Romer safefix plus TT

BMZ
16
20.11.11 21:36

Romer safefis plus TT

Dobrý den, jsem skoro rozhodnuta pro autosedačku romer safefix plus TT, ale chci se zeptat, kde se dá zkontrolovat vhodnost autosedačky do různých typů vozidla (třeba i obecně pro všechny sedačky romer), respektive my máme Mazda 6 combi rok výroby 2006. A zároveň se chci zeptat, jak je to s maximální výškou dítěte u těchto sedaček, protože se toto kritérium nikde neuvádí a jestli má někdo zkušenost s tím, že se tam opravdu vleze 18kg dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
362
20.11.11 22:27

Tak přesně na dotaz ti neodpovím, ale nedávno jsem potřebovala něco podobného zjistit ohledně sedačky Romer.
Pokud by ti nikdo neodpověděl, zkus napsat do Poradny Steevovi( Štěpán Rybníček). Od nikoho jiného lepší odpověď nedostaneš, je to na autosedačky expert :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
20.11.11 22:55

Já myslím, že Steeve rychleji odpoví tady do diskuze než přes poradnu :-)
Jinak aby tam tahle sedačka šla tak musí auto splňovat 2 podmínky:

• mít isofix, což jsou taková železná oka mezi sedačkou a opěradlem, dají se tam nahmatat
  • mít oko na pás TT, která byvají buď na podlaze v kufru za sedačkami nebo ve stropě a bývají označeny takovou sedačkou s kotvičkou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.11.11 08:20
BMZ píše:
Dobrý den, jsem skoro rozhodnuta pro autosedačku romer safefix plus TT, ale chci se zeptat, kde se dá zkontrolovat vhodnost autosedačky do různých typů vozidla (třeba i obecně pro všechny sedačky romer), respektive my máme Mazda 6 combi rok výroby 2006. A zároveň se chci zeptat, jak je to s maximální výškou dítěte u těchto sedaček, protože se toto kritérium nikde neuvádí a jestli má někdo zkušenost s tím, že se tam opravdu vleze 18kg dítě.

Mazda 6 má oko na pás Top Theter, takže tam můžete sedačku Römer Safefix plus TT použít. a vše se dá zkontorlovat na stránkách Römeru.
max. výška dítěte u této sedačky je do cca 105-110 cm, nikde se to nedozvíte přesně, každé dítě je jiné, má jiný poměŕ těla k nohám, takže je to orientační, platí, že do sedačky 9-18 může dítě být do 18kg, a pokud mu nejde hlava přes okraj sedačky výše než do úrovně očí a nejdou pásy pod ramena, a protože každé dítě je jinak vysoké, tak je to i hodně rozdílné věkem, někomu vydá do 2,5 lt, někomu do 4,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 17:14

Prosím prosím - co je to TT? :D Já to znám jen jako těhotenský test, to asi nebude ono :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 17:21

@j.a.n.i1 Prosím prosím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 17:23

@Krkael je to další pás TopTether

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 17:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 17:38
@sweet78 píše:
http://www.babytime.cz/…2013_1_m.jpgje to ten vzadu…

Ahááá :oops: Díky… A můžeš mi i osvětit, jestli to maj i sedačky na isofix?? Potřebujem na iso + na pásy :nevim: Doteď jsem chtěla Cybex, ale uvažuju už spíš nad tou Römerkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 17:43

@Krkael buď je čistě jen isofixová.. nebo má navíc tento pás.. ale pro ten pás potřebuješ takové oko za zadními sedačkami… na stránkách ROMERU zjistíš jestli je tvoje auto vhodné pro tu kterou sedačku :palec:
mimochodem také chceme Romer :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 17:44

@Krkael jinak by všechny sedačky měly jít připevnit pouze pásy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 17:45
@sweet78 píše:
@Krkael buď je čistě jen isofixová.. nebo má navíc tento pás.. ale pro ten pás potřebuješ takové oko za zadními sedačkami… na stránkách ROMERU zjistíš jestli je tvoje auto vhodné pro tu kterou sedačku :palec:
mimochodem také chceme Romer :andel:

Díky :hug: Už se těším, až budem mít tohle martrium za sebou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 17:47

Tak to já si to zatím užívám :mrgreen: chlapovi jde hlava kolem 8) no.. nedivím se mu… rodíme až v létě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
3.1.14 18:35

@Krkael kupovali jsme teď autosedačku romer safefix plus, taky jsme potřebovali na pásy i na isofix, ale nemá ten TT popruh, zato má takovou nohu, co teď máme i na isofixu k vajíčku. Opře se to o podlahu, kde máš normálně nohy, mělo by to zabránit případnému převrácení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.1.14 23:09

@akcinaj taky máme tuto autosedačku a super, mohu jedině doporučit, na isofix je super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí