Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jste to vzali hopem. Čekáte druhé dítě ani ne rok po prvním a přítel už jde jinam. To jste se stihli rozejít kdy, když jsi chvilku těhotná?
@Serpentini rozešel se se mnou na Velikonoce. Já zjistila jsem se těhotná dva dny po tom. Volala jsem na gyndu a sestřička si to počítala a zjistila že jsem ve druhém měsíci.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky.
Jsou tu nějaké maminky které měly roční dítě a zjistily že jsou znovu těhotné?
Popřípadně jak jste to zvládli?
Mě to teď také čeká, dceři je za měsíc rok a já jsem ve druhém měsíci. Dost se bojím jak to budu zvládat a také se bojím toho jestli pak miminko dcera přijme.
A aby toho nebylo málo tak budu na děti sama protože se se mnou rozešel přítel protože to prý chce zkusit jinde
Uživíš sebe a dvě děti? Pokud ano, tak to dáš. Pokud neuživíš, tak je jasná volba. Druhé si nenechat.
Evidentně je druhé dítě neplánované, tak fakt nechápu proč ses nechránila. Jo a prosímtě. Pohádky o selhání antikoncepce vynech ![]()
@Šmoulice antikoncepci neužívám vůbec ![]()
A navíc jsem se jen ptala jak jste zvládli dvě děti tak nechápu proč máte hned potřebu ostatní poučovat co dělat a co nedělat ![]()
Já se ptala slušně a proto bych něco „takového“ čekala i od ostatních ![]()
Ovšem pokud si užíváte nadávání ostatním prosím klidně to sem napište ![]()
Pac a pusu ![]()
Jestli máš Facebook přidej se do skupinky. Skorodvojčata jistě tam najdeš spoustu tipů rád a zkušenosti…já mám děti 16m od sebe a i když jsem na ně většinu času sama tak chlapa mám..jen je často v práci…
@Anonymní píše:
@Šmoulice antikoncepci neužívám vůbec
A navíc jsem se jen ptala jak jste zvládli dvě děti tak nechápu proč máte hned potřebu ostatní poučovat co dělat a co nedělat
Já se ptala slušně a proto bych něco „takového“ čekala i od ostatních
Ovšem pokud si užíváte nadávání ostatním prosím klidně to sem napište
Pac a pusu
Tak je asi na čase začít nějakou antikoncepci používat, ne? ![]()
A co chceš jako radit? Tady není co radit, ani o čem diskutovat. Pokud si druhý děcko necháš, tak to prostě zvládnout budeš muset.
A může ti být úplně jedno, jak to zvládají jiné. Protože neznamená, že když ony to zvládají, ty budeš taky. Nikdo ti nenadává. Jen je to názor, který tady číst evidentně nechceš.
Tak pac a pusu
A nezapomeň na tu antikoncepci. Ať za chvíli neřešíš to samé. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím maminky.
Mě to teď také čeká, dceři je za měsíc rok a já jsem ve druhém měsíci. Dost se bojím jak to budu zvládat a také se bojím toho jestli pak miminko dcera přijme.
A aby toho nebylo málo tak budu na děti sama protože se se mnou rozešel přítel protože to prý chce zkusit jinde
A zvládneš to finančně? Vím, že vše není o penězích, ale precejen uživit jedno dítě a dvě děti je docela rozdíl (Vem si třeba jenom pleny, budeš možná kupovat pro obě a ono to není pár korun a o jídle ani nemluvim)…notabene když jsou takhle blízko u sebe. Máš aspoň vlastní bydlení? ![]()
Určitě to zvládnout jde, ovšem nečekej procházku růžovým sadem. Já jsem třeba v době kdy malé byl rok o druhém dítěti vůbec nepřemýšlela a fakt jsme dávali bacha aby se nestalo.
Máš aspoň pomoc v rodině? Někoho kdo by ti pohladal atd…
Držím palce ![]()
@Perníček22 mám svůj byt, co se týče pomocí od rodiny tak tu mám k dispozici také, jsem si vědoma toho že ne vždy mi budou moci pomocí ale co se týče hlídání tak s tím nemají problém když budou mít čas. Co se týče peněz tak nás čeká jednání kvůli alimentům. Jinak jsem si vědoma i toho že to nebude zrovna nejlehčí ale na potrat jsem jít nechtěla i když to bylo neplánované.
Každopádně moc děkuji za odpověď
@Šmoulice nechci radit jen mě prostě zajímalo jak to měli jiné mamky.
A s prominutím opravdu nejsem tak blbá jak to asi podle některých vypadá takže je mi jasné že když to někdo zvládal já to třeba zvládat nebudu. ![]()
Přijde mi neskutečně drzé někomu nevyžádaně říkat, ať bere antikoncepci
Já třeba chápu, proč se zakladatelka ptá. Třeba kvůli povzbuzení, že v tom není jediná takhle, že víc lidí to tak má a třeba to zvládají..
Mám děti ještě blíž od sebe, rok a čtvrt, ale nejsem na ně sama, mám manžela a ten se zapojuje. Za mě je to ze začátku celkem v pohodě, horší to je jak to druhý začíná chodit a to první ještě nemá pořádně rozum, takže je docela sranda je uhlídat, aby si něco neudělali nebo tak. Prostě 2 batolata.
@Ledová káva děkuji ![]()
Dcera je vývojově docela „napřed“ takže začala chodit na 11 měsíci.
Příspěvek upraven 20.04.23 v 16:37
Hmm. Takže další „samoživitelka“, která sice nebere antikoncepci, ale o příspěvky jistě žádat bude, i když tady se dává pozor, aby to nezmínila.
Když jsi rozhodnuta, tak to budeš muset zvládnout. Děti nebudou mít vše, ale ony si zvyknou. Jen ty finance budou těžké, svoje plíny, dvakrát kojenecká strava, dvoje děti na základní i střední škole…Ty musíš vědět, do jakého povolání se bude s vracet a jak to utáhneš. Hodně štěstí ![]()
Pan otec to chce zkusit jinde! Tak ho hlavně o svém těhotenství informuj a zadej alimenty. O chlapa co odejde od těhotné bude určitě rvačka.
Zdravím maminky.