Rotaviry očkovaní - doporučení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10960
11.5.26 20:25
@Alice180 píše: Více

Ja tomu rozumím, ale mě tohle očkování a zkušenosti nepřesvědčily.
Očkovaná dcera se nakazila i černým kašlem, jak jela ta vlna, o nějakém úplně lehčím průběhu nemohla být vůbec řeč a stejně tak naprosto atypické příznaky.
Takze at se zakladatelka rozhodne po svém.
Zadne očkováni neni záruka lehčích průběhu (mam své zkušenosti), přestože očkujeme skoro vše a zrovna s rotaviry, když už očkované děti končí v nemocnici se nejedná o lehčí průběh, ty popisy sedí úplně stejně i na neočkované, takže o kolik min je to hrozne, lze jen spekulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1534
11.5.26 20:42
@Trojlístek píše: Více

Efekt očkování se hodnotí na úrovni populace. Tahle debata už se posunula z rotaviru na obecné očkování funguje/nefunguje. Nevím proč už je tu zas zmíněný černý kašel. Já už se opakovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.5.26 21:06

Pediatr nám ho nedoporučoval. Říkal, že efekt je marginální a většina nemá těžký průběh. Ve školce se to prohnalo, ditě se 2× vyblindilo z podoby a tím to skončilo. Nyní už má asi přirozenou imunitu, protože už se to nikdy po celou dobu školkové docházky neopakovalo.
Ale je mi jasný, že pro spoustu matek je očkování třasklavé téma a svoje postoje budou hájit do krve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
11.5.26 21:08
@Alice180 píše: Více

Ja taky ne.
Mam sve zkušenosti a ty jsou nepřenosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143
12.5.26 09:08

Mně naše doktorka tato očkování taky spíše nedoporučila. Rotaviry nám doma pak proběhly. Byly jsme bez chuti a bez nálady s nárazovým vodnatým průjmem. Celá rodina. Naprosto v pohodě snesitelný stav. Nevědět, že to mají všichni, udělala bych si těhotenský test (takhle mi začínala všechna těhotenství).

Ale já jsem obecně k očkování skeptická… Tak nějak paradoxně mám v okolí vzorek takový, že očkování to mají většinou nejhorší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek