Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Malá má 12 měsíců, 9Kg. Sedačka je do auta Škoda Octavia I combi. Díval jsem se na testy a projížděl forum a nějak se nemůžu rozhodnout. přikláněl bych se k sedačkám 9 - 36 Kg. Bratr používa:
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a je spokojen. Jen o těhle sedačkách jsem nenašle žádné testy případně kladné hodnocení. Podle testů jsem vybral Cybex Pallas ale jak jsem se dočetl nejde připnout do octavie jen s prodloužením pásu. Tak nevím jít raději do Případně proč zvolit 9- 18 a pak další? Protože se to dosti prodraží, nebo použít přímo jen 9-36. Sedačku bych chtěl ozkoušet minimálně než ji objednám v SamBaby v Ostravě Cybex mají ale Storchenmühle Starlight bohužel ne:-( Děkuji za rady.
Rozhodně bych šla do 9-18, jde o to, že 9-36 má moc velký podsedák pro malé roční dítě, prostě ta sedačka musí být i pro ty 12ti leté děti a tak mně to přijde pro malé nevhodné…v té 9-18 se v pohodě vejde i 4-5ti leté dítě, pak se dá koupit 15-36kg.
Jinak my máme Romer king plus a je ![]()
Já bych se také přikláněla k variantě 9-18. Je to sice finančně méně výhodné, ale pro dítě mnohem lepší. Za tu dobu dost vyroste a jedna sedačka podle mě nemůže plně splňovat požadavky dítěte ročního a třeba 4-5 letého.
My máme taky Römer king plus…
My máme 9-36 Britax Evolva 1-2-3. Britax je vlastně Romer. V testech vyšla skvěle (před 3 lety). Pokud je sedačka kvalitní, tak bych se jí nebála. My jsme tedy kupovali až v roce a půl. Syn si ji vyzkoušel v obchodě a perfektně mu seděla. Zkoušeli jsme ji i v autě a až pak ji koupili. Nekupovala bych na netu, pokud bych ji neměla vyzkoušenou. Zas nepředpokládám, že ji dítě bude mít ve 12 letech! To bude mít podsedák snad.
A navíc sedačky 9 - 36 kg podle mě nejsou polohovací a já osobně si nedokážu představit, že bych nemohla malýho naklopit dozadu když usne. Má 15 měsíců.
No, ona hlavně sedačka 9-36 není finančně výhodnější, protože nevydrží těch cca 11 let, co ještě bude dítko potřebovat sedačku, takže stejně ještě člověk bude kupovat 15-36. Takže to už může vzít teď 9-18, která bude lépe vyhovovat ročnímu dítku.
Jinak ty pultíkové jsou dobré a nový Cybex má prý jinak dělaný pultík, aby šel i na malinko kratší pás, ale chce to vyzkoušet. Nicméně já do ní nakonec nešla, přijde mi nepraktické to poutání, pokaždé sundat pultík, posadit dítě, nasadit pultík, a pak přes sedačku s dítětem zapínat pás, který bude na doraz…
zkus sehnat Steevieho tady a nebo Janinu z Baby-cafe.cz . oba experti na sedacky, poradi ![]()
No do 12ti let musí mít podsedák a ten přeci se pak udělá z té 9-36 ne? Pokud ne tak pak nechápu smysl téhle sedačky ![]()
No nevim, kamoska ma 2,5letyho kluka, maji Romer King Plus a bude muset kupovat vetsi sedacku, protoze uz se skoro nevejde. Takze si nedovedu predstavit, ze v ni sedi 4lety dite…
díky moc za odpovědi. U toho cybexu mi ten pultík dost vadí…nevím jak to bude snášet prcek…uvidím zajedu do ovy a poskoušíme co se dá…jinak malá usína v každe poloze je zvyklá z batohu spát v sedě ![]()
Dceři je 3,5 a je v ní v pohodě…rozhodně jí vydrží ještě do jejích 4 let, kdy dostane novou romer 15-36, protože její dostene syn…
Ten Storchenmuhle z odkazu nemá moc dobré hodnocení viz zde:
http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
Cybexy jsou OK.
Také bych koupila nejdřív 9-18 a pak 15-36 nemyslím si, že sedačka vydrží déle jak 5 let, stejně bys musel kupovat jinou. My máme Romer king plus, ale netuším, jestli ten se vejde do škodovek
Synovi jsou necelé 3 roky a už má oblečený 17 kg
, takže co nevidět půjdem do nějaké 15-36.
Jak už tady bylo napsaný, autosedačka se má stejně po 5 - 6 letech měnit za novou, takže dvoum sedačkám se stejně nevyhnete… I proto bych radši volila 9 - 18 a pak 15 - 36 kg… No a v ideálním případě by mělo dítko vydržet až do těch 12 let v normální autosedačce, ne jen na podsedáku (ten je pro mě fakt jen nouzovka…)
S tím usínáním není problém v tom, že prcek v sedě neusne, ale při nárazu je přece jen pro krční páteř (aspoň podle mě) lepší, když ve spánku nesedí úplně, ale je v takovým tom sedačkovým „pololehu“. Ta hlava pak tak neklimbá… ![]()
ahoj, já teď řeším taky autosedačky a už týden ležím v testech. Takže za mě, pokud je malá drobek, jděte spíš do 9-18kg a pak rovnou do 15-36kg. Z testů vychází momentálně nejlíp v téhle kategorii Kiddy energy pro ale starší verze, má v Testu 1,6 a bez isofixu.
A v kat. 9-36kg je v současnosti dle testů nejlepší Pallas, Kiddy a pultík má i Concord transformer T pro (ale nikde nemá dělané testy s pultem, ale skořepina je vítěz eurotestů).
Já třeba mám ráda pultíkové sedačky a budu teď jednu kupovat 14 měsíční dceři. Ale na druhou stranu, pokud máš dceru drobnou a nehrozí že rychle vyroste do výšky, volila bych kat. 9-18. Pak ti akorát ve sklepe bude ležet polohovací základna a pultík a dávno budou zase vymyšlený lepší a bezpečnější sedačky v kat. 15-36kg ![]()
Já momentálně sháním pro dceru i 3,5 letýho velkýho syna a asi buddu volit pro oba Concord transformer T a pro malou + pultík. Nebo dceři pallase.
A Storchenmühle Starlight - vyšla v testech ADAC jako né vyloženě nedoporučovaná, ale jako slabej průměr. A to zrovna v bezpečnosti. ADAC 2007.
pro roční dítě určitě ne do 9-36, ale jít do 9-18, budou bezpečnější i pohodlnější.
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
Jinak ta STM Starlight má z bezpečnosti 3 hvězdičky, stejně tjako třeba Britax Evolva 123- to jsou mezi 9-36 nejlepší sedačky s pásama, pak se 4* jsou jen ty s pultíéky, Cybex a Kiddy, a pokud se dítěti pod pultíkem nelíbí, nebo nejde dopnout do auta, tak valstně lepší klasická 9-36 než STM a Britax nejsou.