Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím, chci se zeptat jak řešíte mlžení brýlí při nošení roušky kvůli koronaviru. Bohužel mám takové dioptrie díky astigmatismu, že si brýle během nošení roušky nemůžu sundat, dříve nebo později bych do něčeho narazila.
![]()
Blbě
Trochu pomůže drátek na vytvarování kolem nosu, ale mlží se, potvory.
Mám stejný problém, ale našla jsem návod: na skla brýlí udělej obyčejným mýdlem dvě čáry do kříže a rozetři flanelem. Vyzkoušeno a funguje ![]()
Mě pomohl fix z Decathlonu proti zamlžování plaveckých brýlí.
Roušku pod brýle, musí doléhat k nosu a ty nevydechovat kolem, ale skrz ni. Pak se ti nic mlžit nebude. ![]()
@Kartago No tak to hned vyzkouším
Taky mám stejný problém, děkují
@BarboraS99 píše:
Zdravím, chci se zeptat jak řešíte mlžení brýlí při nošení roušky kvůli koronaviru. Bohužel mám takové dioptrie díky astigmatismu, že si brýle během nošení roušky nemůžu sundat, dříve nebo později bych do něčeho narazila.![]()
Prý by mělo pomoct i nastříkat pěnu na holení a pak utřít, když to zaschne a doleštit. Nosím roušku a brýle. Ušila jsem si svoje, na nose přiléhají. Tak to docela jde.
@inkakřivák píše:
Taky pomůže roušku dát výš a brýle posadit na ni.
to mi hrozně padají.. ![]()
Já mám roušku přes brýle a brýle ošetřené proti mlžení, ale stejně to nahoře nedoléhá na milimetr a mlží se. V teplejším počasí pohoda, v chladnjším se prostě mlží, při vstupu do místnosti v pohodě. Asi bude záležet i na tvaru brýlí a nosu.
Já teď zjistila nejjednodušší trik na světě. Jar. Na sklíčka z obou stran dát jar a papírovým kapesníčkem vyleštit. Chvilku to trvá, ať tam nejsou prasátka ![]()
Moc jsem od toho nečekala, ale fakt se mi už brejle nemlží. ![]()
Proti zamlžení funguje Face mask Pozicer https://www.facebook.com/…89252568935/