Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3296
22.2.26 20:51
@Eva2610 píše: Více

No já sice osobní zkušenost nemám, ale hep. B je přenosná infikovanou jehlou. A některá pískoviště nebo prostory pro děti můžou být v noci využívaná feťáky. Kteří mohli svou jehlu během užití infikovat. Proto mi i očkování proti B dává smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
22.2.26 21:01
@teroonka píše: Více

Uživatele drog mají mnohem častěji hep. C. Ale i tak - kolik dětí do jednoho roku si hraje na veřejném pískovišti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
22.2.26 21:06
@Eva2610 píše: Více

možná tolik, kolik si jich může vrazit rezavou baterku do nosu nebo si zedřít kolena na koňmi pos. ané polní cestě. Nevím, jen reaguji svou hypotézou, proč patří hep. B do hexy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
22.2.26 21:24
@Aries6 píše: Více

Ale rozhodnout se o očkování není dobré nebo špatné rozhodnutí. Je to prostě jen rozhodnutí, které může znamenat jednou velký průser. Ať je jakékoliv. Pouze by ten, kdo se rozhodne za své děti jakkoliv, měl mít dostatek relevantních informací. A ty nejvíc relevantní informace a fakta hovoří jasně ve prospěch očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
22.2.26 21:26
@Zumpa píše: Více
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
22.2.26 22:00

V medicine zdravy rozum nefunguje. Pro zdravy rozum musite mit dostatek informaci a tech v medicine nikdy neni dost. Funguje uvaha-pokus-statistika. Chapu, proc se laikum zda, ze vice ockovani naraz musi byt pro organizmus zatez, ale nemusi byt, muze to klidne byt mensi zatez, nez je davat postupne. Mame nejake dukazy, ze by vice ockovani podanych naraz melo vice komplikaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
22.2.26 22:08

Mám děti očkované. Povinná i nepovinná očkování. Navíc mají meningokoky, neštovice, žloutenku, klíšťovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.2.26 22:28
@Anonymní píše: Více

A proto se nám sem ze zahraničí díky neočkovaným lidem vracejí nemoci, které u nás už dlouho nebyly. A kvůli nezodpovědným lidem jako vy. Ohrožujete tím děti, které že zdravotních důvodů opravdu očkované být nemůžou. Když mi po druhé laryngitidě ročního dítěte, kdy jsme opět skončili v nemocnici řekla doktorka, že je na to očkování, myslela jsem že mě klepne. Mohli jsme si ušetřit všechen ten strach, že se udusí. Chápu maminky jejichž děti měli po očkování opravdu velké problémy, ale kvůli třeba pouhé horečce ne, to je přijatelná daň za ochranu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.2.26 22:44

@Markéta188 Také jsem si nechala píchnout tetanus ve společné vakcíně s černým kašlem v době kdy se tu hodně šířil. Proto jsem využila možnost že se dá píchnout společně. Nenechám se píchat dvakrát. Vtipné bylo, že mi sestra chtěla objednat obě vakcíny, musela jsem ji upozornit, že na to existuje jedna společná. Lékařka ji musela ujistit, že je na to opravdu jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 22:51
@Jaňule08 píše: Více

Jasný, ale já se nebála dávat více vakcín kvůli třeba zátěži, nebo taky, ale především kvůli reakci na očkování.
Kdyby měla dcera reakci, nedej bože nějaké větší vedlejší účinky, tak bych nevěděla která to způsobila.

U sebe bych to tak neřešila, ale o dítě má matka strach.

Příspěvek upraven 22.02.26 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
22.2.26 22:56

Taky musím na přeočkování proti tetanu a chci si při té příležitosti nechat dát tu vakcínu i s černým kašlem. To je ale pořád jedna vakcína, jen je v ní víc složek. Něco jiného je, když se miminkům dává současně několik vakcín najednou, třeba ta Hexa (která už má sama šest složek) + Prevenar + Rotarix + Bexsero. Popravdě si ani nedokážu představit to technické provedení. Ty tři ještě jdou, protože Rotarix se podává orálně a ty dvě píchnou každou do jednoho stehna, ale kam píchnou tu čtvrtou netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 22:58
@Zuz186 píše: Více

No prej se píchá i do paže :nevim:
Proto se dávají někde i 4. Každou do jedné končetiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
22.2.26 23:01
@Markéta188 píše: Více

Do paže to ale snad u tak malých miminek nejde… Jinak ty čtyři každou do jiné končetiny by bylo vtipné, to by si doktorka musela povolat na pomoc tři sestry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
22.2.26 23:03

Ono existuje očkování na laryngitidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
22.2.26 23:03
@Zuz186 píše: Více

Nevím :mrgreen:
Mně to právě popisoval pediatr, že dávají do levé nohy, pravé nohy, levé ruky, pravé ruky :mrgreen: :mrgreen:
Ale třeba jen vtipkoval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek