Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:Mne je jmeno Helena libi, ma krasny vyznam i mytologii, libi se mi i k neprechylenemu prijmeni a rozumim tomu, ze chcete, aby to znelo vic zensky.
Proto jsme vybrali jména, která se užívají v Irsku i v tomto ženském tvaru. I když uznávám, že je to tam spíše raritní.
@Anonymní píše:
Helen by ale znělo skoro stejně jako její příjmení
Ale jestli Helen zni skoro jako jeji prijmeni, to by se mi taky docela libilo! Treba jako Roman Toman, Karel Orel (vymyslena jmena) - mne to zni dobre!
![]()
Roxana, Oxana, Rexona, Arabela a Tango pro Roxanu z Moulin Rouge. Roxi, Roxy, tak pojmenujte psa. Helen je hezke ![]()
@Anonymní píše:
Jak říkám, to je vysoce individuálníDřív se tohle říkávalo o Nele a teď je republika zaplavená Nelinkama
Mně se ta Nella zrovna líbí, i Helena. Roxana moc ne.
Mně se nelíbí ani jedno, ale když to musí být, tak dejte tu Helenu. Roxana je děs.
@Aletta80 píše:
Roxana, Oxana, Rexona, Arabela a Tango pro Roxanu z Moulin Rouge. Roxi, Roxy, tak pojmenujte psa. Helen je hezke
![]()
Nemám vůbec nic proti naším východním spolu-evropanům, ale to srovnávání s Oxanou se docela nabízí a to teda nic moc ![]()
@g.sandova píše:
Mně se ta Nella zrovna líbí, i Helena. Roxana moc ne.
Mně se taky jméno Nela líbí, ale od kamarádky, co je učitelka ve školce vím, že jich tam má hodně a i na hřišti je to samá Nelinka, Stellinka, Emička, Ellinka.
Chápu, že Roxana nesedne každému ![]()
K irskému příjmení bych dala klidně Helen, je to neobvyklé a líbí se mi to asi i víc než Helena, to mi zní tvrdě
.
@Adaneli píše:
K irskému příjmení bych dala klidně Helen, je to neobvyklé a líbí se mi to asi i víc než Helena, to mi zní tvrdě.
My právě chceme, ať to končí na -a, ať je na první pohled jasné, že jde o holčičku
Budeme žít převážně v Česku, bude tady chodit do školy, a je to přeci jen na první pohled jasnější ![]()
@Anonymní píše:
My právě chceme, ať to končí na -a, ať je na první pohled jasné, že jde o holčičkuBudeme žít převážně v Česku, bude tady chodit do školy, a je to přeci jen na první pohled jasnější
Mne se teda varianta Helen velice libi, ale vasim pohnutkam rozumim. Ono sice u jmena Helen je jasne, ze je to zenske jmeno, tam snad ani muzska varianta neexistuje, ale jednou jsem tady cetla diskuzi ohledne jmena Elinor a lide se ptali, jestli je to zenske nebo muzske jmeno. Od te doby uz jmenum jako Eleanor, Elen, Marlen tolik nefandim…
Helena se mi líbí moc. Není moc dávaná a za mě krásné vznešené jméno. Jednu znám a je stejná, jak to jméno. ![]()
@p.Zv. píše:
Mne se teda varianta Helen velice libi, ale vasim pohnutkam rozumim. Ono sice u jmena Helen je jasne, ze je to zenske jmeno, tam snad ani muzska varianta neexistuje, ale jednou jsem tady cetla diskuzi ohledne jmena Elinor a lide se ptali, jestli je to zenske nebo muzske jmeno. Od te doby uz jmenum jako Eleanor, Elen, Marlen tolik nefandim…
No, heleď, mně by to bylo taky jasný, a kdyby měla příjmení Smithová, tak s Helen určitě mít problém nebudu ![]()
Ale když holčičí jméno končí na -a, je to prostě bez diskuze. A když vezmu ještě v potaz, že průměrný věk učitelů je v Česku nějakých 45 let, bude to mít v životě zkrátka jednodušší ![]()
@bigl píše:
Helena se mi líbí moc. Není moc dávaná a za mě krásné vznešené jméno. Jednu znám a je stejná, jak to jméno.
Jé, to je krásný! Je pravda, že to se mi na tom jméně taky líbí - vždycky se mi vybaví nějaká šmrncovní dáma
A malá Helenka je taky roztomilý.
Roxana se mi zas líbí, že má říz ![]()
@Anonymní píše:
Dámy, zajímají mě vaše názory na tato jména
Dcera by měla dvojí občanství a část roku žijeme v cizině.
Jinak jména se nám líbí obě stejně
Helenu
@Anonymní píše:
Rákosníková opravdu neBude mít irské, nepřechýlené příjmení - tří slabičné, začínající na -s, končící na -n. Nechci ho tu říkat veřejně, proto i ten anonym.
Ale pana Rákosáka si může vzít ![]()
@Russet píše:
Ale pana Rákosáka si může vzít
To určitě může. A taky se může vdát a nechat si svoje příjmení, kdyby to pro ni bylo tak traumatizující ![]()