Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
prosím ty kdo mají tu zkušenost s vakcínou MMR, syn 16 měsíců, je to přesně týden co očkování absolvoval, od 5/6 dne horečky, přes 39, před hodinou 39,5c.. můj dotaz zní, zda se u vás horečka projevila také v takové míře? Případně po jak dlouhou dobu? Už začínám být nesvá. Je to u nás tak téměř třetí den. Ale žádné jiné příznaky nepozoruji.
Předem díky za odpovědi!
No…a za dva dny z toho bude sesta nemoc, kterou chytil v ordinaci…mam za to, ze jen horecka bez dalsich priznaku neni zrovna typickou reakci na tohle ockovani. Co na to pediatr?
@mroe Dcera měla 38,5 a nic k tomu. Ale trvalo to jen půl dne. Ale taky bych tipla, že z toho bude šestá nebo podobná nemoc.
@Anonym_PA
U PLDD jste byli? Moč se vyšetřovala? Do oušek se díval(a)?
@Anonym_PA píše: Více
Syn cca 2 dny horečky 38,5-39, pak 2 dny 38. Reakce začala asi týden po očkování.
Syn tedy pak měl rovnou o stoličku víc
Z každé horečky, kterou mé tři děti kdy měly, byla nakonec nemoc. Vždycky jsem tajně a naivně doufala, že je to „jen po očkování“, „jenom rostou zuby“, popř. „jenom se přehřál/a“.. ne, vždycky se rozjel nějaký infekt.
No, byla jsem dnes u nasi doktorky, vzala si kapku krve na CRP - to ma 7, sahala na ouska, poslechla si ho a koukla do krku. Nic nenašla, vše prý v normě
Jen sdelila ze kdyby horecka byla i v patek, mame zajet na pohotovost, tak se děsím…
no a klesne teplota po Paralenu / Ibuprofenu? Na jak dlouho?
Mně pediatr říkal, že reakce po očkování se většinou projeví hned, max do 48h. Ale u MMR bývá často právě opožděná reakce. Každopádně nikdy by neměla trvat déle jak 5 dní.
Číselná nemoc se většinou projeví cca 3 dny po začátku horeček, ale mám zkušenost, že dcery mívají horečky i bez jiných příznaků a očkované nebyly.
Dcera to takto měla. Vím, že asi třetí noc už jsem byla vyděšená a volala jsem se poradit na pohotovost, a říkali, že je to k MMR. Já tedy ani nevěděla, že to může být až po týdnu po očkování.
Syn měl reakci 10. den, vysoké horečky (až 39.8) měl 2 nebo 3 dny, přitom měl vyrážkuna zádech a končetinách, ne všude, ne nějak extrémně, ale měl.
Příspěvek upraven 15.01.26 v 08:29
To spíš zní, že něco chytil. Čekala bych ještě na vyrážku nebo průjem, u některých nemocí přichází později.
Ale jinak živé vakciny mají opožděné reakce o týden oproti neživým, takže to asi může být i z toho.
Ano, dcera měla vysoké horečky. Je to časty nežádoucí účinek očkovací látky Priorix. A objevuje se obvykle se zpožděním. Stačí otevřít příbalový leták.