Romer Kidfix 2013 vs. Kidfix XP 2014

47103
22.6.14 14:21

Romer Kidfix 2013 vs. Kidfix XP 2014

Otázka asi na Steeva, ale klidně i na kohokoliv dalšího, kdo by věděl…

Všimla jsem si, že autosedačky Romer Kidfix od roku 2014 nemají područky. Neví někdo, proč to? Jsou ty područky vhodné, jsou potřeba? Nebo je to zbytečnost? Oproti tomu od roku 2014 se zřejmě přidalo bezpečné vedení pásu (to je to XP).

A já teď nevím, co raději zvolit. Područky a koupit 2013 nebo XP a koupit 2014?

(ochranu proti bočnímu nárazu SICT atd. nepreferuji, tam je mi to jedno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
22.6.14 14:32

@sovicka1 Bylo mi receno, ze je to kvuli pripoutavani vetsich deti (poutaji se pak uz sami) a casto se s podruckou pripoutaly spatne, takhel je to pry bezpecnejsi.

• Citovat
  • Upravit
47103
22.6.14 14:37
@Anielka píše:
@sovicka1 Bylo mi receno, ze je to kvuli pripoutavani vetsich deti (poutaji se pak uz sami) a casto se s podruckou pripoutaly spatne, takhel je to pry bezpecnejsi.

a jsou ty područky k něčemu? Má smysl je chtít? Mně to přišlo pohodlné, že se za ně dítě jakoby drží, že si tam může položit ruce, ale možná uvažuju blbě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.6.14 14:44
@sovicka1 píše:
a jsou ty područky k něčemu? Má smysl je chtít? Mně to přišlo pohodlné, že se za ně dítě jakoby drží, že si tam může položit ruce, ale možná uvažuju blbě :-)

Nevim, my mame obe dve a mne se teda lip pripoutava v te XP, i ten XP mi prijde fajn, prijde mi, ze ta XP lepe vede pas, jde nize. Ale zas ma kratsi isofix, takze v nekterych autech ji je problem zacvaknout. Ja jsem se spis bala, aby ta XP bez podrucek byla tak bezpecna jako s podrucky (prece jen to lepe drzi pas), tak snad je…

• Citovat
  • Upravit
47103
22.6.14 14:58
@Anielka píše:
Nevim, my mame obe dve a mne se teda lip pripoutava v te XP, i ten XP mi prijde fajn, prijde mi, ze ta XP lepe vede pas, jde nize. Ale zas ma kratsi isofix, takze v nekterych autech ji je problem zacvaknout. Ja jsem se spis bala, aby ta XP bez podrucek byla tak bezpecna jako s podrucky (prece jen to lepe drzi pas), tak snad je…

Díky. Takže je to asi jedno. Akorát je tedy ta XP dražší, ale to se nedá nic dělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.6.14 15:02
@sovicka1 píše:
Díky. Takže je to asi jedno. Akorát je tedy ta XP dražší, ale to se nedá nic dělat :-)

My prave kvuli cene brali do druheho auta tu bez XP (slouzi jen na cestu do skolky), ale neni tam tak vyznamny rozdil v bezpecnosti, tak snad..

• Citovat
  • Upravit
47103
22.6.14 15:04
@Anielka píše:
My prave kvuli cene brali do druheho auta tu bez XP (slouzi jen na cestu do skolky), ale neni tam tak vyznamny rozdil v bezpecnosti, tak snad..

já do té školky koupím asi jen sedáky. Vím, že to bezpečné není, ale tak do školky je to asi 400 metrů a nebude to zabírat moc místa. Mám dvojčata, takže kupovat (a skladovat) 4 sedačky se mi nechce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.6.14 15:21
@sovicka1 píše:
já do té školky koupím asi jen sedáky. Vím, že to bezpečné není, ale tak do školky je to asi 400 metrů a nebude to zabírat moc místa. Mám dvojčata, takže kupovat (a skladovat) 4 sedačky se mi nechce :-)

To my mame ted taky tak daleko, ale ja po tom, co jsem videla crashtesty, bych je nikdy nedala. :oops: To radsi koupim ty ne XP a bez sictu… Ale ja jsem na tohle proste ujeta. (My mame autosedacek 5 :oops:, jeste dve pro deti u babicky.. mladsi do skolky jeste nejezdi, ale taky casem dostane, takze jich budeme mit 6. :oops:

• Citovat
  • Upravit
47103
22.6.14 22:34
@Anielka píše:
To my mame ted taky tak daleko, ale ja po tom, co jsem videla crashtesty, bych je nikdy nedala. :oops: To radsi koupim ty ne XP a bez sictu… Ale ja jsem na tohle proste ujeta. (My mame autosedacek 5 :oops:, jeste dve pro deti u babicky.. mladsi do skolky jeste nejezdi, ale taky casem dostane, takze jich budeme mit 6. :oops:

Já vím… ale já je musím pak kopit najednou a 4× 4 tisíce korun prostě momentálně nemám. Varianta je koupit ne Romer, ale něco jinšího třeba za 2 tisíce, to ještě zvážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.6.14 08:06

@sovicka1 nové modely Kidfix jsou přepracované, nemají područky, je to proto, že dokud sedačky měly područky, tak někteří rodiče dávaly pás nesprávně nad područky a pás šel potom dítěti přes krk, tím že nové sedačky již nemají područky se tomuto zamezí( ostatně stejně to nyní dělají i další značky jako Besafe nebo Maxi-cosi, nemají područky pro zajištění správného vedení pásu)
A ty nové modely mají XP -Pad, což je polstr na pás, který změkčuje pás a při čelním nárazu snižuje tlak na dítě o 30%
momentálně v posledních 2 testech ADAC, listopad 2013 a květen 2014 tyto nové modely Kidfix XP a Kidfix XP SICT dopadly nejlépe

do školky podsedáky nekupujte, ty jsou úplně k ničemu, když tak kupte nějaké levnější varianty sedaček, ale hlavně se zádovou opěrkou a ochranou hlavy,
ono si všichni myslí že do školky je to kousek, ale koukněte se na statistiky, za posledních 10 let ročně zemře v autech cca 17 dětí, z toho ale pouze 1 na dálnici, ostatní na běžných silnicích v obci a mimo obec a nejčastěji kolem 8 a 14 hodiny, takže to jsou ty cesty do školy a ze školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
23.6.14 08:32
@steeve píše:
@sovicka1 nové modely Kidfix jsou přepracované, nemají područky, je to proto, že dokud sedačky měly područky, tak někteří rodiče dávaly pás nesprávně nad područky a pás šel potom dítěti přes krk, tím že nové sedačky již nemají područky se tomuto zamezí( ostatně stejně to nyní dělají i další značky jako Besafe nebo Maxi-cosi, nemají područky pro zajištění správného vedení pásu)
A ty nové modely mají XP -Pad, což je polstr na pás, který změkčuje pás a při čelním nárazu snižuje tlak na dítě o 30%
momentálně v posledních 2 testech ADAC, listopad 2013 a květen 2014 tyto nové modely Kidfix XP a Kidfix XP SICT dopadly nejlépedo školky podsedáky nekupujte, ty jsou úplně k ničemu, když tak kupte nějaké levnější varianty sedaček, ale hlavně se zádovou opěrkou a ochranou hlavy,
ono si všichni myslí že do školky je to kousek, ale koukněte se na statistiky, za posledních 10 let ročně zemře v autech cca 17 dětí, z toho ale pouze 1 na dálnici, ostatní na běžných silnicích v obci a mimo obec a nejčastěji kolem 8 a 14 hodiny, takže to jsou ty cesty do školy a ze školy

jo jo tak jsem to myslela - dvě sedačky romer a dvě fakt nějaké levnější - akorát že to pak zabírá místo v kufru, když je manžel musí vyndat. Ale to už nějak pořešíme.

A nejsou ty sedajdy bez područek méně pohodlné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.6.14 09:46

@sovicka1 nepředpokládám, že by děti měly neustále ruce na područkách, takže o pohodlí to asi není, ale důležitější je že to zvyšuje bezpečnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí