Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes jsem byla poprvé na UTZ. Podle menstruace bych měla být 6+3TT, ale podle UTZ jsem teprve 5+5TT. Dr. říkal že zatím nevidí plod a objednal mě až za 3 týdny. Za tak dlouho se z toho čekání zblázním. Máte někdo podobnou zkušenost?
Výpočet podle menstruace je opravdu nepřesný. Když už, tak přesnější je podle ovulace. Takže bych věřila UTZ. Jinak pokud jsi 5+5, tak na srdíčko je brzo. U mě hk doktor viděl až někdy kolem osmého týdne
@sissive jenže proč mě neobjednal dřív, tři týdny čekání mě asi zabije ![]()
Odchylka utz je +-7 dnů. Máš odchylku 4 dny, tím se úplně normálně vejdeš do té oficiální. Můžeš být ráda, že alespoň něco viděl, když jdeš tak brzo, já šla u prvního dle ms 8+0 a byla jsem 5+3. Kdybych šla dřív, neviděl by doktor už vůbec nic, takhle viděl vacek bez srdeční akce. Za dva týdny srdíčko bylo. Objednal tě na kontrolu zcela správně, bude jednoznačně jasno, zda je to ok nebo ne.
@Helileli no já u prvního Mimi měla v 6+3 srdíčko, ta mě trochu překvapilo že ne objednal až na 9tt
@d-e-n-i-ska 1209
Přesně jak píše Helikeli. V 9 týdnu je už jistota, že bude vidět srdíčko. Ne vždy je srdíčko vidět už během sedmého týdne
@d-e-n-i-ska 1209 píše:
@sissive jenže proč mě neobjednal dřív, tři týdny čekání mě asi zabije
To je naprosto normální objednací lhůta. ![]()
@d-e-n-i-ska 1209 píše:
@sissive jenže proč mě neobjednal dřív, tři týdny čekání mě asi zabije
Protoze to nema cenu
Takhle brzy nestoji za to plod neustale vystavovat utz a promerovat kazdy pul milimetr, pokud neni podezreni na problem. Sla jsi zbytecne brzy uz na tu prvni, je lepsi pockat na tak 8tt a usetris si tyhle stresy ![]()
@d-e-n-i-ska 1209 nám termín neseděl o 5 dnů a to jsem věděla kdy proběhla ovulace. Každopádně jsem byla na kontrole v 7tt kde bylo srdíčko a pak až ve 13 tt, tam to malá dohnala a termíny se mi oba shodují
Zvykejte si, další kontroly pak budou jednou měsíčně a to už budete tuplem nervní, já třeba začala cítit pohyby až tak ve 22.tydnu a do té doby jsem se pořád strachovala, jestli je všechno ok.