Roxana nebo Helena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22026
9.3.23 10:54
@Anonymní píše:
Rákosníková opravdu ne :lol: Bude mít irské, nepřechýlené příjmení - tří slabičné, začínající na -s, končící na -n. Nechci ho tu říkat veřejně, proto i ten anonym.

Děkuji - předpokládám tedy něco typu Sheridan či podobné.

K takovému bych osobně nevolila ani jednu z těch možností, protože znějí příliš česky a nepasují mi k němu. Volila bych něco univerzálnějšího resp. mezinárodnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.3.23 11:00

Helena je moc krásné jméno. Roxana je skoro jako Oxana. A to nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
9.3.23 11:12
@NEITIRI píše:
Helena. Ale škrtla bych to H na začátku a A na konci :mrgreen: Když se řekne Roxana vybaví se mi ta potrhlá osoba z Arabely II :))
:mrgreen: Taky se mi to hned vybavilo. Elen ne. To jméno je takové neúplné, Elena je lepší.
  • Citovat
  • Upravit
305
9.3.23 11:13

Upřímně? Já bych nedala ani jedno jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 11:26
@Santa Juana píše:
Helena je moc krásné jméno. Roxana je skoro jako Oxana. A to nee.

Hm, pravda, no… :lol:

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
9.3.23 11:41

Ani jedno a to mám dítě s mezinárodním křestním jménem a cizím příjmením. Helena zní tvrdě a není to vůbec pěkné jméno. Navíc tedy každá Helena, kterou jsem v životě potkala, byla skutečně zlá osoba. Roxana se mi nelíbí vůbec. Ale tak je to vaše dítě, skutečně nechápu potřebu hledání ujištění na internetu od cizích lidí. Dítě je vaše, bude žít s vámi a pohybovat se v sociální bublině, ve které se pohybujete i vy. Pátrala bych po případných názorech spíš tam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 12:14
@LindenSkyHope píše:
Ani jedno a to mám dítě s mezinárodním křestním jménem a cizím příjmením. Helena zní tvrdě a není to vůbec pěkné jméno. Navíc tedy každá Helena, kterou jsem v životě potkala, byla skutečně zlá osoba. Roxana se mi nelíbí vůbec. Ale tak je to vaše dítě, skutečně nechápu potřebu hledání ujištění na internetu od cizích lidí. Dítě je vaše, bude žít s vámi a pohybovat se v sociální bublině, ve které se pohybujete i vy. Pátrala bych po případných názorech spíš tam.

Já si uvědomuju, že každému různá jména asociují něco jiného, a samozřejmě dáme primárně na sebe, jako rodiče.
Mě právě zajímaly názory mimo naší sociální bublinu. Taky si myslím, že to je fajn téma na odlehčení - po všech těch nevěrách, rozvodech, nemocech apod. A že to, jako jedno z mála témat, na eMimino patří :D

• Citovat
  • Upravit
76579
9.3.23 12:16
@Anonymní píše:
Já si uvědomuju, že každému různá jména asociují něco jiného, a samozřejmě dáme primárně na sebe, jako rodiče.
Mě právě zajímaly názory mimo naší sociální bublinu. Taky si myslím, že to je fajn téma na odlehčení - po všech těch nevěrách, rozvodech, nemocech apod. A že to, jako jedno z mála témat, na eMimino patří :D

Roxana je velmi divné jméno,
být vámi, dám Helen - když k tomu bude nepřechýlené cizí jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
9.3.23 12:31
@Anonymní píše:
Nebyla to Xénie? :D

Xénie byla sestra Arabely, spíše pyšná a protivná.. Roxana byla trochu střelená. Hrála ji Jaroslava Kretschmerová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 13:02
@NEITIRI píše:
Xénie byla sestra Arabely, spíše pyšná a protivná.. Roxana byla trochu střelená. Hrála ji Jaroslava Kretschmerová.

Haha, tak to jsem už úplně zapomněla! Střelená nevadí, hlavně ne zlá :lol:
My jsme si s mužem už tyhle asociace na různé nositele zakázali, jinak bychom nevybrali žádné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4482
9.3.23 13:14

Roxana je jedno ze jmen, které když zazní, tak se mi vybaví pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
9.3.23 13:22

My žijeme v zahraničí, nejoblíbenější učitelka mého syna má jméno Roxanne. Jak pořád slýchám Roxan tohle, Roxan támhle, docela jsem si na to jméno zvykla :lol:. Je to moc prima paní, moc se líbí taky mě. S dětmi to tedy umí a zároveň je laskavá :D. Jinak se mi nelíbí ani jedno. Slýchám taky o holčičce Leonor a to jméno se mi líbí víc a víc :D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 13:42
@Paní.Norrisová píše:
Roxana je jedno ze jmen, které když zazní, tak se mi vybaví pes.

Jak říkám, to je vysoce individuální :D Dřív se tohle říkávalo o Nele a teď je republika zaplavená Nelinkama ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 13:50
@Capelucia píše:
My žijeme v zahraničí, nejoblíbenější učitelka mého syna má jméno Roxanne. Jak pořád slýchám Roxan tohle, Roxan támhle, docela jsem si na to jméno zvykla :lol:. Je to moc prima paní, moc se líbí taky mě. S dětmi to tedy umí a zároveň je laskavá :D. Jinak se mi nelíbí ani jedno. Slýchám taky o holčičce Leonor a to jméno se mi líbí víc a víc :D.

Roxanne byla chvíli na stole taky. Ale, drtivou část roku jsme v Česku a bude mít irské middle name (po babičce), tak jsem chtěla zvolit nějakou v Česku lépe vyslovitelnou variantu. Alespoň pro to křestní :D
A jak jsem psala výše, jedině na těhlech dvou se s mužem jakž takž shodnem ;)

• Citovat
  • Upravit
4482
9.3.23 13:56
@Anonymní píše:
Jak říkám, to je vysoce individuální :D Dřív se tohle říkávalo o Nele a teď je republika zaplavená Nelinkama ;)

No právě… :mrgreen:
Neříkám, že to nejsou hezká jména, ale vždy mi tam naskočí spíš ten pes. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí