Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
měla bych prosbu na rady, jak s výběrem autosedaček do Octavie.
Nyní máme 2× kategorii 9-18 (Römer King Plus 2009 a nějakou starší MaxiCosi) bez isofixu a vajíčko Cam.
Teď ale budeme muset přejít na jednu 15-36kg…původně jsem měla v plánu (když byly děti jen 2) kupovat ty kategorie 15-36kg isofixové, ale teď si nejsem jistá, zda je to vůbec prakticky možný…mám isofixové rovnou zavrhnout? A z jakých bych měla vybírat, aby se i další sedačky s přechodem na větší vždy vlezly?
Mám výhodu, že děti jsou spíše hubení, tak i sedačky mohou být užší. Zároveň bych ale ráda nějaké kvalitní…
díky za jakoukoliv radu!
MYslim ze s isofixovymi se nevejdes- teda vejdes, ale nezapnes na isofix.
A jake?
Ja sice nema Octavii, ale mondeo- je siroke hodne, ale treba 2 Romer kidfixy a jedna cybex solution X se temer nevejdou- sice je tam dam, ale zaviram dvere nasilu
Tuhle variantu jsem zkousela a zavrhla.
Nakonec budu kupovat treti sedacku Maxi cosi Rodi airprotect- je uzsi a hlavne pri spravnem usporadani sedacek to bude OK
TAkze urcite bych neradila treba 3 Kidfixy- jak maji siroke usi- nedas je vedle sebe.
Cybex je takovy valecek- nekde temer neprecuhuje, to same Maxi cosi
Chce to dojet s autem a vyzkouset- taky to jak je umistnis
Ale zase pokud mas dve romerky king a jednu Kidfix tak to tam das, a pak az budes kupovat dalsi sedacky tak zkouset
u Octavie je isofix na dvou krajních sedadlech, uprostřed není, ale když se ty krajní sedačky dají na isofix , tak se doprostřed ta třetí sedačka nevejde, ono ty isofixy jsou na středu sedáku, nedají se více posunout do kraje, takže pokud pořád budete jezdit se 3 sedačkami vzadu, tak ten isofix nevyužijete.
Určitě je nejlepší sedačky vyzkoušet přímo v autě, ono každá sedačka má nejširší místo někde jinde, např. ty 9-18 jako King plus jsou nejširší v bocích, kdežto velké 15-36 třeba jako Kidfix je nejširší v části ramen, takže něldy k sobě zapadnou i velké sedačky, ale chcet to vyzkoušet.
Holky vůbec jsem nevěděla že něco takového existuje.Máme octávii 2001 a máme uprostřed jen pas dole.Máme tři děti a zatím se starší kluk poutá jen přes boky takže tato diskuse by mi mohla pomoct.Šlo by jen na ten spodní pas připevnit autosedačku.Jestli jsem to pochopila tak ten isofix se zaklapne v te sedačce za klipy a pak se na to ta autosedačka připevní a čím
a bude potřeba pas
máme jenom ten spodní pas, a nebo se ten pas dá něják protáhnout přes sedadlo no vůbec nevím.
díky za rady - závěr je, že isofixové sedačky teda vůbec nemusím řešit ![]()
A je to tak, že když je sedačka bez isofixu v autě bez dítěte, tak musí být připoutaná?
Ka-tko - tak zatím mám jen jednu Römer (KingPlus) a jednu MaxiCosi. A jednu z nich budu muset nahradit větší, nějakou v kategorii 15-36. A protože tam musím vecpat vajíčko, tak mě zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost, která ta 15-36 sedačka by pasovala nejlépe…
A prodavači jsou takto ochotní, že někdo přijede a zkouší sedačky upínat v autě? I tak, to bude asi celodenní prácička ![]()
Steeve - zatím nehodláme kupovat větší auto, pokud se nám právě podaří vyřešit ty sedačky. Ale myslela jsem, že od Vás dostanu nějaké konkrétni tipy
![]()
gsimča píše:
Holky vůbec jsem nevěděla že něco takového existuje.Máme octávii 2001 a máme uprostřed jen pas dole.Máme tři děti a zatím se starší kluk poutá jen přes boky takže tato diskuse by mi mohla pomoct.Šlo by jen na ten spodní pas připevnit autosedačku.Jestli jsem to pochopila tak ten isofix se zaklapne v te sedačce za klipy a pak se na to ta autosedačka připevní a číma bude potřeba pas
máme jenom ten spodní pas, a nebo se ten pas dá něják protáhnout přes sedadlo no vůbec nevím.
Co vím, tak römer dělá/dělal nějakou sedačku, která se dala upnout dvoubodovým pásem. Ale to byla nějaká z těch menších. Takže těžko říct, nevím, jak staré děti máš a jaké sedačky používáte…jinak ten systém isofix byl i ve staré oktávce a tak jako ve všech autech je stejně jen na těch dvou krajních místech. To prostřední sedadlo prostě není plnohodnotné, a to ani v těch novějších oktávkách, i když má trojbodový pás ![]()
my budeme nové auto kupovat za tři roky,ale teď že toho kluka takhle vozíme dobrý dojem nemám.Kluci mají 10,7 a tři měsíce.
budu se muset ve škodovce zeptat jak na to,protože tak se to nedá.Málo kdy jedeme všichni v autě,ale pokud jedeme tak je to 15 až 50 km. ![]()
Toto je ta možnost na poutání 2 bodovým pásem, takže by šla umístit doprostřed. Ale je to teda až nejmladší trochu povyroste…Jestli je možnost takto řešit i jiné sedačky, ve vašem příp. nejspíš vajíčko, to nevím ![]()
Blbý pocit chápu, to prostřední sedadlo je tak jako tak dost nesedadlo. U nás mám v plánu tam držet nejdýl nejmladší, protože si říkám, že v sedačce se mu tam bude sedět pohodlněji ![]()
Tak myslim, ze tam vecpes jakoukoliv velkou sedacku, pri tomhle usporadani.
A nejlepe je dat vajicko na stranu, uprostred 9-18 a druha strana 15-36
Ono treba Romer Kid ma ty usi, a kdyz je na kraji tak to tam hezky zapadne, uprostred mas sedacku porad pripoutanou a poutas jen dite vlastnim pasem v autosedacce a vajicko stejne prenasis- cili tohle je to nej usporadani.
JA doporucuji Romer Kid, Maxi cosi Rodi nebo Cybex- ale tu ja mam solutionX a ted uz jsou nejake novejsi modely.
Co se tyce dvoubodobeho pasu vzadu- jedine reseni je aby nejstarsi sedel v sedacce na prednim sedadle… nebo vajičko na prednim
Tak mám ještě jeden dotaz na to Römer Kid - pokud bych koupila s tím isofixem (tedy KidFix?) tak je možný ji použít i bez?
Je tady totiž asi možnost, že když budu potřebovat jet s dětmi sama, tak může být 15-36 vzadu na isofixu, 9-18 připoutaná pásem a vajíčko nechám vepředu. Jen v příp. že pojedeme celá rodina, tak to přeskupím jak to bude nejlíp vyhovovat…
No a pak taky asi nejčastěji budu jezdit jen s dvěma mladšíma, protože nejstarší je ve školce, tak tu KidFix bych jen vyhodila a místo toho vrzla vajíčko
tzn, že ten isofix by se mi vlastně celkem hodil, ne?
Krasava píše:
Tak mám ještě jeden dotaz na to Römer Kid - pokud bych koupila s tím isofixem (tedy KidFix?) tak je možný ji použít i bez?
Je tady totiž asi možnost, že když budu potřebovat jet s dětmi sama, tak může být 15-36 vzadu na isofixu, 9-18 připoutaná pásem a vajíčko nechám vepředu. Jen v příp. že pojedeme celá rodina, tak to přeskupím jak to bude nejlíp vyhovovat…
No a pak taky asi nejčastěji budu jezdit jen s dvěma mladšíma, protože nejstarší je ve školce, tak tu KidFix bych jen vyhodila a místo toho vrzla vajíčkotzn, že ten isofix by se mi vlastně celkem hodil, ne?
Urcite to lze… taky to tak mam, a to ani nemam v aute isofix- ten mame v muzove aute
Krasava píše:
Toto je ta možnost na poutání 2 bodovým pásem, takže by šla umístit doprostřed. Ale je to teda až nejmladší trochu povyroste…Jestli je možnost takto řešit i jiné sedačky, ve vašem příp. nejspíš vajíčko, to nevím
Blbý pocit chápu, to prostřední sedadlo je tak jako tak dost nesedadlo. U nás mám v plánu tam držet nejdýl nejmladší, protože si říkám, že v sedačce se mu tam bude sedět pohodlněji
tak jsem se na to dívala, a tak by to šlo dali by jsme tam to nejmladší.Malý už má 7kg a je i delší po taťkovi takže za ty 3 měsíce by tam mohl vejít.Ještě to pořádně prostuduji a musíme to řešit.Díky moc.
Krasava píše:
A prodavači jsou takto ochotní, že někdo přijede a zkouší sedačky upínat v autě? I tak, to bude asi celodenní prácičkaSteeve - zatím nehodláme kupovat větší auto, pokud se nám právě podaří vyřešit ty sedačky. Ale myslela jsem, že od Vás dostanu nějaké konkrétni tipy
![]()
měla by se tam vejít téměř každá sedačka 15-36, ale nepíšete za jak dlouho budete potřebovat druhou 15-36, tak aby sme teď neřešili jednu 15-36, nedali nějaký tip a za chvíli neřešili problém, že se druhá 15-36 nevejde, proto jsem napsal ať to vyzkoušíte, třeba u nás to děláme zákazníkům běžně, že s nimi vyzkoušíme mnoho variant přímo v autě u prodejny, tak přijeďte k nám, a zkusíme to a vyberem nejlepší možné spojení, je to na dlouho, pokud nechcete měnit auto, tak je potřeba vyzkoušet varianty co bude za rok, za dva…, jak budou děti růst a dostávat větší sedačky.
@steeve prosím o radu
v současnosti vozíme v oktávce II uprostřed Römer King plus, po stranách Maxi Cosi Priori a Cybex Solution X. V dohledné době budeme potřebovat jednu ze sedaček 9-18 vyměnit za 15-36. Bohužel spíš tu užší MC (není naše). Přemýšlím nad možnýma variantama. Vlezou se 2× po stranách Cybex Solution X s Römer King Plus uprostřed?
Taky jsem narazila na sedačku Römer Adventure, o které jsem začala uvažovat jako možnosti na prostřední sedadlo.
Máte možnost mi vyzkoušet jestli se vleze varianta Römer Adventure mezi Römere King Plus a Cybex Solution X a mezi 2× Cybex Solution X? Díky za případnou odpověd ![]()