Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Může to být i uložením placenty, možná jsi v prvním těhotenství měla placentu vzadu, čili mimčo nemělo žádnou překážku. Teď máš třeba placentu vepředu a ta tlumí kopance.
Já to měla podobně jako ty, první pohyby (ale fakt jen šimrání), jsem cítila až po ultrazvuku ve 20tt (na tom ultrazvuku jsem ještě říkala, že pořád nic), přitom u prvního prcka už někdy v 15tt…
Oba jsou to kluci, první byl, narozdíl od druhýho, klidný mimčo, ale teď to dohání
Druhej první dva měsíce v podstatě prořval
ale teď je to sluníčko a je takovej línější… ![]()
Já když měla placentu vepředu,tak jsem cítila pohyby víc než u prvního těhu,kdy byla vzadu
Každé těhu je jiné,tak se neboj,určitě to bude o.k.Zmin se o tom mudrovi.Třeba je miminko prostě jen línější ![]()
U prvního jsem měla placentu vzadu a pohyby jsem cítila něco málo po 20tt, teď mám placentu vpředu a pohyby cítím od 12tt, ale v okolí placenty vůbec a to ani teď ve 37tt.
já jsem u druhého cítila jednak míň a taky i později, bylo to uložením placenty. U prvního byla dole, u druhého vepředu.
Přesně to samý jsem řešila před pár týdny taky. U prvního jsem cítila pohyby už v 16.TT a v 19 TT mám poznámku v zápisníku, že už je cítí i manžel. Jo a měla jsem placentu na přední stěně. No a teď u druhého jsem byla jako na trní, prtože jsem strááášně dlouho skoro nic necítila a to jsem už věděla, že mám placentu na zadní stěně, takže byl předpoklad, že to ucítím mnohem dřív. Byla jsem hotová strachy. Ale teď v 22TT už pohyby cítím celkem obstojně, i když teprve poslední dva tři dny zpátky je začínám cítit i přes přiloženou ruku. Takže neboj, je to určitě v pořádku. Jo a mmch. taky teď čekám nejspíš holčičku.
já u prvního těhu začala cítit v 18tt(placenta vepředu), druhé těhu v 16tt(placenta vepředu), třetí těhu v 18tt(placenta vzadu). Takže každé těhu je jiné…
Muze to byt i trochu min akcni miminko, nic si z toh nedelej:)
tak u prvniho tehu jsem citila od 19 tt ted v druhem jsem ucitila uz v 15tt ale od te doby nic ted ksem 19tt. pokazde placenta na predni strane.
Ahoj holky
, u prvního chlapečka jsem cítila pohyby asi až kolem 21.tt. Nyní čekáme holčičku a první ťukání jsem zaznamenala již ve 13.tt. Jen maličko a párkrát, pak asi 3týdny nic
,to už jsem myslela , že se něco stalo…Ale na utz mě doktor ujistil ,že
bije o 106
. Poctivé vrtění cítím od 18.tt.Nyní jsem ve 20.tt a žabka se hýbe snad pořád
Hodně jsem skrze tu odmluku, kdy jsem malou necítila, četla „chytré knihy“.Opravdu záleží na poloze placenty a také třeba na množství podkožního tuku maminky nebo na množství plodové vody. Určitě bych se na tvém místě pro jistotu zeptala doktora, nejlepší je stejně názor odborníka na tu konkrétní situaci té konkrétní maminky.Ale neboj , všechno bude v pořádku, prostě to maličké nebude fotbalista
no,bóóóže
![]()
Ahoj, máte některá zkušenost s tím, že jste ve druhém těhu cítila pohyby mnohem později než v prvním těhu?
v prvním těhotenství jsem cítila pohyby od 16tt a v 19tt už i rukou přes bříško a dost intenzivní.
teď jsem v 19tt pohyby vlastně skoro vůbec necítím, před 2 týdny slabounké, od té doby skoro nic, přijde mi že jednou za den mě žďuchne, ale hoodně slabě, že to ani nevim jistě..
přitom se říká, že při druhém těhu jdou cítit dříve, tak bych je od toho 16 už očekávala a už jsem z toho nervní
může to být třeba pohlavím? že jsou holčičky línější?