Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se sedačkou Römer Kidfix SICT při použití v Fabii (krátké). Bohužel není možnost to odzkoušet.
1. Je usazování dítěte a zapínání pásu rychlé a pohodlné, nebo je to vzhledem k velikosti sedačky v kombinaci s menším autem náročná operace?
2. Vešly by se tam tyto dvě stejné sedačky dvě vedle sebe?
3. Koupily byste si tuto sedačku do Fabie znovu? Případně další postřehy.
Díky
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixNemáme fabii, ale Renault Clio, to je taky prcek a dvě romer Kidfix vedle sebe se tam v pohodě vejdou, k pásu se dostává možná trochu hůř, ale nemám porovnání, no…
jen to třetí místo vzadu je v podstatě „mrtvý“…
Ještě teda dodám, že zapnout se dá sedačka celkem v pohodě, jediný, co mi dělá problém je trefit správnou „díru“ na to zapnutí pásu… ![]()
@pjetka
do Fabie se 2× Kidfix SICT vejde, ale pak už se tam nevejde nic jiného, pás se sedačkou prostrčí jednou při montáži, a pak už se poutá jen dítě, pásem který je tam připravený, takže je to stejné jako u kterékoliv jiné sedačky 15-36
do Fabie všeobecně všechny isofixové 15-36 jdou připevnit hůře, protože konstruktéři ve Škodě trošku nedomysleli montáž sedačky do isofixu a sponu na pás dali mezi isofixová oka, takže když se nacvakává isofixová 15-36 musí se počítat s tím, že ten zámek je vlastně pod sedačkou a při nacvaknutí isofixového ramene se musí ten zámek chytit a jakoby ohnout ven z pod sedačky, jinak se k tomu později nedostanete- snad je to popsáno srozumitelně, proto pokud se ta sedačka tam dává jednou, tak se to nainstaluje a je to v pohodě, ale pokud by měl člověk častěji přehazovat sedačku a pokaždé montovat tak se na isofix vyprdne, protože to ohýbání zámku pásu z pod sedačky je vopruz
nejlepší je to vyzkoušet, aby jste měla předtavu
Takže sedačky jsou v pohodě, ale umístění zámku pásů v autě je naprd
@steeve a nebo kdo vite…nemuzu narazit na stranky kompatibility aut u romeru… potrebovala bych zjistit zda je sedacka Römer kidfix xp sict kompatibilni jak ze skodou fabia II rok vyroby 2011 a s Renaultem scenic 2010.
Uz jsem ty stranky jednou dohledala a ted bohuzel nemuzu najit… moc dekuji za odpoved ![]()
@Brokianaa zde: http://www.britax.cz/…sict_web.pdf
do Scenika je kompatibilní, ale do Fabie mají v seznamu jen III generaci, ačkoliv u sedaček v tištěném katalogu je i II generace, a ve Fit Finderu je Fabia II také s Kidfixem XP kompatibilní: http://www.britax.cz/fit-finder/ takže i tam určitě půjde
A můžu ji tedy použít i v té Fabii na isofix? Dneska mi sedačka přšla a když jsem právě koukla do tištěného seznamu tak tam není vůbec Fabia
a já mám za to, že když jsem se tak před pár měsíci koukala na stránky Romeru, že tam byl jiný způsob vyhledávání těch aut a tam se zadával přímo rok…nebylo to 2010-2014,ale mohla jsem to přímo vybrat…
Jak bych poznala teda konkrétně v autě, že ji nesmím použít na isofix, ale jen pomocí pásů? @steeve
@Brokianaa na pásy je univerzální v každém autě, a na isofix to vyzkoušejte, buď tam půjde nebo ne.
V tom fitfinderu mi vyšly :kid II, kid xp, kidfix sl, kidfix sl sict, ale kidfix xp sict tam není ![]()
@Brokianaa tak jsem měl asi na tom Fit Finderu špatně rok výroby auta, nyní tam také XP nevidím, ale v tištěném Fabia je uedená - viz foto
@steeve tam je ale fabia jen do roku vyroby 2007… vcera jsem sedacku zkusila a nafotila…jako nacvaknout to na isofix jde jen nevim jestli pak neni ve spatne poloze ten zamek pasu od auta. Polohovat sedacka nejde vubec, proste jak ji tam dam tak uz to ani neprirazim…
Jeste jsem se chtela zeptat…nevim kde to dohledat. Od jake vysky je Römer kidfix? A popr. kdybych musela menit tak od jake vysky je cybex m fix? Syn ma 102 cm a prijde mi ze kdyz sse v te sedacce trochu pohybal ze se mu ty pasy daly hodne ke krku. A kdyz je dam volneji tak sjizdi zas z ramen dolu…
A mozna i nevhodnou polohou toho zamku pasu mi dochazelo k tomu ze ta hrudni cas pasu auta sjizdela na podrucku a nevedla pod ni…kdyz jem pritahla dost ten pas tak to bylo lepsi ale to jsou takove veci ktere jsou dost neprakticke a ja na to sice budu myslet ale nevim jak ostatni…navic se to muze vyvleknout pri jizde…
Omlouvám se za tak dlouhy příspěvek…
@Brokianaa to není do roku 2007, ale od roku 2007, kdy se II generace začala dělat, tedy modely 2007-2014
jinak sedačky 15-36 nejsou podle výšky, ale podle váhy, výška je jen doporučená, u Römeru se doporučuje nejméně 94 cm, u Cybexu nejméně 100cm
ten zámek u Fabie mají již z výroby špatně udělaný, oni dali zámek pásů na vnitřní stranu od isofixových ok, takže je potřeba před zapnutím sedačky do isofixu ten zámek vyhnout do boku, tak jak ho máte je špatně a nedá se k němu dostat, prostě Fabie je moc úzké auto, a výrobce s tím nějak nepočítal, měly ji dělat jako 4 místnou a ne 5ti místnou, ale to by zase nikdo nekoupil…
@Brokianaa než přicvaknete sedačku na isofix tak ten zámek pásů zkuste vyhnout do strany, aby byl mimo sedačku
@steeve ja ho mam mimo sedacku. Jde vytahnout jedine nad isofixovymi rameny sedacky. Pod to nejse. Je kratky ten zamek pasu…