Jaký máte názor na očkování?

Anonymní
22.2.26 08:23

Ockovani- vase nazory

Ahoj,

rada bych se zeptala na nazor k povinnemu, ale i nepovinnemu ockovani.
Za par mesicu rodim a tak sbiram informace.

Byla jsem 100% pro ocko, ale po precteni pribaloveho letaku k hexa vakcine jsem trochu na vazkach. Obsahuje latky, ktere jsou toxicke. Druha vec je mnozstvi techto latek, ale i presto mi to nejak neda a neumim si predstavit tohle dobrovolne pichnout diteti.

Jaky na to mate nazor vy? Cetly jste si slozeni? Konzultovaly s lekarem? Je tu nekdo, kdo neockoval?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36384
22.2.26 08:26

A viděla jsi ty následky nemocí když dítě nenaočkuješ?
Mám všechny děti dobrovolně očkovaná, nějaké i nepovinné a udělala bych to bez váhání znovu. Žádné následky to na nich nezanechalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21781
22.2.26 08:26

Osobně si myslím, že přínosy očkování jsou mnohem vyšší. Četla sis taky, proti jakým nemocem to očkování chrání? Budeš se pak při sebemenším škrábnutí klepat, jestli dítě nemá tetanus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
22.2.26 08:29

Naše děti jsou očkované. Víc k tomu nemám, co bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
22.2.26 08:36

Očkujeme. Neočkovat ani na základni očkování nepovažuji za rozumné. To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 08:37

@JancaS84 Dobry den, dekuji za vasi zkusenost.

Zaskrt- nulovy vyskyt, umrtnost 10%
Cerny kasel- nejcastejsi vyskyt ze vsech 6 nemoci, umrtnost u dotete 1%
Tetanus- u ditete jednotky pripadu rocne, umrtnost 15%
Obrna- nevyskytuje se, umrtnost kdyz uz 10%
Hepatitida- 10 pripadu rocne, u malych deti se nevyskytuje
Hip- nevyskytuje se, umrtnost 3%

A ucinnost je dozivotni pouze u obrny. Je mozne, ze i u hepatitidy, ale to neni dokazano. Jinak se doporucuje posilujici davka treba za 10 let u dalsich. Tak premyslim, jestli do tak maleho miminka cpat hexu, kdyz neni pravdepodobne, ze by se nakazilo.

To neznamena, ze jsem proti. Nevyskytuji se zde nektere nemoci prave kvuli ockovani a budme radi za to. Jen chci vest debatu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 08:38

@nozu Moc dekuji, tetanu se samozrejme dost obavam.. sama momentalne musim na druhou davku. Nechci, at to vyzni spatne, jenom premyslim, je to pro me vse nove.

@Anna766 Dekuji za nazor!

• Citovat
  • Upravit
9294
22.2.26 08:38

Proč pak je asi malý výskyt zmíněných nemocí? Protože je proočkovanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 08:39

@Kelsey1 Taky tam tento fakt zminuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 08:42

Neočkovala jsem. Začala jsem po tom, co jsme prodělali černý kašel a dal nám zabrat tak, že jediné štěstí bylo, že doma nebyl novorozenec, protože to bych se stresem asi po…

Tetanovku má téměř každé dítě v republice, nejde ten celkový výskyt brát jako riziko onemocnění pro neočkované dítě. Úmrtnost na tetanus je 10-80 %.

Osobně mi desetiprocentní úmrtnost přijde děsivá, je to 10 dětí ze 100 nakažených, podobnou úmrtnost má aktuálně dětská leukémie.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 08:44

Jinak jo, hexu nevnímám jako ideální kombinaci nemocí, některé bych klidně vynechala. Ale lepší varianta očkování tu prostě aktuálně není.

• Citovat
  • Upravit
1821
22.2.26 08:44

A přečetla jsi si příbalové letáky léků? Pokud ti dítě onemocní, tak mu léky nedáš? Samozřejmě je tvoje rozhodnutí, nikdo tě do ničeho nutit nebude. Jenom si musíš uvědomit i následky. Já bych se asi při každé nemoci bála, jestli nemá i něco z těch hnusných z Hexy. Dítě do školky až v předškolácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
22.2.26 08:46

Nejsem neočkovací, ale jsem v něm velmi opatrná. Takže moje děti mají všechna povinná očkování (která jsme ale nedávali úplně dle vyhlášky, některá až později, to úplně 1.dostali oba v 5 měsících), nepovinná nemají nakonec vůbec. Jediné, nad čím jsem uvažovala navíc, byl meningokok.
Ať už se ale rozhodneš jakkoliv, je podle mne nejdůležitější vždy očkovat 100% zdravé dítě. Ano, dle mého názoru, vadí i rýma a vadí i když je nemocný někdo z rodiny, protože nevíš, jestli už dítě v sobě virus nemá a není tím oslabené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
22.2.26 08:48
@Anonymní píše: Více

Diky očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 08:48
@Anonymní píše: Více

Dekuji. A mela jste duvod, proc jste nechtela ze zacatku ockovat?
Ano 10% je opravdu hodne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek