Rozárka - problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1060
9.10.16 20:08

Problém snad nebude, kdyby jsme někdy měli ještě dítě a byla to holka, tak o tomto jménu taky dost uvažujeme ;-) a nechápu že tady každý radí jméno nedávat, zakladatelka se ptala pouze zda nebude problém na matrice a ne zda jméno dávat nebo ne :nevim: přece si každý může dát jméno co uzná za vhodné ne? Zakladatelko, pokud jste rozhodnuti, jděte do toho a okolí neposlouchejte. Fandím vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
9.10.16 20:08

Já měla Rozárku křečka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
9.10.16 20:10
@luloinka píše:
Problém snad nebude, kdyby jsme někdy měli ještě dítě a byla to holka, tak o tomto jménu taky dost uvažujeme ;-) a nechápu že tady každý radí jméno nedávat, zakladatelka se ptala pouze zda nebude problém na matrice a ne zda jméno dávat nebo ne :nevim: přece si každý může dát jméno co uzná za vhodné ne? Zakladatelko, pokud jste rozhodnuti, jděte do toho a okolí neposlouchejte. Fandím vám.

To je taky fakt ;-) :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
9.10.16 20:11
@saui píše:
Mamky vy co máte Rozárky( ne Rozálie ani Rozárie) byl nějaky problem s jmenem na matrice nebo v porodnici?

Jsem stejného názoru jako holky. Kdysi jsem chtěla Vítka, ne Víta nebo Vítězslava, ale Vítka. Jenže pak jsem si uvědomila, že jednou bude dospělý a když se někde představí oficiálně jako Vítek, tak to bude trapný. Víte mu stejně nikdo neříká…Dej Rozárii, říkej jí třeba Kryšpíno, ale nekomplikuj jí život zdrobnělinou, která oficiálně zdrobnělinou není. A ano jsou jména, která jsou oficiálně zdrobnělá, například Doubravka, ale ta jména jsou tak daná odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27847
9.10.16 20:13
@Seren píše:
Nemůžu si pomoct, ale tahle varianta jména mi připadá vhodná třeba na uklízečku. Nic proti nim. Každý, kdo si vydělává poctivě, si zaslouží úctu. Ale na dospělou ženu, která má společností přece jen o něco víc respektované povolání, se dle mého názoru vůbec nehodí.

bože to je názor, takže podle tebe by měli lidi mít zaměstnání podle jména??? Jak pak by se měla třeba jmenovat doktorka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.10.16 20:17

Já bych dala taky tu variantu jména Rozálie, a říkala bych Rozárka.. Jako Marie a Maruška..
Taky by bylo fakt blbé, kdyby to byla jenom Maruška…
A příkláním se, že potom po 10 roku- už puberta asi by byl problém..
Je to fakt pěkné pro malou holčičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.10.16 20:22
@Netopirek píše:
V dnešní době si pod Liduškou, Štěpánkou, Eliškou… představí malou, drobnou, holčičku. Takže když je pak mohutnější, tak to lidem moc nepasuje

Já teda nadváhu nemám, ale všude se představovat jako Gábinka bych fakt nechtěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.10.16 20:22

@luloinka jenomže asi tady nikdo neradí jméno nedávat, jenom ne v této varinatě a myslím, že to ani nepůjde..
Protože to by mohl někdo přijít a zapsat jméno jako Mirek.. Honzík… :nevim:
Myslím si, že se zapisují jména jenom v základním tvaru..Miroslav, Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.10.16 20:25

@Janasas a co takovej Mirek Topolánek :) ještě že mu nedali Mireček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
9.10.16 20:26

@Janasas už tu někdo psal na první stránce, že v ČR je několik nositelek tohoto jména, přesně tvar Rozárka. A Mirků taky pár je ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.10.16 20:26
@Online píše: Šedesátiletá Rozárka ještě dobrý, ale představte si paní kolem 30 jak se jde ucházet o pracovní místo. A bude se představovat jako Rozárka, mně se to zdá příliš dětinské. Ale věc názoru. Pokud se Vám líbí, tak není co řešit
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
9.10.16 20:42

Dala bych Rozálie/Rozárie. Rozárka jí můžete říkat vy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.10.16 20:52

Já to tak mám, že nemusím jména, které dá kazdy druhy, které jsou všude.
Rozálie se mi líbí neni tak ohrana, ale Rozárka v občance by se mi nelibila teda vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25341
9.10.16 21:15

Byť se na to neptáš, tak souhlasím s většinou a přikláním se k variantě Rozálie do RL a říkat jí můžete pak jak chcete a sama si pak určí, jak se bude představovat.
Jinak jméno pěkné.
To je jak kdyby Viktorie chtěla mít v RL Viktorka… apod., to se fakt na mladou paní např. na pracovním pohovoru nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9460
9.10.16 21:23
@Online píše:
Je fakt, že dřív bylo normální dávat zdrobněliny - Liduška, Štěpánka, Jindřiška.. akorát dnes to zase není in. Těžko říct co bude normální za 50 let. Já si neumím představit ani 50 ti letou Sofii nebo Nelu.

Štěpánka a Jindřiška nejsou zdrobněliny, je to jenom přechýlené jméno z klučičího na holčičí. Ty mi neva. Rozárka je tedy úlet, jinak proti ulítlým jménům nic nemám, ale taková Petruška, nebo Rozárka - inu, musely by být v dospělosti echt neženské (to ta Petruška, kterou mám na mysli zrovna je), přísné, s přebujelou logickou stránkou osobnosti, aby se to nějak přebilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze