Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34388
22.2.26 09:16
@Anonymní píše: Více

A to povinné očkování bys obešla jak? Nech dítě naočkovat, jednou by sis to mohla vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 09:21
@arinecka píše: Více

To se nijak neobchází, rodič zkrátka dítě očkovat nenechá.

• Citovat
  • Upravit
34388
22.2.26 09:23
@Velryba černá píše: Více

Pak ale ponese následky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 09:24

Jako jaké?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 09:25

Pokud dítě onemocní? To jistě, stejně tak si je ponese sám, pokud dítě prodělá závažné nežádoucí reakce. Ono jich obecně není tolik, je to jako vytáhnout si Černého Petra, jenom člověk potom tu statistiku vnímá poněkud jinak, když má vzorek přímo doma.

• Citovat
  • Upravit
6189
22.2.26 09:26

Obě holky mám naočkované o nepovinným. Kdyby někdy byla nějaká reakce, tak asi pak o tom přemýšlím více, ale obě neměly nikdy ani po žádném teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
22.2.26 09:29

Očkuju, máme i některá nepovinná. Samozřejmě mám strach, že zrovna moje dítě si vytáhne toho černého Petra v podobě vážnějších vedlejších účinků, ale prostě mi to za ten risk stojí.

Ano, ty nemoci se skoro nevyskytují a když už, tak následky nemusí být tak hrozné, jako třeba před 100 lety, ale pořád není medicína zázračná a pokud se sníží proočkovanost, tak stačí pár blbých náhod a je malér :nevim:

Chápu, že v očkování nepokračují ti, kteří po něm měli vážné zdravotní potíže nebo ti, kteří je mají už před tím, ale přesně kvůli těm by se ten zbytek očkovat měl, aby je dokázala ochránit kolektivní imunita :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
22.2.26 09:32

Proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
22.2.26 09:35
@Velryba černá píše: Více

Tak jistě, tohle a dalších x. Může být problém s umístěním dítěte do školky, tábory, může dostat pokutu, pokuď není závažný důvod neočkovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
22.2.26 09:38

A víš proč jsou ta čísla tak nízká? Protoze je většina populace očkovaná. Kdyby nikdo neočkoval, tak výskyt bude mnohem vyšší.
Ja jsem pro očkováni, minimalne to základní povinne. Jako můžeš ho nechat odložit, sama sem očkování odkládala co to šlo, nenechávala sem ockovat hned jak to bylo možné, ale před nástupem do školky měli všechno. Ono by je do té školky bez očkování ani nevzali, tak vem v úvahu i to, že pak dite bude bez ockovani vyloučené z kolektivu (nesmí na tábory, do klasické školky, svp apod) a pro tebe to taky bude komplikace aspon co se tyce te školky minimalne :nevim: navic ted je tu dost cizinců, ti mezi sebou maji kdejakou chorobu, tak se ten výskyt nejspíš bude zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.26 09:40
@Aries6 píše: Více

No a? V Anglii se běžně píchají 2 naráz, v roce dokonce 3 :nevim: Syn to přežil na pohodu, dokonce ani neměl žádné poočkovací symptomy.

Jinak k dotazu, já nechávám píchat vše. Mám o syna strach. Kamarádka teď s malou dcerkou nedává vše, upřímně si o tom myslím svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 09:41

Pokuta je aktuálně spíše teoretické riziko, poslední padla před lety. A všechno je to v porovnání s tím, když následky vidíš, úplné nic.

• Citovat
  • Upravit
4536
22.2.26 09:41

Pochopím, když se někdo rozhodně neočkovat. Jasně, všechno má NÚ a rizika. Ale upřímně mi přínosy očkování převládají a obě děti mám očkováné. Podle schématu všechny povinná a některá nepovinná. Nikdo z rodiny s očkováním problémy neměl. A děti jej snáší dobře bez výraznějších NÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 09:42

Absolutně zbytečné klasické strašení, problém jen u klasické státní školky, ale existují alternativy a pokud ne, tak od pěti let. Tábory, školy v přírodě v pohodě, pokuty fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
1931
22.2.26 09:42

Nechali jsme dát povinná a některá nepovinna. Za mě tedy nejpodstatnější nejenom, aby dítě bylo zdravé, ale nenech dát 2 různá očkování najednou. Jsou lékaři, kteří to takto dávají, ale stůj si za tím, že to nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek