Rom nebo Ukrajinec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Russet píše:
Včera jsem byla svědkem bitky 3 malých Romů a dvě ukrajinské děti (kluci) na to nevěřícně koukaly. Já jsem obvykle na hřišti shovívavá a přehlédnu klučičí kočkování, když je to takové „nevinné“. Ale tady opravdu pěsti a kopance. Snažila jsem se je od sebe odtrhnout, nejdřív slovně a pak i fyzicky, jsou to fakt ještě prvňáci nebo druháci, ale absolutně mě nevnímali. Ta zuřivost a surovost…
Vybírat mezi nimi nechci, posuzuju každého člověka zvlášť. Ale je mi sympatický někdo, kdo se snaží a nemá jen natažené ruce na dávky. A snaží se zapadnout. Nedělat problémy. Ty maminky s ukrajinskými dětmi jsou málokdy problém, bývají většinou stranou a jsou potichu. Řvou naši indiáni z Větrova a častují se sprostými slovy. O národnosti to zrovna není.
Nejvíce jsou slyšet naši spoluobčané. Každý den na mě vyskočí nějaký článek o Romech a Ukrajincích. Romové se bojí o dávky. Nic jiného v tom není. V každém cizinci vidí Ukrajince.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taktinevím píše:
Soughlasím. Určitě k tomu byla diskuze minimálně na Seznamu nebo Novinkách. (nebo kde se o tom psalo). Tak proč s tím chodit ještě sem
Mám pocit ze jsem nepsal že máte povinnost si to číst a nebo rovnou reagovat, nevím jak nadtim uvažujete, ale když mě něco nezajímá, tak to ani neotvíram a nečtu kor abych na to reagoval. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako Ukrajině a ROM dohromady, to je asi nejhorší varianta, na začátku nám v Praze bydleli na Hlaváku a ty hygienický návyky hrozný…
Jinak se tedy snažím lidi nesoudit podle vzhledu, rasy národnosti u nás v okolí jsou často rodiny, matky s dětma, tam je to vše v pořádku, ale jakmile jsou někde chlapy a trochu se vožerou, to je lepší se jim klidit z cesty… ale to tady bylo už před válkou…
Co mě teda na většině Ukrajinců vytáčí jsou jejich řidičské dovednosti…blinkr je u nich asi sprosté slovo
téměř vůbec ho nepoužívají…
K Romům radši no comment
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilík píše:
Mimochodem když takhle NĚKDO dělá anketu… VÍŠ že Češi jsou směska, všeho možnyho? stačí si udělám genetickej test původu… myslím nějaký kvalitní…já se třeba dozvěděla, že nám předky až u perského zálivu
a ne malý procento…
a to Araby paradoxně nemusím
takže to jen taková zásadní vsuvka…jinak cikáni a Ukrajinci je mi to sumak… většina cikanu se chová jak zvěř, jsme přímo z Brna. Ukrajinci mají taky svoje… všude se najde někdo vyjmecne normální…asi tak…
Tak to snad nikdo nečeká, že za ty zhruba 3 miliony let vývoje se tu všichni křížíme na těch pár km čtverečních té naší pahorkatiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Relion píše:
Debatu bych chtěl začít tak, ze bych chtěl předem poprosit aby se lidé zdrželi extrémních názoru a odpovědi držet na nějaké úrovni.
Je to citlivé téma ale dost mě zajímá.
Proto se chci zeptat, kor co se ted delo v Brně a jinde.
Kdo vám více vadí a proč, nebo jakou máte zkušenost a na základě zkušenosti hodnotíte.
Nevadi mi ani jeden. Vadi mi idiot 😄
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
Nejvíce jsou slyšet naši spoluobčané. Každý den na mě vyskočí nějaký článek o Romech a Ukrajincích. Romové se bojí o dávky. Nic jiného v tom není. V každém cizinci vidí Ukrajince.
U nás nikdo nedemonstruje a Ukrajinců je po okolí dost. Asi dávky chodí včas nebo pracují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Relion píše:
Mám pocit ze jsem nepsal že máte povinnost si to číst a nebo rovnou reagovat, nevím jak nadtim uvažujete, ale když mě něco nezajímá, tak to ani neotvíram a nečtu kor abych na to reagoval.
Není to tak, že mě to nezajímá. Prostě chci vyjádřit nesouhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!