Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím majitelky sedačky a Steeveho. Dnes mi tato zmiňovaná dorazila domů a divím se, že se dá opěradlo naklápět. To asi má být to polohování, o kterém jsem četla? Já doteď ale měla za to, že by měla být sedačka opřená o sedadlo, ale kdybych ji napolohovala, tak opřená nebude? To opěradlo jde sklopit až skoro k zemi - k čemu to je? Asi se ptám jak blb, ale jsem z toho volaká zmetěná ![]()
Ahojky,
ne, tohle „naklápění“ co máš asi na mysli není ono zmiňované polohování. Sedačka má být skutečně opřená o sedadlo. Nevím, k čemu tohle sklápění je, ale asi k tomu, aby se s ní lépe manipulovalo, lépe stahoval potah apod. Když jí dáš do té správné polohy tak normálně drží „posazená“ a v autě je samozřejmě fixována sedadlem..potažmo pásem.
To polohování sedačky je řešené vyklopením „destičky“ v opěradle sedačky (v zadní části). Tam pak vznikne takový jakoby klín, který zabezpečí mírné naklonění sedačky a sedačka je přesto stále pevně opřená o opěradlo.
No, nevím, jestli z toho mého zmatečného popisu je jasno ![]()
P.
Jo ahá, moc děkuju, já si říkala, k čemu je to dobré, ta „destička“. A jsem ráda, žes mi potvrdila co jsem si myslela, že je blbost, aby se to takhle moc celý sklápělo. Díky, díky ![]()
To celkové polohování je možná na to když to hodíš na kočár ne?
Nevím jak se od nich jmenuje který typ sedačky…a já teď koukám po diskuzích na sedačky romer, ale na menší tak mi to nedošlo…
@PetiteFillette píše:
Jo ahá, moc děkuju, já si říkala, k čemu je to dobré, ta „destička“. A jsem ráda, žes mi potvrdila co jsem si myslela, že je blbost, aby se to takhle moc celý sklápělo. Díky, díky
Není zač ![]()
Ahojky holky koupila jsem právě sedačku romer kid 2 holky nám se to dá automaticky do lehu i při přenášení nebo slabém tlaku na sedačku dělalo vám to také nebo je to vada ![]()
@mhmarketa Ahoj, včera nám konečně dorazila tato sedačka, malej do ní hned sedl a přesně, jak popisuješ, ležel na zemi. Takže to tak má být, jo?
@Merule autosedačka není dělaná na to, že ji budete používat mimo automobil, ona má záda vůči sedu na kloubu, aby kopírovala sklon opěradla v autě a dala se polohovat na odpočinek, takže když ji dáte do auta, naklopí se podle opěradla a drží. V bytě protože nemá oporu zad tak se vám rozloží a záda spadnou na zem. Ale na toto máte upozornění v návodu, kapitola 3, druhá výstraha, takže čtěte návod, sedačka je v pořádku.
@steeve Děkuji za reakci, nicméně v návodu je pouze, že není vhodná na sezení v domácnosti. Což ale nevysvětluje, že při případném posazení dítěte do sedačky mimo vozidlo se záda položí na zem. A o to mi šlo. Protože návrat do původní pozice jde pouze s nepříjemným „přeskočením“ v kloubu a to mi dělalo starost.
@Merule ano, tím že jste ji nevhodně použila mimo auto vám vyskočila pojistka, která jinak ty záda drží, a vrátit to musíte silou se zaskočením pojistky