Spaní v BeSafe iZi Combi X3

712
14.8.12 09:03

Spaní v BeSafe iZi Combi X3

Ahoj všem,
koupili jsme si autosedačku BeSafe iZi Combi X3 2011 a používáme jí v protisměru. Malé je 7 měsíců. Ted jsme zjistili, že když tam usne tak jí hlava padne dopředu a když jí tu hlavu opřu tak jí má hrozně zakloněnou. Můžu tu autosedačku podložit nějakým polštářem, aby se víc sklopila? Taky máte u těhle autoseaček tak málo místa vpředu?
Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s BeSafe iZi Combi X3 Isofix?

Přidejte zkušenost s BeSafe iZi Combi ...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3900
14.8.12 09:13

My jí podepřeli dekou a máme jí vzadu uprostřed čímž jsme vyřešili málo místa pro nás vepředu. Navíc je sedačka sevřená našimi sedačkami, takže tam drží lépe než kdyby byla za někým z nás. Ale ne všude se asi vejde doprostřed, máme mondeo combi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.8.12 10:09

Ahoj - mám stejnou sedačku a opravdu - ve předu je prostě málo místa, ale záleží na tom, v jakém autě ji máš. Jinak s tím padáním hlavičky dopředu, když je dítko v protisměru je dáno sedačkami v autě. V Octavii sedačka již seděla lépe a byla zakloněná tak, jak má být - tudíž malá když spinkala, tak jí hlavička nepadala.
Jinak, až ji budete vozit po směru, tak to potom už bude v pohodě. Z bezpečnostích důvodů výrobce nedoporučuje sedačku, ani sedák nijak podepírat, vyplňovat… Mi to vyřešili koupením cestovního polšářku http://www.babiez.cz/…0000101.aspx Jen ty magnetky jsou slabé, tak já tam našila patentku a zapínala sem to patentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.8.12 10:11
@Arumba píše:
My jí podepřeli dekou a máme jí vzadu uprostřed čímž jsme vyřešili málo místa pro nás vepředu. Navíc je sedačka sevřená našimi sedačkami, takže tam drží lépe než kdyby byla za někým z nás. Ale ne všude se asi vejde doprostřed, máme mondeo combi

A máš tam přidělanou i tu přídavnou nohu??? U nás uprostřed vzadu není kam tu nohu podepřít, protože tam máme přihrádky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.8.12 10:12

Nám tedy hlava dozadu nepadá nikdy, padala nám jen dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.8.12 10:25

Já nikde nevidím, že by některé z nás psala, že dítěti padá hlava dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.8.12 10:31

Napsala jsem to špatně, myslela jsem to že jí má zakloněnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.8.12 10:32
@Petule.D píše:
A máš tam přidělanou i tu přídavnou nohu??? U nás uprostřed vzadu není kam tu nohu podepřít, protože tam máme přihrádky :-)

Jasné že máme. Uprostřed je na zemi jen takový hrbolek, ale je užší než ta noha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3864
14.8.12 10:43

Taky jsem se potýkala s tímto problémem, ale vyřešil se tím, že Toba trochu povyrostl. Dneska spává s hlavičkou do boku, ale občas ji má taky šíleně zakloněnou, ti pak zastavím a uvrovnám ho. Ale celkově je sklopení sedačky do lehu, pokud je protisměrně nedostačující :?

Teď spíš ale řeším jiný problém, a to ten, že mu z ramínek sjíždí pásy a kolikrát ho má třeba přes ručku kousek nad loktem :?. Máte to taky tak někdo?

V autě mám taky málo místa (nový Citroen C4), ale jezdíme většinou sami dva, takže to nevadí. S manželem jezdíváme pak jeho autem a tam máme sedačku jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3864
14.8.12 10:44

Jinak to umístění doprostřed je zvláštní? Tam jsou taky isofixové háky? A ta noha mi nejde do hlavy, já mám urpostřed totiž panel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.8.12 10:50

My máme bez isofixu. Jinak isofix se dělá i doprostřed, záleží na autě.
Nemáte moc povolené pásy, že se prckům ta hlava zaklábí? Já si to vůbec nedovedu představit.
My máme panel mezi námi, nebo spíš kousek za námi, ale nezasahuje až dozadu za sedačky. Jak píšu, máme tam jen takový hrbol a ta noha ho v pohodě obepíná. Můžu vyfotit ve středu nebo čtvrtek.
Mondeo je jedno z největších combi, do většiny jiných aut by se to na prostředek nevešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.8.12 10:51

Tak pásy víc utáhni - neboj se. Dobře nastavené by rozhodně sjíždět neměly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.8.12 10:55
@martikana píše:
Taky jsem se potýkala s tímto problémem, ale vyřešil se tím, že Toba trochu povyrostl. Dneska spává s hlavičkou do boku, ale občas ji má taky šíleně zakloněnou, ti pak zastavím a uvrovnám ho. Ale celkově je sklopení sedačky do lehu, pokud je protisměrně nedostačující :?

Teď spíš ale řeším jiný problém, a to ten, že mu z ramínek sjíždí pásy a kolikrát ho má třeba přes ručku kousek nad loktem :?. Máte to taky tak někdo?

V autě mám taky málo místa (nový Citroen C4), ale jezdíme většinou sami dva, takže to nevadí. S manželem jezdíváme pak jeho autem a tam máme sedačku jinou.

Ono to je vážně dané těmi sedačkami v autě. Když se na ně podíváš, tak ten sedák není úplně rovně, ale je jakoby malinko z kopečka. Ale jak se dá sedačka po směru, tak je to pak už dobrý. Jinak právě v Oktávce jsou sedačky vzdadu naprosto rovném, a tam to sklopeni sedačky potom vypadá jinak. Já mohu porovnat tuto sedačku ve Fabii combi a v Oktávce combi a fakt je to veliký rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3864
14.8.12 10:56

On je má utažené fakt hodně, ale jak se mele a kroutí, tak se mu sesune. Nechápu to, navíc je zespod zdrsněný, aby nesjížděl a v Maxi cosi Priori nám to nedělá :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.8.12 10:59

Ty pásy jdou nastavit výškově, ne? Máte to nastavené ideálně, protože to by to mohlo taky způsobovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí