Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Procházím neprosperujícím těhotenstvím (krvácím, podobné ms), v pátek jdu na kontrolu a pokud se nevyčistím, čeká mě revize. Je šance, že to stihnu a revize nebude potřeba i přestože mi roste hcg? Mám něco kolem 1500 UI, 5+5 tt.
Děkuji
Jak víš že je těhotenství neprosperující když ti roste hcg? krvácení o ničem nevypovídá ![]()
@ka2ka Roste mi hcg mnohem pomaleji, než by mělo a na UZ je mnohem menší než by mělo být. Během 4 dnů mi vzrostlo z 1000 na necelých 1500. Uzavřeli to takto dva lékaři, není to z mé hlavy. ![]()
On to HCG produkuje váček, i když se samotné embryo nevyvíjí. Také jsem to tak měla. Proto trvá, než si tělo všimne, že není těhotné a spustí se potrat. Podle mě není s revizí kam spěchat. Já jsem chodila na kontroly po týdnu, jestli se přece jen neobjeví srdíčko. Žádanku na farmakorevizi jsem dostala až někdy v 8tt, měla jsem jít v 8+4, nakonec se mi den předem spustil potrat (když vyjde váček, tak to poznáš: je takový bílý). Já jsem ráda, že jsem na revizi nakonec nemusela. Zvláště ta klasická je velký zásah a musí se čekat cca tři měsíce, než je možné se zase snažit. Proto bych být tebou zvážila alespoň tu farmakorevizi (někde se za ni platí).
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.