Rozárka - problém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
9.10.16 19:00

Rozárka problém?

Mamky vy co máte Rozárky( ne Rozálie ani Rozárie) byl nějaky problem s jmenem na matrice nebo v porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
9.10.16 19:30

V ČR je 159 Rozárek, tak by to snad problém být neměl. Ale ještě to promyslete. Umíte si představit šedesátiletou Rozárku? Bude to působit hodně komicky. A co když bude mít 10 kg nadváhu? Obecně mi zdrobněliny jmen nepřipadají vhodné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.10.16 19:33

Šedesátiletá Rozárka ještě dobrý, ale představte si paní kolem 30 jak se jde ucházet o pracovní místo. A bude se představovat jako Rozárka, mně se to zdá příliš dětinské. Ale věc názoru. Pokud se Vám líbí, tak není co řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.10.16 19:36
@Online píše: Šedesátiletá Rozárka ještě dobrý, ale představte si paní kolem 30 jak se jde ucházet o pracovní místo. A bude se představovat jako Rozárka, mně se to zdá příliš dětinské. Ale věc názoru. Pokud se Vám líbí, tak není co řešit
:pankac: problem to nebude, ale je to strasbne. Holcicka nebude ditetem navzdy. Uz vidim 20 letou punkerku Rozarku :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
9.10.16 19:43

Nemůžu si pomoct, ale tahle varianta jména mi připadá vhodná třeba na uklízečku. Nic proti nim. Každý, kdo si vydělává poctivě, si zaslouží úctu. Ale na dospělou ženu, která má společností přece jen o něco víc respektované povolání, se dle mého názoru vůbec nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
9.10.16 19:50

Moje babicka Rozarka byla a uklizecka nebyla, nikdy si na jmeno nestezovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.10.16 19:51

Na matrice problém nebude. Ale aby holčička neměla problémy v budoucnosti. Já znám 100kg Štěpánku a moc se v tom necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.10.16 19:53

To fakt chcete své dceři udělat? Dokážete si sami představit, že kamkoliv přijdete je představíte já jsem Rozárka 8o Přimlouvám se za ní, nedělejte jí to. Jinak k dotazu porodnice je jedno z mála míst, kde s tím problém mít nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.10.16 19:55

Je fakt, že dřív bylo normální dávat zdrobněliny - Liduška, Štěpánka, Jindřiška.. akorát dnes to zase není in. Těžko říct co bude normální za 50 let. Já si neumím představit ani 50 ti letou Sofii nebo Nelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
9.10.16 19:55

Chudák holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
9.10.16 20:03

Rozálie je pěkné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.10.16 20:03

Jít by to mělo, proč ne, ale jako většina ostatních bych si to ještě rozmyslela, je to hezký pro holčičku tak do 10 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.10.16 20:04
@Online píše:
Je fakt, že dřív bylo normální dávat zdrobněliny - Liduška, Štěpánka, Jindřiška.. akorát dnes to zase není in. Těžko říct co bude normální za 50 let. Já si neumím představit ani 50 ti letou Sofii nebo Nelu.

V dnešní době si pod Liduškou, Štěpánkou, Eliškou… představí malou, drobnou, holčičku. Takže když je pak mohutnější, tak to lidem moc nepasuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
9.10.16 20:05

Lindaa93

Já bych napsala do RL normal Rozarie. Rozarka/o ji můžete říkat vždycky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.10.16 20:08

Problém snad nebude, kdyby jsme někdy měli ještě dítě a byla to holka, tak o tomto jménu taky dost uvažujeme ;-) a nechápu že tady každý radí jméno nedávat, zakladatelka se ptala pouze zda nebude problém na matrice a ne zda jméno dávat nebo ne :nevim: přece si každý může dát jméno co uzná za vhodné ne? Zakladatelko, pokud jste rozhodnuti, jděte do toho a okolí neposlouchejte. Fandím vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze