Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás tu. Chtěla jsem se zeptat zkušených… Beru HA, zatím se o mimi nepokoušíme.. Jenže minulý týden jsme měli s partnerem pohlavní styk večer (v 21hod beru tabletku) no a já ji nevzala ten večer, ale až druhý den ráno (cca po 13ti hodinách). Asi po dvou dnesch mě začala bolet prsa, což se mi nestává ani před menstruací, vůbec… Trošku mě to vylekalo.. K tomu mě týdne před tím začal jako kdyby začínat močák, ale nakonec v pohodě. Pak ten styk, bolest prsou a pak mě začalo začalo píchat v boku, pobolívat v podbřišku (přičítala jsem močáku) pocity jako když se vám v břichu pořád něco děje.. Myslela jsem, že to může pořád souviset s tím močákem, ale dneska (v podstatě týden 8. den od pohl. styku mě jako kdyby bolí v bocích jako při menses no ale co, náhle jsem včera začala špinit… Nejsem nijak ve stresu, takže tím to asi nebude a do konce platíčka mám ještě 7 tabletek.. Tu tabletku co jsem nevzala tak byla v prvním týdnu platíčka. Myslíte, že by to mohla být taková náhoda a já bych mohla být těhotná?? Miminko by nám nevadilo, kdyby se stalo, byli bychom rádi, ale zatím jsme to neplánovali…
Tohle je můj příspěvek z minulého týdne… Zítra nebo pozítří bych měla dostat MS, tak jsem zvědavá.. Jinak poletím pro test… Jne jsem se chtěla zeptat, jestli myslíte, že je možné, abych těhotná byla? ![]()
No myslím že to možný je, ale uvidíš po testu, jinak bych ho zkusila tak jako tak, menstruace se může dostavit a můžeš být i těhotná…
Je to dost nepravděpodobný, protože ta jedna pilulka by neměla vadit a pokus sis ji pak ihned vzala, tak by to mělo být v pohodě, ale stát se muže všechno ![]()
Nemyslím, že je nějaká velká šance na to, že by to bylo těhotenství, ono, pokud se vezme tableta do 12h, tak se nic neděje… a musí tam být nějaký rozptyl, neb každá vážíme jinak.
Na druhou stranu, podle toho co píšeš, bych si netroufla tvrdit, že nejsi nijak ve stresu, protože příznaky těhotenství máš vsugerované naprosto předpisové ![]()
jestli to beres takhle svedomite kazdej den v 9…tak myslim ze spis ne…jestli te boli mocak a bricho a spinis..tak bych to videla na jinej problem.
Popravdě? Podvědomí ti pracuje jak divý… Po dvou dnech bolení prsou? Embryo se zahnizďuje po 3-7dnech. Aby bylo co se zahnizďovat, tak musí dozrát folikul, prasknout a z něj vypadne vejce… To zkrátka časově nestíháš
Jediná možnost by byla, kdybys prášky brala nepravidelně už dřív nebo něco snížilo jejich účinnost, to by muselo být aspoň tak týden až dva před domělou ovulací.
Opravdu to takto rychle nefunguje, spíš si jsi vědoma, že jsi vzala prášek později. Po tom pozdějším braní jste se pak chránili nějak jinak? Protože to opravdu mohlo snížit hladinu hormonů natolik, že mohlo začít dozrávat vajíčko…
Myslím, že je velmi nízká pravděpodobnost. Já jsem takhle zapomínala běžně, někdy i 24 hodin a v poho. Prášek by se měl vzít do 12 hodin a to vůbec nic nehrozí. Myslím, že hodina navíc už nehraje roli. Navíc příznaky 2 dny po styku jsou moc brzy. Vajíčko se uhnizďuje teprve kolem 7. dne a pak se teprve uvolňuje hcg, které ti vyvolá těhu příznaky. Takže to spíše bude podvědomé.
Moc vám děkuju za příspěvky… Popravdě mi to právě taky přijde divné.. To bolení prsou je fakt divné ![]()
Jinak si myslím, že to pobolívání v podbřišku souviselo s tím močákem.. Ale není mi jasné to špinění-které bylo jen tak hoodně lehce, a jen dva dny.. Jen prostě skvrna na kalhotkách a taková tmavší než běžně, ale ne vyloženě tmavá jako třeba začátek MS.. Každopádně teď je mi uplně ok
Včera jsem dobrala platíčko, tak počkám do čtvrtka a zkusím test.. Já sem takový plašan ![]()
@Gladys Pak asi týden nic nebylo.. takže to by mělo být ok.
Na jednu stranu bych mimi „chtěla“, už mě berou mateřské pudy, ale na druhou doufám, že nejsem těhu, protože mě teď čekají státnice a mimi ještě nezkoušíme, protože na to ještě není ten pravý čas. Každopádně kdyby se stalo, tak by nám t s partnerem nevadilo.. Osud by to vyřešil za nás…
@Pepis to špinění mohlo být protože klesla hladina hormonů, jako když bys udělala pauzu na ms, ale vzápětí jsi to přebila dalšími prášky, tak se nerozjela. Já brala jeden čas jeanine a tam šlo brát tři platíčka v kuse a pak udělat pauzu a ke konci to občas ty hormony „neudrželi“ a špinila jsem
@Gladys píše:
@Pepis to špinění mohlo být protože klesla hladina hormonů, jako když bys udělala pauzu na ms, ale vzápětí jsi to přebila dalšími prášky, tak se nerozjela. Já brala jeden čas jeanine a tam šlo brát tři platíčka v kuse a pak udělat pauzu a ke konci to občas ty hormony „neudrželi“ a špinila jsem
No ta hladina hormonů-to zní logicky, ale to by bylo asi hned druhý den, ne až za týden..? Já beru taky v kuse, často i minimálně 3 platíčka a se špiněním problémy nemívám.. Toto bylo druhé..
A ty dostaneš ms hned jak uděláš pauzu? Já to dostávala tak 4-5dnů po vysazení prášků, když jsem brala klasicky
Ono než se ta sliznice začne odlučovat, tak to trvá, obzvlášť pokud se ta hladina zase zvedne.
@Gladys
Beru večer, takže v podstatě nevemu dvě tabletky a odpo je to „doma“