Zuby a bolest - těhotenství

1147
28.3.12 09:57

Zuby a bolest

Ahoj holky, dneska sem byla u zubare ,protoze me strasne chytl zub,ale odesla jsem od nej s tim, ze rentgen delat nesmi, a jelikoz mi jeden zub potrebuje vytrhnout, respektive co z nej zbylo, tak musim jeste tak mesic ,dva pockat a az potom se mi ulevi..Jsem v 8tt , nevedela jsem, ze je takovy problem vytrhnout zub, navic me boli cela huba a nemuzu ani zadne leky, s paralenem to nechci nejak prehanet a vic asi nesmim…jake vy mate zkusenosti se zuby a zubari v tehotenstvi? Je nejake kloktadlo cokoli co bych mohla, aby se mi ulevilo od bolesti? diky za infa..hezky den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
28.3.12 10:01

Ja si delala odvar z hrebicku. Vyvaris to koreni ve vode a vlaznym odvarem si sprudlujes v puse na bolavem miste. Znecitlivuje to… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
28.3.12 10:01

no vidis to, sestricka mi neco takovyho rikala :))diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
28.3.12 10:20

Ahoj,
taky jsem měla v druhém těhu ze zubama veeeliký problém(je pravda,že je mám v šíleném stavu) :( .Když mi pan doktor trhal první,tak jsem byla v cca 7tt a pak další v 9tt a poslední tři mi trhal někdy okolo 12tt.Injekce mi dal polovičky a co se týká ibalginu tak mi řekl aď si vezmu půlku kdyby to hodně bolelo

• Citovat
  • Upravit
1147
28.3.12 10:31

tak ak nechapu proc mi ten zub nemohl dneska normalne vytrhnout a nechava me cekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
28.3.12 10:33

To nechápu.Mě říkal zubák,že bolest je pro to malé daleko horší než ta injekce nehledě na to,že se může do zubu dostat zánět a pak by to mohlo mít ošklivé následky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1147
28.3.12 10:50
:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.3.12 11:18
@74paja píše:
Ja si delala odvar z hrebicku. Vyvaris to koreni ve vode a vlaznym odvarem si sprudlujes v puse na bolavem miste. Znecitlivuje to… :palec:

Mohu jen doporučit!! Výborná věc..hodně to pomůže a uleví se ti :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanška
28.3.12 11:38

Mě také bolel zub tak dlouho léčil a stejně mě ho museli na pohotovosti vytrhnout.Ohromná uleva.

• Citovat
  • Upravit
31287
28.3.12 11:54

mě v těhotenství trhali zuby tři…no ale já byla v nějakém 30TT…
ale jak píše muffinka, bolest a tím pádem i tvůj stres je pro dítě určitě horší, než umrtvovačka, která je navíc lokální…však kdyby sis třeba rozřízla ruku, tak ti to taky umrtví a zašijou a nenechají to „čekat“ do druhého trimestru…
a bolavý zub navíc hrozí zánětem a to je pro mimi blbý… :roll:

tak leda si nehrát na hrdinku před lékařem a přijít tam za pár dní s tím, že to bolí že nemůžeš spát, jíst nic a bolí tě to až do kosti, prostě to kdyžtak ještě přifilmovat (protože ono by to beztak přišlo, zub sám jen tak bolet nepřestane) a pak už s tím něco udělat musí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
28.3.12 11:57

ja nevim proc mi ho nemohl vyrvat rovnou…se mi ulevil, mam tam diru jak do…:) a akorat me to boli jak se mi tam zanasi jidlo,protoze tam se kartackem nedostanu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
28.3.12 14:04

On ti ho nechal otevřený? 8o

• Citovat
  • Upravit
70
28.3.12 14:05

Já mám otevřený zub od počátku těhu. Koupila jsem si na bolest nějaký prášky, ale nemůžu si vybavit jak se jmenovaly. Bylo to ........ Novum, ale panadol to asi nebyl, protože to stálo kolem 70,– a panadol je levnější. Byla na to reklama, že to zabírá do 5 min. a fakt mi to pomohlo. Dr. mi ho taky trhat nechce a je to fakt nepříjemný kousat tak dlouho na jedné straně. Každopádně Ti ještě doporučím čistit to klasickým kysličníkem. Dej na vatičku nebo vatovou tyčinku a nech to vyšumět a dávej si tam vatu, ať Ti tam nejde jídlo. Mně jak ho zadělá, tak to strašně bolí. Mám tam zánět, přeléčil se, ale je tam opět, tak chodím jednou za 3 týdny na vyčištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
28.3.12 14:07

jj , mne se pulka ulomila,ale je to ve stadiu kdy uz nejde zadelat plombou,ale bohzel vytrhnout, mam zaneseny kanalky od zbytku jidla, tam se nedostanu kartackem, proto me to tak obcas boli..takze mi to vytrhne,ale az az mesic, dva..mam to ted pry prezit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.3.12 14:11

Mě zubařka doporučila pít šalvěj kvůli dásním…obnažují se mi krčky a prý by mi to ted v těhotenství nemohla umrtvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí