Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
steeve píše:
pro roční dítě určitě ne do 9-36, ale jít do 9-18, budou bezpečnější i pohodlnější.
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnostiJinak ta STM Starlight má z bezpečnosti 3 hvězdičky, stejně tjako třeba Britax Evolva 123- to jsou mezi 9-36 nejlepší sedačky s pásama, pak se 4* jsou jen ty s pultíéky, Cybex a Kiddy, a pokud se dítěti pod pultíkem nelíbí, nebo nejde dopnout do auta, tak valstně lepší klasická 9-36 než STM a Britax nejsou.
Zrovna u STM Starlight se nedá mluvit o tom, že dostala 3 hvězdičky z bezpečnosti! OAMT prošla více méně díky plusům za komfort a obsluhu z bezpečnosti a zpracování měla O jakože nic moc.
Mě prostě trochu vadí, že když se někdo zeptá na názor, např. zrovna ohledně sedaček 9-36kg doporučí většina prodavačů, stejně jako tady pan steeve, jen STM a Evolvu, přestože v bezpečnosti jsou jednoznačně lepší pultíkovky. A u dětí jde snad především o bezpečnost a jako rodič nehodlám řešit nějaké dětské připomínky k pultíku. Myslím, že u pultíků se jedná z valné většiny o předsudky rodičů a prodavačů.
ygreen- zeptám se kolik jste prodala sedaček? že máte takový přehled, o tom, která sedačka komu vyhovuje? asi víc než já že jo,
já v naší prodejně zkouším se stovkami lidí sedačky, a mnoho z nich, kteří přišli pro sedačku s pultíkem, nakonec odejdou s klasivckou na pásy, ne proto, že bych je přemlouval, ale protože to zkusí a nevyhovuje- buď je dítě nespokojené, nebo nesedí v autě, a to je fakt, proto ti lidé do krámu chodí , aby je vyzkoušeli, a bohužel pokud nejde sedačka připnout v autě, když je krátký pás, jako se stává u Pallasu v mnoha autech, tak jak je sedačka dobrá, tak když nejde připnout je k ničemu, kdežto klasická se dá připoutat do všech aut bez problému a sedí.
a to že sedačka Pallas nejde připnout v octávce víte i Vy, vždyť ji máte!
ten cybex nejde použít bez toho pultiku že? Pokud použít 9-18 nechápu jaký smysl mají sedačky 9-36Kg:-)Jestli se dělají proto aby lidi jen ušetřili:-) No rozhld jsem se pro Romera King plus jen ji zajedu ještě odzkoušet do ovy jestli bude sedět i malé a v autě:-)jinak díky moc za všechny odpovědi:-)
drakenus píše:
ten cybex nejde použít bez toho pultiku že? Pokud použít 9-18 nechápu jaký smysl mají sedačky 9-36Kg:-)Jestli se dělají proto aby lidi jen ušetřili:-) No rozhld jsem se pro Romera King plus jen ji zajedu ještě odzkoušet do ovy jestli bude sedět i malé a v autě:-)jinak díky moc za všechny odpovědi:-)
na co se dělají? například na to, když vám dítě vyroste z té 9-18kg, ale nemá dostatečnou váhu na sedačku od 15 kg..tak jste rád, že se něco mezi vyrábí. Nebo je to třeba i varianta do auta prarodičů, kteří nejezdí tak často a vnoučat mají třeba víc ![]()
jinak gratuluju k výběru, kinga jsme měli a neměl chybu, tak ať se líbí ![]()
drakenus píše:
můj syn byl třeba hodně velkej už kolem 14 měsíců a do 9-18kg měl problém se vejít a byla by to investice na chvíli. A s pultíkem se jezdí do 18kg a potom bez.
steeve píše:
ygreen- zeptám se kolik jste prodala sedaček? že máte takový přehled, o tom, která sedačka komu vyhovuje? asi víc než já že jo,
já v naší prodejně zkouším se stovkami lidí sedačky, a mnoho z nich, kteří přišli pro sedačku s pultíkem, nakonec odejdou s klasivckou na pásy, ne proto, že bych je přemlouval, ale protože to zkusí a nevyhovuje- buď je dítě nespokojené, nebo nesedí v autě, a to je fakt, proto ti lidé do krámu chodí , aby je vyzkoušeli, a bohužel pokud nejde sedačka připnout v autě, když je krátký pás, jako se stává u Pallasu v mnoha autech, tak jak je sedačka dobrá, tak když nejde připnout je k ničemu, kdežto klasická se dá připoutat do všech aut bez problému a sedí.
a to že sedačka Pallas nejde připnout v octávce víte i Vy, vždyť ji máte!
nedovolila bych si zpochybňovat vaši prodavačsku praxi ![]()
jen mě jako laika štve, když vím, že se doopravdy na celém českém internetu nemůžu zeptat doopravdy nezávislého odborníka na sedačky, který doporučí tu nejvhodnější autosedačku na základě BEZPEČNOSTI a né na základě zkušenosti s prodejem, nebo výsledků testu, kdy neupozorní na to, zda sedačka testem prošla díky bezpečnosti nebo bodům získaným za obsluhu a komfort, popř. materiál.
A ohledně pultíků - můj syn bulel v obchodě, bulel i doma, když jsme sedačku zkoušeli. První jízdu si maximálně užil a když měl 18kg tak obrečel to že už nesmí mít pultík. A všechny mé kamarádky co mají Pallase nebo Kiddy si ho též velmi pochvalují a žádné dítě s tím nemá problém.
nezávislý odborník tu nikdy nebude, to by musel dělat nekdo od Besipu- tedy z ministerstva dopravy,ale ti na prevenci kašlou, všichni kteří sedačkám rozumí to mají z praxe, tedy z obchodu, a vždy jsou nějak zatíženi tím, co nabízejí,ale i tak , nikdy jsem ohledně výsledků bezpečnosti neřekl nepravdu, všechny výsledky které uvádím zde i jinde na diskuzi vycházejí z platných výsledků ADAC, všechny testy jk nahlédnutí zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
a celková známka v testech sedaček se sestává z 5ti oddílů- bezpečnost 50% a zbylých 50% je komfort, údržba, obsluha, škodlivé látky- ono samotná kategorie bezpečnost je také k ničemu, pokud sedačka nebude pohodlná, bude složité ovládání, které nedokáže rodič zapnout, nebo bude ze škodlivýchj materiálů, takže proto ty známky i v ADACu jsou komplexem všech těchto oddílů, ale vždy největší důraz má oddíl bezpečnost.
souhlasím, musel vby to být někdo nezávislí z testovací instituce, ideálně.
Každopádně já jako rodič chci na prvním místě znát bezpečnost a hned poté pohodlí. Zbytek až nakonec. A když si pak udělám seznam např. tří bezpečných sedaček, které vychází v testech nejlépe, půjdu do obchodu je vyzkoušet.
ano, a takto to přesně dělá ADAC a do češtiny překládá D-test a já zde nic jiného než jejich výsledky neprezentuji, protoýže ne každý má předplacený Dtest aby si to přečetl a ne každý se vyzná v metodice ADACu, a ne každý jako já byl u testů sedaček přítomen.
ještě dotazeček:-) rozdíl mezi Romerem king a king plus?:-) nebo je to uplně stejné? a jestli se oplatí kupovat bazarovou sedačku. Díky.
King se již nevyrábí, je jen King plus, a PLUS má navíc integrovaný podhlavník, který se plynule posouvá spolu s pásy do 7 poloh, King neměl podhlavník a jen 3 polohy pásů, při změně výšky se u Kinga musejí pásy demontovat
ohledně bazarové sedačky, pokud koupit použitou tak jen s dohledatelnou historií, že nebyla bouraná, tedy nejlépe od známých u kterých víme, že nebourali, a nekupovat moc staré sedačky,sedačky mají životnost 5 let