Roxana nebo Helena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.23 14:04
@Paní.Norrisová píše:
No právě… :mrgreen:
Neříkám, že to nejsou hezká jména, ale vždy mi tam naskočí spíš ten pes. :D

Pes a ještě ta Oxana :lol: Je to boj, když máme v okolí hromadu smíšených párů a ty nejuniverzálnější jména jsou už dost přebraná 8o Ale tak aspoň jich pak nebude 5 ve třídě a bude snadno zapamatovatelná - ať už to bude Helena nebo Roxana.

• Citovat
  • Upravit
1214
9.3.23 14:24

Pokud budete zit i tady, Roxanu bych nedavala. Kazdemu tretimu cloveku se vybavi Roxana z Arabely a to neni zrovna fajn postava :) ackoliv herecky vykon Jaroslavy Kretschmerove asi dobry :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.3.23 14:25
@NEITIRI píše:
Helena. Ale škrtla bych to H na začátku a A na konci :mrgreen: Když se řekne Roxana vybaví se mi ta potrhlá osoba z Arabely II :))

Neee, sestou Eli na piskovisti uz neeee! :mrgreen: jinak jmeno je v pohode, ale fakt uz je jich moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
9.3.23 14:26
@p.Zv. píše:
Pokud budete zit i tady, Roxanu bych nedavala. Kazdemu tretimu cloveku se vybavi Roxana z Arabely a to neni zrovna fajn postava :) ackoliv herecky vykon Jaroslavy Kretschmerove asi dobry :palec: :mrgreen:

myslíš, že kdokoli mladší 30 let zná Arabelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.3.23 14:29
@stinga píše:
myslíš, že kdokoli mladší 30 let zná Arabelu?

To je mi asi jedno. Ale lidi starsich 30 let je zatim vetsina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
9.3.23 14:39

K neprechylenemu irskemu prijmeni se dle meho nazoru bude ryze ceske jmeno vyjimat jako pest na oko. Kdyz uz tak Roxanne a Helen, kdyz budou v Cechach, tak se jim bude stejne rikat ceskou variantou, ale napsane to vypada blbe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 14:40
@p.Zv. píše:
Neee, sestou Eli na piskovisti uz neeee! :mrgreen: jinak jmeno je v pohode, ale fakt uz je jich moc

Neboj, Elinek a Eminek máme v okolí hromadu - proto jsme je taky vyškrtli ze seznamu jako první :lol:
Sama mám mimořádně průměrné jméno, a pamatuju si, jak jsem ve škole nesnášela, že nás bylo vždycky ve třídě 4 a více.
Takže nepotřebujeme unikátní perlu s jedinečným jménem, ale když bude méně časté, je to jen plus :palec:
Když k tomu ještě připočtu, že máme s mužem absolutně rozdílný vkus na jména, jsem ještě za Helenu s Roxanou vděčná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
69
9.3.23 14:41

Helena. Oslovění Helen kdekoliv bez problému a komolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 14:45
@p.Zv. píše:
To je mi asi jedno. Ale lidi starsich 30 let je zatim vetsina.

Ale ona se s nima pravděpodobně nebude stýkat tolik jako je svými vrstevníky, kteří to už opravdu znát spíše nebudou.
Pamatuju si, jak k nám do práce nastoupila Anna Holubová a kolegyně 40+ se uchychtávaly, že jestli má co dočinění se Ženou za pultem. A já - jako porevoluční dítě - jsem nechápala, o čem to mluví.

• Citovat
  • Upravit
5624
9.3.23 14:48

Líbí se mi obě, jen k irskému příjmení bych dala spíš tvar Helen. Vždycky když tot jméno slyším vybaví se mi Helen of Troy, což není tak špatná asociace.
U Roxany si na Arabelu nevzpomenu, a to jsem z generace která na Arabele vyrostla. Roxana mi připomíná spíš značku Roxy, jejíž batohy a tak byly v době mé puberty velmi populární. Ale i tady bych šla spíš mezinározním spellingem Roxanne.
V každém případě jich nebude ve třídě 5 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 14:48
@Silverine247 píše:
K neprechylenemu irskemu prijmeni se dle meho nazoru bude ryze ceske jmeno vyjimat jako pest na oko. Kdyz uz tak Roxanne a Helen, kdyz budou v Cechach, tak se jim bude stejne rikat ceskou variantou, ale napsane to vypada blbe.

Proto jsme vybrali jména, která se užívají v Irsku i v tomto ženském tvaru. I když uznávám, že je to tam spíše raritní.

• Citovat
  • Upravit
4383
9.3.23 14:54

Raději Helena :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 14:54
@Gracetheworld píše:
Líbí se mi obě, jen k irskému příjmení bych dala spíš tvar Helen. Vždycky když tot jméno slyším vybaví se mi Helen of Troy, což není tak špatná asociace.
U Roxany si na Arabelu nevzpomenu, a to jsem z generace která na Arabele vyrostla. Roxana mi připomíná spíš značku Roxy, jejíž batohy a tak byly v době mé puberty velmi populární. Ale i tady bych šla spíš mezinározním spellingem Roxanne.
V každém případě jich nebude ve třídě 5 :-)

Helen by ale znělo skoro stejně jako její příjmení :lol:
Jinak mně se zase vybaví herečka Helena Bonham Carter :srdce:
Jinak Roxy mi spíš evokuje ten noční klub :D

• Citovat
  • Upravit
5624
9.3.23 15:10
@Anonymní píše:
Helen by ale znělo skoro stejně jako její příjmení :lol:
Jinak mně se zase vybaví herečka Helena Bonham Carter :srdce:
Jinak Roxy mi spíš evokuje ten noční klub :D

Tak v tom případě dejte tu Helenu. Fandím vám, za mě je to hezké a klasické jméno, které je i relativně mezinaárodní a umím si představit jak malou roztomilou Helenku, tak váženou dámu Helenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.3.23 17:07

Helena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie