Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Díky holky, asi to nebude tak horké. Dcera má skoro všechny mléčné, kromě jedniček, ty už nemá. ![]()
@Fassatka hele, já tomu fakt nerozumím, ale je nutné rovnat mléčné zuby, když se to všechno za chvilku vymění a budete rovnat možná znovu? Selským rozumem mi to přijde nelogické. Ale fakt to ber jako dotaz neznalého člověka. Děti mají zuby v pohodě a já kdysi v dávnověku rovnátka měla, ale to byly jen ty nasazovací.
Taky mě to příjde jako nesmysl rovnat mléčné zuby, ale co když chtějí rovnat tu otevřenou čelist, fakt nevim. Dozvíme se to 6.10.to jdeme na ortodoncii.
@EvaG píše:
Dcera má osm let a taky špatný skus a k tomu málo mista. Ted resim dilema. Chce ji vytrvat trojky aby se ji to začalo srovnávat. Tak nevím ale cenu mi psala okolo tisícovky. Holky budou mít jen vyndavaci.
Moje děti přišly o čtyřky. Syn už nemá žádné, dcera čeká, až jí dorostou druhé horní čtyřky a půjdou ven taky.
Proč trojky? Naše ortodontka i zubařka říkají, že čtyřky jsou „postradatelné“.
Moje děti mají problém s velkými zuby a malou pusou
.
@Fassatka jo tak to jo. Ta čelist je něco jiného. špatně jsem četla začátek. Tak hlavně ať všechno klapne!
@Martiinna píše:
na rovnátka pro děti přispívá i pojišťovna teda naše RBP mi přispěla teď si nejsem jistá ale myslím si že polovinu uhradila ona.
Polovinu? To chci vidět. Aktuálně jsou příspěvky 2000 max. Možná se najde nějaká pojišťovna co dá víc, ale dost pochybuji.
Jinak 20 tisíc je klasická cena + potom výměny drátků, vyndávací rovnátka po sundání, často je třeba zuby vybělit. (5 tisíc celkem).
@Kobea
Ano, naše doktorka má stejný názor. 3ka je špičák a ten je třeba. Jinde zase volí pětky. Ale asi záleží na problému, veliksoti tubů a tak.
@EvaG píše:
Dcera má osm let a taky špatný skus a k tomu málo mista. Ted resim dilema. Chce ji vytrvat trojky aby se ji to začalo srovnávat. Tak nevím ale cenu mi psala okolo tisícovky. Holky budou mít jen vyndavaci.
trojky mléčné bych nechala vytrhnout, pokud tam překáží růstu stálých zubů… Stálé nikdy. Bohužel se stále najdou zubaři, co jsou schopní je vytrhnout. Ale prostě trojky bych nedala. 4 nebo 5 ano, ale špičáky jsou v puse třeba. Bez nich vypadá úsměv divně.
@Fassatka špatně jste to pochopily rovname stále. S tim ze aby se srovnali stále jedničky a dvojky musíme vytrhnout mléčne trojky.
@MISHA528 Mudr. Petra Hofmannova, Narodni 17. Nema ani www stranky, ale plno ma porad. Mela jsem ji na doporuceni. Rozhodla jsem se pro rovnatka ve 30 letech a lituju jen toho, ze jsem se nerozhoupala driv. Ty celkovy penize jsou raketa, ale neni to castka naraz, ale postupne, 3 mesice cekani na prvni konzultaci, dalsi 3 mesice na otisky, pak 4 mesice hyrax, pak teprve castka za prvni patro, za dalsi 3 mesice i druhe patro, kdyz prvni bylo srovnane. Kdyz slysim, jak nekdo da 20tis.za opravu/nahradu 1 zubu, ani nemrkne… Tak investice do rovnych zubu treba usetri diky pristupnejsimu cisteni i tyhle castky.
Teď na rovnátkách byla kamarádky dcera a jejich Oborová pojišťovna jim dala příspěvek, tak to nebyla až taková pálka, co mě říkala opravdu to není levná záležitost. Celkově zuby stojí strašných peněz.:roll:
@martinick10 píše:
V Praze, co jsem chodila já, pevná rovnátka jedno patro kovová 6-7 tis., keramická bílá 12-13-tis. jedno patro. 1× se na každé patro vyměnil silnější drátek 500,– Před rovnátky ještě hyrax na 4 měsíce za 3.500,–, ke konci léčby drátek pro udržení oblouku 1.500,– Po sundání ještě sundavací rovnátka na noc 1 patro 1.000,– Za kontroly, výměnu gumiček, dotahování, 1× upadlý zámek, apod. jsem nic neplatila. Takže podtrženo asi 38.000,– keramická bílá rovnátka na obě patra a 2,5 roku nošení. Ale stojí to za to! Pojišťovny na děti přispívají, bývalo to třeba 1.000,– Kč.Příspěvek upraven 16.09.16 v 23:28
Prosím mohu, kde jste v Praze byla? Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Prosím mohu, kde jste v Praze byla? Děkuji
Uz jsem psala vyse. Mudr. Petra Hofmannova, Narodni 17. Ja tam zacala chodit v 2010, od 2016 jsem tam nebyla, takze nevim, jak se od te doby vyvinuly ceny apod.
Dobrý den, mám prosbu byla jsem s dcerou pravidelně na ortodoncii dle kontrol. Potom co vyměnila všechny mléčné zuby, přišla řeč na fixní rovnátka a z ceny mi bylo špatně 55 tis. Navíc může být i vyšší. Na začátku mluvili o snímacím aparátu který nám nakonec nedali. Jelikož dceru znám že zuby fláká sem tak odstoupila jsem od nich. Navíc i paní na dané ortodoncii mi říkala, že jí nepřijdou tak nutná. Což mě znejistilo. A chtěla bych víc názorů. Nevíte o dobré finančně tolik nenáročné ortodoncii. Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj. Děkuji moc za radu. Renata