Sezení dítěte s dvoubodovým pásem

6725
12.11.11 15:44

Sezení dítěte s dvoubodovým pásem

Ahojky,
zajímalo by mě za jakých podmínek může dítě sedět s dvoubodovým bezpečnostním pásem.
Případně, jeslti existuje nějaká autosedačka, která se takto použít smí. (klidně i novorozenecká, máme děti všeho věku :D)
Budeme mít třetí dítko a přemýšlím, jestli existuje nějaká alternativa, že je všechny tři dám dozadu do auta, kde jsou tříbodové pásy jen na krajích a uprostřed dvoubodový.
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
12.11.11 17:11

V dnešní době je mám pocit jen jedna a to romer eclipse 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.11.11 17:30

Uprostřed může mezi dvěma sedačkama sedět dítě i bez autosedačky (pokud se tam třetí autosedačka nevleze, což ve většině aut nehrozí…) připoutaný jen tím dvoubodovým pásem… Aspoň tak jsem to ze zákona pochopila já …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
12.11.11 17:36
kate02 píše:
Uprostřed může mezi dvěma sedačkama sedět dítě i bez autosedačky (pokud se tam třetí autosedačka nevleze, což ve většině aut nehrozí…) připoutaný jen tím dvoubodovým pásem… Aspoň tak jsem to ze zákona pochopila já …

Ano, dle zákona to tak může být, ale já bych tak tedy dítě nevozila. A nesouhlasím s tím, že se do většiny aut nevlezou 3 sedačky, jen se s tím musí počítat a podle toho ty sedačky vybírat.
A když už by tam měl někdo sedět jen s dvoubodovým pásem, tak bych tam nechala dospělého a třetí sedačku hodila na spolujezdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
12.11.11 17:40

O tom třetím dítěti bez sedačky jsem taky četla… ale nejstarší holka je drobounká a taky mi to nepřijde moc bezpečný.
Tu verzi, dospělý mezi sedačkami a třetí dítě vepředu máme vymyšlenou od začátku, ale na delší trasy nebo kdybych neřídila já, dost nepraktické. Já se tam třeba asi ani nevejdu, kdyby řídil manžel :oops:
Proto zjišťuji, jeslti nejsou i jiné možnosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.11.11 17:42

ahoj jani,
kup roemer eclipse, mam ho ted pro nejmensiho, sice mame vsechny pasy tribodove, ale eclipse je nejuzsi na trhu, takze doufam, ze tam ty deti narvu, i kdyz uz ted jezdi vsichni 3 vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.11.11 17:42
kate02 píše:
Uprostřed může mezi dvěma sedačkama sedět dítě i bez autosedačky (pokud se tam třetí autosedačka nevleze, což ve většině aut nehrozí…) připoutaný jen tím dvoubodovým pásem… Aspoň tak jsem to ze zákona pochopila já …

Tohle je opravdu o krk, jestli to umoznuje zakon, tak se docela divim. :nevim:
Takovy auto ma moje mama a kdyz s ni musime ject, jedu na dvoubodaku ja, nejstarsi je v sedacce vepredu. Taky nic extra, ale porad lepsi, nez dvoubodak.

Jahudko, zeptej se Steeva, ale nejlepsi bude, kdyz to pojedete vyzkouset primo s autem. Sedacka na dvoubodak je ten Romer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.11.11 18:30
j.a.n.i1 píše:
kate02 píše:
Ano, dle zákona to tak může být, ale já bych tak tedy dítě nevozila. A nesouhlasím s tím, že se do většiny aut nevlezou 3 sedačky, jen se s tím musí počítat a podle toho ty sedačky vybírat.
A když už by tam měl někdo sedět jen s dvoubodovým pásem, tak bych tam nechala dospělého a třetí sedačku hodila na spolujezdce.

My třeba máme felicii a tři sedačky bych tam podle mě nenacpala ani omylem. Dospěláka uprostřed jsme zkoušeli, jela tam švagrová (hodně hubená :mrgreen: ) a měla co dělat se tam nacpat, podle mě já i manžel bychom byli absolutně bez šance (teda manžel by se tam asi nacpal :-D , ale já určitě ne :-D ). Každopádně máme děti jen dvě a hodně dlouho ještě mít budem, takže tohle neřeším. Jen jsem odpovídala na otázku :nevim:

V případě, že bychom čekali třetího prcka by přišla na řadu koupě druhýho auta, kam by se tři sedačky vedle sebe vlezly bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.11.11 18:33
asha píše:
kate02 píše:

Takovy auto ma moje mama a kdyz s ni musime ject, jedu na dvoubodaku ja, nejstarsi je v sedacce vepredu. Taky nic extra, ale porad lepsi, nez dvoubodak.

Jahudko, zeptej se Steeva, ale nejlepsi bude, kdyz to pojedete vyzkouset primo s autem. Sedacka na dvoubodak je ten Romer…

tady to je :

http://www.ibesip.cz/…utosedackach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.11.11 18:49
kate02 píše:
asha píše:
kate02 píše:

Jahudko, zeptej se Steeva, ale nejlepsi bude, kdyz to pojedete vyzkouset primo s autem. Sedacka na dvoubodak je ten Romer…

tady to je :

http://www.ibesip.cz/…utosedackach

Ja tomu verim, ale divim se. Protoze vim, co udela s ditetem pri narazu dvoubodak :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.11.11 19:17

A co teprve udělá náraz s nepřipoutaným dítětem třeba v autobuse. Je to prostě jen možnost, jak dítě vozit, nakolik je to bezpečné už si musí posoudit rodič sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
12.11.11 19:27

mezi sedackama´jsem parkrat jela (maxi cosi vajicko a 9-18) a je to dost desny. Myslim, ze ani my tam tri sedacky nenarvem. No tedka predcasne resit. Stve me, ze nam nejde vypnout u spolujezdce airgab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.11.11 19:33
Pudloslava píše:
mezi sedackama´jsem parkrat jela (maxi cosi vajicko a 9-18) a je to dost desny. Myslim, ze ani my tam tri sedacky nenarvem. No tedka predcasne resit. Stve me, ze nam nejde vypnout u spolujezdce airgab.

my jsme takhle jednou jeli ve Fabii v zadu já, manžel a prcek v autosedačce 9 - 18 a teda byla jsem ráda, že jsme konečně vystupovali :-D Takže ani tam si nedokážu 3 sedačky vzadu představit :-)

Zato Ford Tranzit - to byl luxus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
12.11.11 19:34
Pudloslava píše:

Počkej, ty už airbag spolujezdce řešit nemusíš, ne? Starší už jezdí po směru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.11.11 21:07
Raduš.ka44 píše:
A co teprve udělá náraz s nepřipoutaným dítětem třeba v autobuse. Je to prostě jen možnost, jak dítě vozit, nakolik je to bezpečné už si musí posoudit rodič sám.

V autobuse samozrejme taky bouracka hrozi, ale nestava se to tak casto a s takovyma nasledkama, jako v aute (to uz si pak muzes rict, ze ani nevyrazis z domu…a doma je pritom riziko urazu jeste vyssi) Ale ve zkratce: dvoubodovy pas dite vicemene prepuli. A nemusi jit ani o nejakou vysokou rychlost :-?
Jo, vzadu mezi sedackama to luxus neni,ale porad tam radsi narvu sebe, nez dite :nevim: Jina je, pokud se tam nekdo nenarve 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí