Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, z té změti výrobků jsem si za pomoci časopisu D-test vybrala tři favority: Römer King Plus, Römer Duo Plus a Maci Cosi Tobi.
pročítám tu diskuze a všici jsou spokojení se všemi třemi… tak se nemůžu rozhodnout. byla jsem je i okouknout v obchodech…
moje dotazy:
1. která je šířkově dobrá na zimní oblečení? malý má v 10ti měsících 10kilo, doufám že sedačka bude i příští zímu… Tobi se mi zdá užší.. nejsou ale ty Romerky moc široké?
2. Klopení na spaní – oproti vajíčku se mi zdá, že všechny tři se hrozně málo dají sklopit… může v tom to dítě vůbec spát?????
3. opěrky hlavičky… King má docela masivní opěrku, Tobi se zdá OK… jaká je opěrka u nových Duo plus? stačí to dítěti?
4. vidí dítě z těch sedaček ven z auta? (to nedokážu odhadnout…)
5. máme 2 auta, jedno s iso-fixem a jedno bez.. sedačku budeme přenášet. Není Tobi moc velké heblo na přenášení? s tou podstavou?
no kvůli iso-fixu mám jako „trochu-favorita“ tu Duo Plus … ale zase nevím kvůli opěru hlavičky.
PS: Cowmooflage je SUPEEEER ![]()
1. Na zimní oblečení žádná - dítě by se nemělo dávat do sedačky nabalené, pak hůře plní svoji funkci, my se taky do auta svlékáme.
2. To se ti zdá, nezapomeň, že sedadlo v autě je trochu šikmo a vajíčko tam dáváš obráceně, takže ho to vlastně narovnává více do sedu, kdežto tyhle sedačky se tím více položí.
3. Máme Kinga, opěrka je opravdu mohutná, zbylé 2 nemohu posoudit.
4. Ven vidí, nebo si alespoň nestěžuje, že ne. Ale my měli i u vajíčka podobně mohutný podhlavník, tak to pro něj není žádná změna.
5. No, upřímně, to byl důvod proč jsem vybrala Kinga, ta Toby mi přišla strašně vysoká, bála jsem se, že budu dítko mlátit hlavou o vršek dveří až ho budu dávat do sedačky.
1. nejširší je z nich King plus, oproti Tobi i Duu o 3cm širší
2. polohování má KIng plus a Tobi 4 polohy, Duo plus 3 polohy, nikdy to již nebude úplný leh, jako u vajíčka, ani to nemůže být, u posměrných sedaček musí dítě držet pásy na hrudi, kdyby děti v nich ležely, tak veškerý tlak půjde na genitální pás, a dítě by tam poranilo
3. King má největší oprku hlavy, Tobi o malinko menší, Duo nemá opěrku hlavy, dá se dokoupit nasazovací látková
4 děti vídí ze všech ven
5 výškově má Tobi nejvyšší základnu, takže je o cca 14 cm vyšší než třeba King plus a o 19 cm vyšší než Duo,takže pokud máte menší auto, budete při vkládání dítěte do sedačky bouchat o horní rám dveří jeho hlavu, všechny míry zde v popiskách: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
pokud máte isofixové auto kupte isofixovou sedačku, bude poutání bezpečnější i rychlejší
Ahoj, tak taky jsem resila sedacky a pokud vybiras Romer, doporucuju urcite tuhle;
http://www.amazon.de/…S/ref=sr_1_3?…
1. Tahle sedacka je vic nez do 18ti kg, malej se tam krasne vejde.Neni siroka!
2 Presli jsme z vajicka, malej se tam hrozne tlacil a spani uplne nanic uz. Tahle sedacka se da sklapet a je maximalne pohodlna, malymu se tam krasne spi
3.operky hlavicky jsou uplne pohodlny a hlavne bezbecny.
4. Dite vidi, ale je to porad v ramci jeho velikosti. Krasne vidi dopredu.
5. Tohle je asi jedinej bod kdy ti neporadim, s prenasenim do auta je to asi pak stejny s jakoukoliv jinou sedackou pro vetsi dite.
Kazdopadne urcite doporocuju ! ![]()
Huffmanka píše:
Ahoj, tak taky jsem resila sedacky a pokud vybiras Romer, doporucuju urcite tuhle;
http://www.amazon.de/…S/ref=sr_1_3?…1. Tahle sedacka je vic nez do 18ti kg, malej se tam krasne vejde.Neni siroka!
Ale tahle sedačka je pouze do 18 kg stejně jako ty o kterých píše budi to že se tam vejde větší (těžší) dítě ještě neznamená, že tam smí jezdit a už vůbec ne, že to bezpečné.
Ahoj, máme Duo Plus právě proto, že máme auto s isofixem a bez isofixu a jsme maximálně spokojeni. Se zimním oblečením není vyloženě problém,ale myslím ,že to bude u všech těchto sedaček stejné, pásy musíš utáhnout a pak se tam bunda různě hrne,takže je stejně lepší dítě trochu odsvléci. Opěrka nám pasuje skvěle, spí se v ní taky super, naopak ve vajíčku už se málá nějak divně kroutila a od té doby,co máme tuhle sedačku,tak jezdí ráda v autě, protože vidí. Občas jí přistihnu, jak natahuje trochu krk,aby viděla něco dál,ale je fakt spokojená. Jinak naše dítko má už cca od 1 roka (za měsíc jí budou 2 roky) stejnou váhu a to 10,4 kg,takže podobně jak tvoje. Pokud koupíš sedačku jen s isofixem,tak jí do auta bez isofixu nedáš a to se mí zdá blbé,aby sedačka nepasovala všude a na druhou stranu je škoda nevyužít ten isofix. Takže za mě je Duo v tomto směru ideál. Samo je nejlepší vyzkoušet, jak se konkrétnímu dítku v konkrétní sedačce sedí.
Přeji dobrou volbu.
Martina
no páááni, to je rychlost
díky za reakce!
k oblečení – jasně, dítě na delší cestu do sedačky nedávám nabalené…ale jezdíme často do města, to je ca. 8minut autem, takže to ho nesvlékám. tak bych nerada aby se mi tam třeba příští zimu nevešel a musela ho svlékat ve městě na parkovišti do studeného auta, které se ani nestihne zahřát než dojedeme domů.
Tino, díky za podrobný popis sedačky duo… jak říkám, je to favorit výběru…
ale jak je to s tím zkoušením – říkala mi to i dneska paní v obchodě… má cenu dítě zkoušet do sedačky usazovat? když vidím, jak strašně rychle se mění, před měsícem jsme doma měli úplně jiné dítě… a když tu sedačku vybírám možná na několik let, tak mám pocit že to nemá smysl… to jen takový částečně off topic, nevím jestli se nemýlím třeba
tak ještě jednou díky a budu moc ráda, pokud se ještě někdo vyjádří k mým pěti dotazům…
j.a.n.i1 píše:Huffmanka píše:Ale tahle sedačka je pouze do 18 kg stejně jako ty o kterých píše budi to že se tam vejde větší (těžší) dítě ještě neznamená, že tam smí jezdit a už vůbec ne, že to bezpečné.
http://www.amazon.de/…S/ref=sr_1_3?…1. Tahle sedacka je vic nez do 18ti kg, malej se tam krasne vejde.Neni siroka!
Ano je do 18 ti kg, ja jsem se spletla, ale stejne je to zhruba do 4 let veku ditete coz je dobry. Urcite jsem nemyslela ze tam muze jezdit vetsi dite. Ja jsem jen predpokladala, ze ta sedacka nebude na par mesicu.
my jsme vikimu koupili MC Tobi. mězi favority byl i Römer king plus, ale když jsem do ní viktora posadila, tak okamžitě vystupoval. v MC si lebedil a lebedí pořád. s pozasováním do autosedačky problém nemám, holt občas dostane do hlavy
ale je to o cviku a za chvilku bude stejně nalézat sám. starší má autosedačku jinou a nižší a mlátila jsem ji úplně stejně
jinak k dotazům:
1. neboj, už tak rychle neporoste a jak se rozběhne, hodně zhubne (měli jsme to úplně stejně s viktorem). a jinak opravdu v zimní bundě dávám jen na kraťoučké přesuny a stejně to není nic moc. spíš se snažím sundavat bundu a tou ho pak v sedačce přikrýt.
2. se spaním problém není. děti jsou ohebné, vyspí se kdekoliv.
je to o zvyku. mě děti spí bez problémů i v úplném sedu, protože to zapomínám sklápět ![]()
3. Opěrku jsem moc neřešila, s tobi jsme spokojení
4.ano, vidí a dobře
5. všechny v této kategorii jsou velké na přenášení. je otázka jak často to budete stěhovat. ale namontované je to raz dva. určitě rychleji než autosedačka naší starší…