Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
966
22.2.26 15:35
@nikuska889900 píše: Více

Neřekla bych, že zrovna eMimino je antivaxerský portál, naopak většina je tu vždy pro očkování, někteří pro očkování s rozmyslem, na tom taky nevidím nic špatného, pokud to má své důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
22.2.26 17:01
@Anonymní píše: Více

pokazde, kdyz bylo zapotrebi z tela dostat formaldehyd. Obzvlast po ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38262
22.2.26 17:28

Mumie se vrací… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 17:39
@Pudloslava píše: Více

Kterým doktorům?

• Citovat
  • Upravit
6189
22.2.26 18:07

A zná někdo nějaké statistiky, jestli je větší riziko nějaké větší reakce z očkování, nebo úmrtí, či velká komplikace z nemoci?

Navíc, kdyby se všechny matky rozhodly neočkovat, jak by to tu za chvíli vypadalo?

Já nevím… jako respektuju to rozhodnutí neočkovat, ale podle mě pořád převládají pozitiva očkovaní.

Kdyby očkovaní nebylo, tak by u nás asi umíraly stovky dětí/lidí….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
22.2.26 18:22
@Markéta188 píše: Více

Ano, existují statistiky nahlášených nežádoucích účinků, nedávno byla odškodnění rodina dítěte, které zemřelo po očkování.
Většina lidí, kteří nějak řeší očkování, nezpochybnuje jeho prospesnost. Jde o to, že při plnění očkovací ho kalendáře se vůbec nezohlednuje situace dítěte, není možná diskuse, nemůžeš se normální cestou dostat k alternativam. Mnoho lékařů nutí do dvou a více vakcín najednou, do očkování při rýmě a kašli…ja vím, že to je možné. Ale je to opravdu nutné? Naše původní pediatra na mě tlačila stylem, jestli si chci zabít dítě, když mu nechci dát očko proti rotavirum… Tak co to je za přístup?

A když chci svoje dítě začít očkovat v půl roce a Priorix mu dát později než v 18 měsících, tak musím u pediatra podepsat papír, že odmítám očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 18:24

A tohle nechápu. Nechceš očkovat? Neočkuj! Ale proč anonym? Nestojíš si za svým názorem? Stydíš se za to?
To je asi něco špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 18:29
@Eva2610 píše: Více

To koukám! Díky bohu mám normálního pediatra. Při nemoci ani týden po nemoci neočkuje. Vždy jen 1 vakcína. U takového pediatra bych nebyla ani náhodou….

Třeba sám mi říkal, jak se někde očkují ty 4 vakcíny najednou. Údajně protože je tam návštěva pediatra placená a matky chtějí ušetřit. :poblion: Ale to nevim, zda je pravda.
Já bych v životě do svých dětí nepíchla víc jak 1. A pokud by měly nějaké větší reakce, tak bych si to dost promýšlela.
Proto to rozhodnutí neočkovat trochu chápu, ale pořád je pro mě ochrana dětí důležitá a s tim, že očkovaní může mít vedlejší účinky počítám.

Jinak vim, že jsou statistiky nežádoucích účinků, spíše mě zajímalo jestli je nějaké porovnání…

Příspěvek upraven 22.02.26 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
22.2.26 18:29

Třeba proto, ze informaci o tom, že má neockovane dítě, může někdo zneužít? Třeba ji tady někdo zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
22.2.26 18:43

Jo, v Německu se dávaly tři najednou. Ono nejde jen o to ušetřit (čas i peníze všech), ale pro to dítě to má být i míň stresu, když to dostane najednou, než když musí třikrát k lékaři zvlášť na injekci. Mně se to tenkrát nelíbilo, ale dostávají to tak opravdu všechny děti, pediatrička o tom odmítla diskutovat. Nedávno zavedli ještě očkování proti meningokoku B (to tu dlouho nedoporučovali), a četla jsem, že to nacpali do toho prvního očkovacího termínu, takže teď jsou v těch osmi týdnech místo tří hned čtyři vakcíny najednou. Jsem ráda, že už to nemusím řešit s malým miminkem, protože ten tlak na to, očkovat všechno najednou, by byl asi velký :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 18:54
@Zuz186 píše: Více

Drsný…

No jako to bych chápala, že se ty matky pak proti tomu brání a nechtějí pak ani očkovat.

Nicméně v ČR snad máme lepší možnosti a snad se s většinou pediatrů rozumně dohodnout…., tak si myslím, že minimálně dát to povinné je rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 20:30

Tahle lenost číst diskuzi jako celek je únavná. Děti jsem po zkušenosti s černým kašlem naočkovat nechala, mám to psát na každou stránku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 20:31
@Eva2610 píše: Více

O to ani nejde. Ale moje okolí tohle všechno ví a já to tu pod svým profilem nebudu psát, protože ten mám „anonymní“, nepotřebuju, aby si v jiných tématech moji blízcí četli moje komentáře s přiřazením ke mně, jestli mě chápete.

• Citovat
  • Upravit
6189
22.2.26 20:32

Promiň. Tady je tolik kytek, že bych z toho udělala výzdobu na svatbě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 20:42

Kdyby se někdo neptal 1000×, proč anonym a další to furt nerozvíjeli, měla bych tu 2 příspěvky zcela k věci a tím konec. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek