho, co jsou ochotní mi dát do nastavené ruky“ je mi krajně nesympatická bez rozdílu u všech.
Pomoc patří těm, kteří nemohou, ne kterým se nechce. :nevim:

K současnému Brnu, Krupce apod. - to, že si z Romů někdo dělá „užitečné idioty“ pro svou politiku, si musí vyhodnotit sami. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.7.23 06:35
@Eustress píše:
A co cikán Ukrajinec?

Upřímně proti Ukrajincům nemám nic, častokrát jsem pracoval s ukrajincem a bylo to super, strašně hodní a přátelský.
A Romové, měl jsem kamaráda roma nebo spíš stále mám a je taky fajn ale jde o poměr kdy z celé Ukrajiny jsou Ukrajinci 90% hodní a 10% zlí. A Romů 10% hodní a 90% zlí.
Je to jen hrubý příklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
22.7.23 06:40
@majuska852 píše:
Kdybych si musela vybrat, tak radsi teda Ukrajimec. Tam alespoň někdo občas pracuje.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
22.7.23 06:41
@Relion píše:
Upřímně proti Ukrajincům nemám nic, častokrát jsem pracoval s ukrajincem a bylo to super, strašně hodní a přátelský.
A Romové, měl jsem kamaráda roma nebo spíš stále mám a je taky fajn ale jde o poměr kdy z celé Ukrajiny jsou Ukrajinci 90% hodní a 10% zlí. A Romů 10% hodní a 90% zlí.
Je to jen hrubý příklad

Tak hodní a zlí je špatný vyraz. I flakac na dávkách může být charakterove hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
22.7.23 06:47

Zrovna včera jsme její autem Ostravou a vidím, že okolo chodníků a v záhoncích pracují nějací lidé. Najednou vidím chlapíka s křovinořezem, co utíká, jako by mu za patama hořelo.
A on utíkal ke svému batohu, do kterého už mu nakukoval Rom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.7.23 06:49

Včera jsem byla svědkem bitky 3 malých Romů a dvě ukrajinské děti (kluci) na to nevěřícně koukaly. Já jsem obvykle na hřišti shovívavá a přehlédnu klučičí kočkování, když je to takové „nevinné“. Ale tady opravdu pěsti a kopance. Snažila jsem se je od sebe odtrhnout, nejdřív slovně a pak i fyzicky, jsou to fakt ještě prvňáci nebo druháci, ale absolutně mě nevnímali. Ta zuřivost a surovost…
Vybírat mezi nimi nechci, posuzuju každého člověka zvlášť. Ale je mi sympatický někdo, kdo se snaží a nemá jen natažené ruce na dávky. A snaží se zapadnout. Nedělat problémy. Ty maminky s ukrajinskými dětmi jsou málokdy problém, bývají většinou stranou a jsou potichu. Řvou naši indiáni z Větrova a častují se sprostými slovy. O národnosti to zrovna není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!