Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den jak ste holky na tom vy? Chtěla bych se proradit strašně moc se bojím a už se i psychycky unavená jsem v 8 týdnu těhotenství čekám dvojčata, neustále mi je na obdliti sem strašně unavená nebaví mě nic jen skoro lezim cejtim jak kdyby měla horečku ale nemám, teď se bojím jak je ta nemoc koronavirus začalo mě od včera skrabat v krku svedet v uši na straně jazyků mám pupinek který bolí rýmu mám jen trošku a kašel taky trochu hlava mě bolí spíše píchá a bolí mě strašně za krkem, také sem hodně zahlenena vykašlam hnědý hleny strašně se bojím abych neměla tu nemoc volala sem doktorce která řekla že to nic není a mám si jen měřit teplotu ale i tak se bojím jelikož mě ani nevysetrila nikde sem nebyla ale už je to všude a každý se bojí dekuju za radu
1 rada : Piš, prosím, podle nějakých pravidel ČJ, ať to jde přečíst ![]()
2 rada : Hlídej si pravidelně teplotu, lehni si a snaž se až tak moc nesledovat, nebo se zblázníš.
3 rada : Pokud by si měla horečku, tak volej 155 s prosbou o radu, oni už budou vědět co dělat ![]()
Opatruj se ![]()
@natyj i kdyby tě vysetrila, stejně ti to nepomůže.. Nic na to není…lez, odpocivej.. Teplý čaj, Paralen. A kdyžtak místní hygiena
5rn zbytek chápu.. Jsem zcela ko taky, únava, šílené nevolnosti atd..
A hodně pij! Čaj s medem a citronem, lež, nic nedělej. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet.
Také jsem se bála, volala těhotná všude možně (já teda ve 3.tr.) a odpověď přímo infektologa - nebo jak se mu nadává
- není znám jediný případ v celém světě, že by na to zemřela těhotná nebo mimino. Takže i kdyby, náhodou, jakože si to nemyslím, ale kdyby, tak máš velkou šanci že budeš ok. Co to dělá s plodem se neví, ale pravděpodobně všichni doktoři tvrdí, že by to nemělo být nijak teratogenní, v těhu jen bacha na vysoké horečky, ty srážet ![]()
@shadowbabe chudáci na 155, pokud budou řešit nově takové hovory.
@natyj neboj se, nachlazení a snížená imunita patří k začátku těhu, takhle reaguje mnoho maminek v prvních týdnech. Hodně odpočívat, brát těhu vitamíny, a hlavně klid