Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Allegra Comfort - opravdu vrele doporucuji
Podivej se na to na netu. Hodne sil posilam ![]()
@Anonymní píše:
@petruska131 děkuji za typ
@kkter meduňka nepomáhá..
Patrně ti nepomohou přírodní léky. Meduňka, chmel, třezalka…je jich hodně, ale fakt samy o sobě situaci nevyřeší.
Píšeš, jak máte stresující péči o babičku, jak jsi nedávno potratila, že máš dvě malé děti…to je stresorů doaleluja. Máš i kde si o tom popovídat? Kamarádky, sestra, nebo se vypsat někde do blogu (každej to má jinak). Co zájmy, jaké máš? Jak vypadá tvůj relax?
Potrat je velká rána do psychiky. Je to ztráta, kterou je potřeba odtruchlit a péče o starého člověka je vyčerpávající. To že to nenesete lehko je, bohužel, přirozené. Nejste ve snadné situaci.
Zkuste si pár týdnů psát deník - rukou, to pomáhá vyventilovat emoce lépe, než ťukání do počítače, jen čistě pro sebe, kde na papír vysypete všechno, co se vám honí hlavou. Klidně to pak třeba palte, pokud nebudete chtít, aby to po vás někdo četl. Lepší by pochopitelně bylo, kdybyste si o tom mohla popovídat s někým, kdo by vás poslouchal a nesnažil se hned hledat řešení (ono jich moc není, je potřeba to dostat ze sebe a pak vydržet…)
Z doplňků - užívejte B-komplex (první měsíc tak třikrát denně 2 tablety, další dva měsíce třikrát denně jednu tabletu) a hořčík. Možná nějaké železo.
Z bylinek anděliku, třezalku a řebříček. Koukám, že to v sobě má Kittlův čistící čaj - zkuste ho pít tak měsíc, dva - denně jeden až dva šálky. http://gemmoterapie.cz/…ici_caj-s54/
pokud dlouhodobě užíváte nějaké léky, tak se poraďte s lékařem - třezalka jich spoustu ovlivňuje.
Pokud budete zkoušet ten tryptofan (allgera), tak bych to s tou třezalkou nekombinovala.
Jinak třezalku můžete zkusit užívat v tabletách, je to účinější, než čaj - chce to tak 600-900m účinné látky denně. http://examine.com/…0perforatum/
Omlouvám se za anonym..
Prostě se necítím ve své kůži, máme nervy s prababičkou která u nás bydlí a 4× jsme kvůli ní málem vyhořeli. Dnes jsme instalovali do jejího bytečku čidlo. Pro jistotu. Ale to není jediný důvod mého rozpoložení.. nevím co to se mnou je. Cítím se nějak..ani né tak úplně na dně.. možná to je tím že jsem to dnes dostala /1.ms od potratu/ ale nemyslím že by mě to až takhle ovlivnilo
mám dvě skvělé děti, skvělého chlapa.. jsem doma na rodičovské. Relax mívám.
Píšu abych poprosila o radu.. mám poslední dobou nějakou rozhozenou psychiku, ani nevím z čeho
A jakou radu vlastně žádám? Poradíte nějaký přírodní lék který by mě trošku „srovnal“?
Děkuji moc