Rozdílná délka chodidla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
17.6.14 16:38

Rozdílná délka chodidla

Ahojte všichni. Chci se zeptat jestli jste se potýkali se stejným problémem jako ode dneška my. Dnes jsem byla dceři (3,5roku) kupovat sandálky a s paní prodavačkou jsme zjistily, že má dcera pravou nožku o 1cm větší :? Takže jedna botka její ok a druhá větší :( U sandálek je to asi jedno, když nepočítám vzhledový efekt, tam se to stáhne pásky, ale co až přijde doba zavřených botek???! Ona teda teď nosí i tenisky a nepřijde mi, že by ji padaly, ale má v nich ortopedické vložky, tak to možná asi drží a taky už ji budou asi akorát. Prý existují nějaké patové vložky pro tyto případy pro dospělé, je to i pro děti? A teď hlavní otázka :) Jaká je pravděpodobnost, že ji noha doroste/nedoroste na stejnou délku jako ta druhá? :nevim: Mamčiné známé nedorostla a má teď velké problémy když nakupuje boty. Moc díky za jakékoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31379
17.6.14 16:42

@Beckys nemůžu naprosto říct, jak je to u dětí (1cm u tříleťáka mi přijde teda dost)…jen že sama mám tentýž problém, ale vlastně bych to problémem ani nenazvala. Prostě pravou nohu mám 37/38 (podle značky bot) a levou pak 38/39. Nijak mě to neomezuje, nosím jakékoli boty-fakt je, že nejsem lodičkový typ, ale samozřejmě taky společenské boty vlastním a ani tam to nějak zvlášť nepociťuju. Zkrátka nemůžu kupovat boty po netu, musím vždy zkoušet, kupovat kožené (ty se přece jen podle nohy trochu vytvarujou), našla jsem si značku, která mi sedí v podstatě v jakémkoli střihu (Rieker) a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
17.6.14 16:47

Taky nevím, já mám jednu 42/43 a druhou 41/42…což je teprv zážitek :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.6.14 16:48

Tyjo tak u 3 leťáka je to dost :think: nemá náhodou zborcenou klenbu na 1 noze? já právě jo, a to mi dělá ten rozdíl, levou nohu mám takovou „rozpláclejší“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Klid, v tomhle věku dětem roste noha stále ještě dost skokově, přijde mi velmi pravděpodobné, že menší nožička do podzimu poporoste víc než ta velká a pokud ji nedohoní, alespoň stáhne ten rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361

My máme rozdíl asi 0,5 cm, taky jsem se nejdřív vyděsila. Prostě jednu botu musí mít větší, jinak se to bohužel udelat nedá. Ale 1 cm už mi přijde docela dost. Radila ses s doktorkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
17.6.14 16:49

@Teruna000 no to věřím :lol:

si zas říkám-určitě nám ta noha takhle nevyrostla ve dvaceti, nejspíš jsme to měly už jako děti (nebo minimálně v pubertě nejpozději), ale fakt si na žádný problémy s kupováním bot nevzpomínám. Ani vlastně nevím, kdy jsem si uvědomila, že mi pravá vždycky čvachtá, zatímco levá je mi akorát nebo že levá je dost těsná a pravá sedí hezky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.6.14 17:00

Ahoj my taky mame jednu nohu o cislo vetsi a druhou mensi, v plnych botech se to ztrati, ale v tech sandalkach to jde fakt videt :D uz jsem se pri nakupu tesila, ze jsme chytli posledni cislo zlevnenych adidasek dokud jsem neobula male i druhou nohu..nenapadlo me ze by mohl byt i nejaky zdrav. problem, az s necim pujdeme k dr, zminim se ji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
17.6.14 17:27
@Lella píše:
My máme rozdíl asi 0,5 cm, taky jsem se nejdřív vyděsila. Prostě jednu botu musí mít větší, jinak se to bohužel udelat nedá. Ale 1 cm už mi přijde docela dost. Radila ses s doktorkou?

Ahoj. Ještě neradila, ale asi se jí zeptám. Nebo možná spíš brnknu na ortopedii, kde jsem na jaře s malou byla. Taky mi to přijde fakt dost ten 1cm :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
17.6.14 17:29
@slavuska1 píše:
Tyjo tak u 3 leťáka je to dost :think: nemá náhodou zborcenou klenbu na 1 noze? já právě jo, a to mi dělá ten rozdíl, levou nohu mám takovou „rozpláclejší“

Ahoj. No nosí oropedické vložky na držení klenby, tak je to možné. Jak už jsem psala Lella, zavolám oropedičce a pozeptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
17.6.14 17:34

Všem moc díky za reakce, tak uvidíme jak té naší Lady nožka doroste či nedoroste :) Každopádně teď už vím proč asi chudera malá tak často zakopává jestli má jednu botu o skoro 2cm větší když musí mít na té větší noze nadměrek 1cm. Mně se to už na jaře zdálo když jsem ji zkoušela boty v obchodě sama bez prodavačky, že je jedna větší, ale říkala jsem si že to je tím, že neposedí a tak tam různě tu nohu křiví. Teď už vím, že to nebyla haluz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
17.6.14 20:30

Moje 20 mesicni dcera ma jednu vetsi cca o 5-7mm, a resim to na doma a ted i na ven sandalkami s otevrenou spickou - nemusi tam mit tak velky nadmerek, proste tu vetsi nozicku ma skoro az dopredu (a kdyby o milimetr koukala, tak to taky nevadi, narozdil od uzavrenych, kde by si nicila prsty) ;) a taky mi v cełorockach prijde, ze zakopava, chudatko :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
17.6.14 20:54

Jojo Aliik, já ji právě taky koupila sandálky s otevřenou špičkou právě z těchto důvodů :lol: Tak snad se to do podzimu trošku srovná :think: Ještě jednou jsem ji teď večer přeměřila nožku a vyšlo mi, že teda nemá celej centimetr, ale „jen cca 7mm“ navíc jsem koukala na ty její prstíky a zjistila jsem, že má i delší palec na té pravé :roll: Není to teda celých těch 7, ale i tak… :? No je to takové celé neveselé :nevim: hlavně ale, že je krom dalších pár prkotin jinak zdravá :D :hug: Může být i hůř :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
31.7.15 20:22

Ahoj-já před měsícem zjistila to samé. Chtěli jsme koupit botky a jedna jí pořád sklouzávala z nohy a druhá jí tlačila, tka jsem to změřila zvlášť a jednu má 37/38 a druhou 36/37. Nikdy dřív jsem si toho nevšimla. Je jí 9 let. Chci se zeptat, protože koukám, že příspěvky jsou staré už rok, tak jestli se jí to nějak srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.8.15 20:54

@leila Ahoj, byla jsem na dovče, tak to čtu až teď.
Jojo už se to malé srovnalo víceméně. Pořád má teda tu jednu nožku větší, ale už to jsou asi jen 3mm, což se dá :lol: Tak uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, jestli se to dorovná nebo zase rozhodí. Každopádně letošní léto nosí stejné sandále jako měla loni -ty při jejichž koupi jsem to zjistila a zakládala tuto diskuzi :lol: :pankac: :mrgreen: Právě že ji moc ta větší nožka nevyrostla spíš se srovnal ten rozdíl. Tak snad se vám to taky brzy srovná :think: Hlavně na tu zimu, kdy člověk musí fakt kupovat větší botky, aby chudina nezakopávala při tom rozdílu, co by měla na té menší nožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí